SUA: demascarea unei escrocherii post-11 septembrie 2011

O suta de persoane au fost inculpate in SUA pentru ca au pretins ca au suferit de pe urma stresului post-traumatic, dupa atentatele de pe 11 septembrie 2001, cu scopul de a obtine pensii pentru invaliditate.

106 persoane, dintre care 80 de fosti politisti si pompieri din New York, au fost inculpati marti pentru fraudarea sistemelor de asigurare sociala cu o suma totala de 100 de milioane de dolari.

Multi au fost acuzati cau declarat, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 ca nu mai sunt capabili sa lucreze, invocand probleme psihice – depresie si stres post-traumatic – pentru a primi beneficii financiare pentru invaliditate. Acuzatii au afirmat ca nu ieseau din casa, nu puteau calatori si nu puteau avea interactiuni sociale.

De fapt, spun procurorii, viata lor era cat se poate de normala. Unul dintre inculpati pilota propriul elicopter, un altul juca black-jack la Las Vegas, altul iubea ski-jetul, iar ul altul preda arte martiale. Unele dosare dateaza de dinainte de 2001, mergand pana in 1988.

Cu totii au fost consiliati in demersul lor pentru obtinerea de beneficii sociale de doi avocati acum octogenari, de un fost politist din New York si de un consultant juridic care le dicta ce anume sa le spune medicilor care i-au investigat.

Pensia medie pentru invaliditate in SUA este de 30.000 – 50.000 de dolari si se adauga la pensia obisnuita. Cei patru consilieri ai inculpatilor au primit cate 20.000 de dolari pentru fiecare dosar care era acceptat.

In medie, acuzatii au beneficiat pana acum de 210.000 de dolari de pe urma acestor pensii, iar unul dintre ei a primit jumatate de milion de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.