Se pun vreascuri noi pe focul războiului din Ucraina

Reprezentantul permanent al Rusiei în Grupul de contact privind situația din estul Ucrainei, Boris Grîzlov, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Ucraina încalcă înțelegerea cu privire la retragerea tehnicii militare și a armamantului greu în spatele liniei frontului din conflictul armat.
Oficialul rus a amintit că în conformitate cu înțelegerea la care se ajunsese în Grupul de contact, retragerea tehnicii militare și a armamentului greu trebuia să se încheie pe 20 februarie. ”Cu regret, trebuie să constat că în acest moment, practic, pe toată întinderea liniei frontului se mai află armament greu”, a afirmat Grîzlov. În viziunea sa, refuzul de a retrage armamentul greu ”creează pericolul escaladării conflictului armat și riscuri pentru viața și sănătatea cetățenilor care locuiesc în această regiune”.
După expirarea termenului de retragere, reprezentanții autoproclamatei ”Republici Populare Lugansk” au venit cu propunerea de a desfășura o videoconferință pentru a se încerca rezolvarea problemei, a informat reprezentantul Rusiei. Conform acestuia, autoritățile de la Kiev au ignorat cererea separatiștilor, iar OSCE nu a fost suficient de insistentă pentru a obține ca videoconferința să aibă loc. ”Actualele autorități ucrainene nu fac eforturi pentru a rezolva seria de probleme care s-au adunat în regiune”, a concluzionat Boris Grîzlov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Nicu 44 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.