Sorin Ovidiu Vîntu: Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă recursul privind arestarea sa preventivă, că nu a luat nu a luat nici un ban de la Petromservice,

Vîntu a spus în faţa instanţei că este nevinovat şi că falimentul Petromservice a fost urmarea celor peste 18.000 de litigii de muncă pornit de angajaţi împotriva companiei.

„Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, sfătuiţi de avocaţii lor să speculeze o neregulă din contractul de muncă şi care au pornit mii de procese împtriva acestei companii. Pentru a se putea apăra, Petromservice a căutat calea legală, dar a fost prea târziu, pentru că drepturile salariale acordate erau mai mari decât capitalul societăţii”, a declarat omul de afaceri.

Totodată, Vîntu a mai spus că procurorii fac o confuzie majoră între modul în care se achiziţionează un pachet mare de acţiuni şi modul de tranzacţionare a pachetelor mici de acţiuni la bursă. El a precizat că în cazul pachetelor mari de acţiuni, persoana interesată discută cu acţionarul majoritar al societăţii care vinde pachetul, iar negocierea nu se poartă direct între persoane fizice, ci prin intermediul unei societăţi angajate de potenţialul cumpărător.

Sorin Ovidiu Vîntu a sancţionat faptul că procurorii nu au întocmit până la acest moment o expertiză contabilă riguroasă în dosar, arătând că „orice amator în pieţe de capital poate spune că una este preţul plătit pentru un pachet important de acţiuni şi alta este situaţia pachetelor minore de pe bursă”.

„Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice, iar faptul că eu sunt consilierul economic al lui Liviu Luca nu este descoperirea vreunui funcţionar de la Parchet, ci reprezintă, mai degrabă, un mod de a glumi dintre mine şi el, glumă făcută dealtfel publică şi într-una dintre declaraţiile mele televizate”, le-a mai spus Vîntu magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax.

Vîntu a mai arătat că, în opinia sa, el este motivul principal pentru care a fost generat acest dosar şi arestate celelalte nouă persoane.

Pe parcursul declaraţiei sale, Vîntu a mai arătat că dacă teoriile procurorilor ar fi corecte privind modul de achiziţionare a unor pachete mari de acţiuni, atunci „preşedintele OMV ar trebui să fie în boxă la Viena, pentru că a cumpărat un pachet important de acţiuni de pe bursa din Bucureşti”.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt arestaţi preventiv în dosarul Petromservice vor fi eliberaţi sau vor rămâne în continuare în arest. Aceştia sunt acuzaţi de delapidare şi spălare de bani în cazul Petromsevice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.