Situație dramatică la Complexul de Servicii Sociale Sfântul Nicolae

Șase copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Nicolae, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, au intrat în sevraj din cauza arestării preventive, la sfârșitul săptămânii trecute, a singurului medic psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, potrivit unui comunicat oficial al Primăriei Sector 1.

Situația este una de-a dreptul îngrijorătoare, având în vedere că medicul psihiatru Ramona Gheorghe, singurul angajat pe această poziție, nu le mai poate prescrie copiilor medicația necesară pentru afecțiunile de care suferă.

„Medicul neuropsihiatru, Ramona Gheorghe, a fost arestat preventiv în cadrul dosarului deschis de procurori pentru mai mulți angajați ai Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria, care vizează presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare”, se arată în comunicatul oficial.

De asemenea, se mai specifică și că doi dintre cei șase copii sunt internați la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, în timp ce ceilalți patru se află la ntrul Sfântul Nicolae.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.