Safari autohton în inima Ţinutului Secuiesc

Peste 20 de vânători, reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului participă, marţi, la o acţiune de alungare a urşilor din zona oraşului Covasna, după ce localnicii s-au plâns că au văzut animale pe străzile din localitate, dar şi în curtea Spitalului de Cardiologie, potrivit site-ului Mediafax.

Acţiunea este organizată de Asociaţia Vânătorilor Cătruşa şi Consiliul Local Covasna.

Primarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, a declarat corespondentului Mediafax că în ultima perioadă la primărie au fost înregistrate mai multe sesizări din partea localnicilor, care s-au plâns că urşii coboară în localitate, iar un animal a fost văzut chiar în curtea Spitalului de Cardiologie.

„Sperăm că prin această acţiune, la care participă peste 20 de persoane, vânători, reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai APM, se va reuşi gonirea urşilor cât mai departe de localitate. Dacă va fi nevoie, vor repeta acţiunea”, a spus Thiesz, scrie sursa citată.

Participanţii la acţiunea merg în pădurile din zona oraşului Covasna şi fac zgomot, pentru a alunga urşii.

Specialiştii susţin că, în ultimii ani, numărul urşilor a crescut mult, iar potrivit estimărilor în pădurile din judeţul Covasna sunt peste 700 de exemplare.

De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna a înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, 128 de cazuri în care urşii au provocat pagube în agricultură, distrugând pomi şi culturi agricole şi omorând zeci de animale.

În acest an, au fost înregistrate şi patru cazuri în care urşii au atacat oameni, cel mai recent fiind sâmbătă, în satul Petriceni, unde doi localnici în vârstă de 48, respectiv 59 de ani au fost atacaţi de o ursoaică într-un lan de porumb. Cei doi bărbaţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, în stare stabilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.