Rogozin, la Chișinău: „Porcule, du-te acasă!”, ”Afară cu dușmanii din țară!”

Vicepremierul, Dmitrii Rogozin, a filmat o mică parte din protestul care l-a întâmpinat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Rogozin a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț, înregistrat cu telefonul său mobil, în care se aud manifestanții cum scandează. Oficialul rus a înregistrat doar după ce a urcat în mașină, iar în imaginile video nu se vede câți protestatari erau și nici nu se aude ce scandează aceștia, transmite Deschide.md.

Filmulețul este însoțit și de un mesaj: Cei care doresc unirea Republicii Moldova cu România nu sunt foarte fericiți de sosirea noastră.

Tot pe pagina sa de Facebook, Rogozin a mai postat anterior un mesaj în care susține că odată ce a aterizat pe aeroportul din Chișinău a primit un sms: Bine ați venit în România. Apeluri de intrare gratuite cu opțiunea „Zero fără frontiere” de la 1 min. până la 10 min. pentru fiecare apel. Tariful pentru această opțiune este de 95 de ruble pentru 24 de ore.

Rogozin a fost numit „porc” şi huiduit azi pe Aeroportul Internaţional Chişinău. În momentul când oficialul rus a ieșit din clădirea aeroportului pentru a se îndrepta spre mașină, mai mulți manifestanți l-au huiduit și au scandat: „Svinia, idi domoi!” („Porcule, du-te acasă!”).

Protestatarii susțin că au venit să manifeste din cauza că vicepremierul rus a avut în mai multe rânduri un comportament necorespunzător față de Republica Moldova dar și cetățenii săi.

Protestatarii au scandat şi: „Armata rusă, afară!”, „Ocupanți ați fost, ocupanți veți fi până veți muri, criminalilor!”, „Afară cu dușmanii din țară!”.

Vicepremierul Dmitrii Rogozin se află într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova. Acesta are planificate întâlniri atât la Chișinău, cât și la Tiraspol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.