Susţinătorii Antenelor s-au adunat în Piaţa Constituţiei

Antena 3 şi-a invitat telespectatorii în Piaţa Constituţiei “ca răspuns la abuzurile la care au fost supuse posturile trustului Intact”.

Organizatorii au spus că este vorba despre o întâlnire şi un prilej de a se cunoaşte reciproc şi că nu îşi doresc ca acţiunea să se transforme într-un miting.

Sub deviza „Forţa noastră este tu!”, vedete din cele cinci televiziuni au ţinut să le mulţumească celor prezenţi pentru susţinere. În jurul orei 15.12 erau deja în faţa Parlamentului aproximativ 2.500 de persoane, dintre care cel puţin 1.000 din provincie.

La manifestația „Libertatea presei în pericol”, programată să dureze trei ore, au participat aproximativ 5.000 de oameni, conform unei estimări.

Pe scena din Piața Constituției au urcat vedetele Trustului Intact şi au mulţumit celor prezenţi: „Ne bucurăm că avem ocazia să îi cunoaștem pe oameni!”, „Am venit să mulțumim și să redobândim principiul de bază al democrației”, au spus aceştia.

La manifestaţie au fost invitaţi cântăreţi de muzică populară şi trupe ale momentului.

În Piața Constituției s-a intonat Imnul și oamenii au scandat ”LI-BER-TA-TE! LI-BER-TA-TE!” și ”Antena3 e aici!”

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, se află şi el în Piaţa Consituţiei alături de telespectatorii televiziunilor Intact.

„Sunteţi mulţi şi asta ne ţine în viaţă pe toţi. Mulţumesc pentru tot ce faceţi pentru noi. Întrebarea e ce o să facem de luni. Avem aici, la 200 de metri, SRI-ul. Să-l întrebăm ce facem de luni. Haideţi să fac şi un anunţ umanitar. Domnul general Coldea de la SRI, cu domnul Băsescu şi cu doamna Macovei, organizează la ora 19.00, miting împotriva Antenei 3 la Piaţa Universităţii. Vrea să meragă Coldea acolo să le zică oamenilor să închidă Antena 3. Avem o Constituţie, s-o respecte şi Coldea cu ANAF-ul lui şi Macovei cu ţuţerii ei de pe Facebook” a spus Mugur Ciuvică.

Numele pronunţate de Mugur Ciuvică pe scenă au fost însoţite de huiduielile a mii de oameni.

Radu Tudor a explicat că se bucură enorm de prezența masivă a oamenilor. Eforturile Antena 3 nu ar fi posibile fără susținerea celor de faţă, a arătat jurnalistul.

“Sunt oameni pe care îi iubim, au venit de la Arad, de la Timișoara, fără sprijinul acestor oameni, Antena 3 nu ar răzbi în lupta contra mafiei. E o chestiune de respect și de prețuire. Sunt convins că și aici, la Parchetul General, la Ministerul de Finanțe și la alte instituții, din spate, sunt oameni care sunt alături de noi. Le mulțumesc încă o dată că sunt alături de noi și cu sprijinul lor vom reuși să învingem mafia care vrea să închidă mafia Antena 3.”

Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii „Subiectiv”, s-a aflat şi el pe scena din Piaţa Constituţiei.

Dumitrescu a vorbit, printre altele, despre pericolul reprezentat de cei care conduc din umbră: „Voi sunteţi de fapt Antena 3. Din acest motiv, Antena 3 care vă intră în casă este deranjantă. Din acest motiv aflaţi porcăriile pe care le fac unii. Oameni pe care nu îi vedeţi, nu îi auziţi, nu îi votaţi. Vreţi ca această ţară să fie condusă de nişte indivizi care stau în spatele perdelei?”, a spus Răzvan Dumitrescu.

La ora 19.00, în Piaţa Universităţii va avea loc o contra-manifestație pusă la cale încă de joi pe Internet. Eveniment poartă sloganul „Protest: Antena 3 nu e deasupra legii – Liberă exprimare, nu liber la hoție!”.

Posturile de televiziune ale trustului Intact au primit luni somație de la ANAF să evacueze sediul în cinci zile. Acțiunea a venit în contextul în care în august 2014, odată cu condamnarea lui Voiculescu în dosarul ICA, instanța a decis și confiscarea mai multor bunuri ale acestuia, printre care și sediului în care își desfășoară activitatea Antenele.

Ulterior, şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a adresat o invitaţie premierului de a veni în plenul Senatului, pentru a explica acțiunea ANAF.

Astfel, premierul a reiterat că ANAF a respectat legea în cazul Antenelor, dar a condamnat comportamentul instituției atunci când a mers la trustul Intact.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre o acțiune „heirupistă” a ANAF, spunând totodată că există „deschidere la factorii de decizie” pentru rezolvarea situației. Declaraţia lui Iohannis nu a fost însă pe placul multor internauţi, astfel că mulţi dintre aceştia au decis să îşi retragă like-urile şi să îl critice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.