Rusia refuză termenul propus de UE pentru discuţiile despre livrarea gazelor

Rusia a respins data de 20 septembrie propusă de Comisia Europeană (CE) pentru o discuție trilaterală în format Moscova-Kiev-UE pe marginea livrărilor de gaz rus către Ucraina. Anunțul a fost făcut de către un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Energiei, citat de AFP.

„Am informat CE că data propusă nu ne convine” din cauza programului de muncă încărcat al ministrului rus al energiei, Aleksandr Novak, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că „o altă dată este în prezent în discuție”.

Anterior, Comisia Europeană a anunțat joi că i-a invitat pe miniștrii rus și ucrainean ai energiei la noi discuții pe marginea livrărilor de gaz rus în Ucraina, la 20 septembrie la Berlin.

Ministerul rus al Energiei a confirmat că i-a fost adusă la cunoștință această propunere, însă nu a dat un răspuns imediat.

Rusia a întrerupt la mijlocul lui iunie livrările de gaz spre Ucraina, care, după instalarea la putere la Kiev a liderilor prooccidentali, a refuzat creșterea de preț impusă de Gazprom și care, potrivit lui Novak, a acumulat penalizări de 5,3 miliarde de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.