×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:47
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Ilie Năstase, apărat din nou
Țiriac: "Chiar suntem tâmpiţii satului?"

Organizatorul turneului de tenis de la Madrid, Ion Ţiriac, a justificat prezenţa lui Ilie Năstase la festivitatea de premiere, criticată de preşedintele WTA, prin faptul că acesta este prietenul său de 50 de ani și întrebând retoric: „Adică trofeul meu să-l dea Babalugu?”.

„Eu mi-am făcut declaraţia mea pe care am dat-o presei şi cu domnul Năstase fiind pe podium, la Madrid. Adică trofeul meu să-l dea Babalugu? Sau cine să-l dea? Domnul Năstase a fost şi este omul cu care eu mi-am împărtăşit 50 de ani din viaţă. Şi aşa rămâne”, a declarat Ţiriac, marţi.

Ţiriac l-a apărat din nou pe Ilie Năstase în cazul suspendării de către ITF ca urmare a scandalului de la Fed Cup și a remarcilor la adresa Serenei Williams.

„Ilie Năstase e Ilie Năstase, e o personalitate enormă. De ce se vorbeşte astăzi despre Ilie Năstase? Nu că a scos două fraze ci pentru că e Ilie Năstase. Îl ştim toţi, de bine, dar şi de rău. Din când în când o ia pe arătură. Dar aici, după carnetul meu de adrese, nu a făcut nimic ieşit din normal. Totdeauna, prietenii noştri au fost împrejurul nostru. Noi suntem un pic diferiţi faţă de ceilalţi, în special de americani. Noi nu am avut treaba asta cu rasismul, nu am avut-o niciodată. Noi am crescut împreună. Eu m-am născut într-o casă în care erau trei familii de maghiari de origine română, trei familii de saşi de origine română, trei familii de evrei, cărora le spuneam jidani pe vremea aia şi nu s-a supărat nimeni, şi patru familii de români. După care, în facultate noi am avut în facultate o enormitate de studenţi din Africa. Venind la surorile Williams, am spus-o întotdeauna, au fost cele mai cuminţi, cele mai sensibile jucătoare din perioada vieţii mele. Venus a fost singura jucătoare care mi-a scris o scrisoare de mulţumire pe vremea aia. Cine a incitat-o pe Serena la treaba asta, nu ştiu şi nu mă interesează, dar în orice caz nu a fost nicio frază cu tentă rasistă. Şi cu asta am terminat cu domnul Năstase şi cu Serena. Pe cealaltă parte şi-a apărat echipa. Puteţi să credeţi că a delegat un sepervizor englez la un meci România – Anglia. Unde suntem, în Congo? Cine suntem? Cine sunt aceşti domni care au puterea de decizie care în a doua secundă îl suspendă? Cum să îl suspenzi fără să îl asculţi? Adică nu are şi el dreptul la apărare dacă îl acuză cineva? L-a acuzat doar a doua zi doamna căpitan de echipă pentru că în prima zi au râs acolo împreună. Mă mir că nu s-au pupat şi s-au luat la alte treburi. Şi a doua zi, vai ce insultate suntem. Chiar suntem tâmpiţii satului?”, a spus omul de afaceri.

Ioana RaduPublicat Marţi, 16 mai 2017
103605
 | 22
 | 33
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ghita Bizonu'
+1
Exact asa , Noi suntem tampitii satului numit Europa.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
mariuta
-3
@pristanda: loaza, aici este vorba de comportament, nu de fiinta! incearca sa intelegi asta, daca se poate! daca nu se poate, nu te amflama prea tare, exista o doua sansa, la reincarnare! numai sa ai noroc, sa ajungi sa fii tot om!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Anonim @ mariuta
0
Inca o proba ca nu stii nici sa-ti sustii civilizat un punct de vedere nici sa scrii corect. Daca tot vrei sa pari rafinata si folosesti cuvinte pretioase, macar scrie-le corect. Este 'anflama' nu 'amflama', asa ca pe la biblioteca trebuie sa treci tu.
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
mariuta
-1
@Anonim: draguta, ai lucrat in cenzura comunista de ajungi sa-mi faci observatii ce cuvant se potriveste si care cuvant ar fi trebuit sa fie folosit? a anflama duce la ideea de pasional, in timp ce a inflama duce la ideea de violenta! cuvintele nu sunt precum caramizile! confuziile apar atunci cand numarul de neuroni este mic, iar viata prea complexa! cat priveste fondul problemei, raman la parerea ca mitocania si marlania nu salveaza Romania! patriotismul nu are valoare in afara respectului si a demnitatii! si nu te mai anflama atat in legatura cu postarile mele, complexele se trateaza prin mersul la biblioteca! daca nu o fi prea tarziu..
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
pristanda @ mariuta
+5
stimabile(o),daca dumneata ai muulti neuroni io cred ca n-ai sinapsa sau zic si io ca nu se sinapzeaza sau ma rog o fac asa ca sa te mitocaneasca.Ilie Nastase -cu bune,cu rele e ILIE NASTASE. PUNCT
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Anonim @ mariuta
+1
Vrei doar s-o intorci din condei dar de fapt nu stii sa te exprimi nici civilizat nici corect. Un alt exemplu: conform noii ortografii, corect este 'niciun', nu 'nici un'. Nu ai nici proprietatea termenilor - ceea ce eu ti-am semnalat nu este cenzura ci eventual corectura pe text. 'Anflama' este un frantuzism iesit din uzul curent la fel ca si altele, de exemplu 'detailat' in loc de 'detaliat'. Expresia 'a inflama spiritele' nu are in esenta nimic violent asa cum pretinde domnia ta, ci doar pasional. Daca intr-adevar ai utilizat deliberat termenul 'anflama', desi in context mergea perfect 'inflama', asta nu arata decit pretiozitate si ridicol. Este exact in ceea ce excelezi, alaturi de mitocanie, ca orice semidoct, pentru care tupeul tine loc de educatie. Or, semidoctul nu e semidoct destul daca nu este si fudul.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
mariuta
-4
@Goguta: cum de ai ghici ca traiesc pe spatele clasei muncitoare si *ssug* sangele boborului! de unde se vede ca pentru dumneata anii 1950 au fost ieri! cum de te-ai conservat atat de bine din punct de vedere mental?
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
mariuta
-4
@Z: ai mutat problema in alt *camp*, pe scurt, bati campii cu nonsalanta! daca lucrurile ar fi stat altfel, Ilie Nastase nu ar fi fost sanctionat. Mai stii vreun ca vreun jucator sa aiba interdictie de a intra pe arenele de tenis? punct.
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
mariuta
-4
@Anonim: draguta, dupa dexonline * ANFLAMÁ vb. refl. a se înflăcăra, a se pasiona. (< fr. enflammer)*, asta ca sa stim cine are exercitiul scrisului! citesc presa de specialitate legata de tenis si forumurile pe care ea le gazduieste, concluzia este cam aceeasi, Nastase a facut-o de oaie, iar Tiriac a incalcat spiritul WTA! dincolo de ce spun eu, cred ca Ilie Nastase este singurul jucator de tenis care primeste interdictie pe arenele de tenis! mai stiti vreunul? si nu mai incerca sa te bag in seama, sa stii ca am par subrat si mustata de 8 cm lungime!
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Anonim @ mariuta
+2
Tot nu ai exercitiul scrisului ci doar al pretiozitatii. Il aveai la indemina pe a se inflama, tot frantuzism dar mult mai uzual si care nu ar fi indus nici o confuzie. Cit despre presa de tenis, cred ca fabulezi. Am vazut si eu articole despre Tiriac si Nastase si nu e deloc asa. Cit despre accesoriile cu care te lauzi, nu pentru prima oara, dupa spiritul inflamant pe care il propagi, probabil ca ai si coada si coarne.
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Radu Dan Mihailescu
-3
Cu tot respectul, dar cred ca cei care il aproba pe d-l TIriac si respectiv il sustin pe d-l Ilie Nastase nu sunt informati. D-l Nastase in calitate de mare jucator a adus prestigiu Romaniei dar aceasta nu-i scuza comportamentul de badaran. Jucatoarea Konta a semnalat arbitrului ca publicul o sicaneaza verbal in timpul disputarii punctului in confruntarea cu jucatoarea Cristea, fapt pentru care arbitrul a atras atentia sa se faca liniste in tribune. In acel monent d-l Ilie Nastase l-a injurat pe arbitrul elvetian , fapt pentru care a fost scos afara. Si ca acesta sa nu fie destul in continuare publicul a sicanat-o pe jucatoarea Konta iar d-l Nsatase l-a parasirea arenei a folosit cuvinte triviale l-a adresa englezoacelor. Va rog s-a verificati corectitudinea afirmatiilor mele.
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Victor Popescu @ Radu Dan Mihailescu
+6
Va rog sa nu uitati ca jucatoarea Konta a parasit terenul de joc in mod neregulamentar si fara sa aibe permisiunea oficiala iar arbitrul partidei era dator sa o descalifice si sa o desemneze castigatoare pe Sorana Carstea.Ceea ce nu s-a intimplat , din pacate.
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
+12
Stimate domnule Ion Tiriac, jos palaria in fata atitudinii dumneavoastra! Aveti perfecta dreptate, domnii de la " political correctness " au reusit sa spele creierele si celor din lumea sportului ! Domnul Ilie Nastase nu a gresit cu nimic si a fost suspendat , de cine, de nulitati ca sportivi de performanta, oameni care au comun cu tenisul in special si sportul in general exact ceea ce are in comun soola cu prefectura!
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+17
Un adevarat Roman.!! Ce isi apara conationalul in fata tavalugului Perfidului Albion. Nu procedeaza precum Monica Makovei si alti Basisti si Iohanisti straini de durerile si necazurile acestui neam.!! Ma uit cu stupoare pe forum si vad o gramada de ..IMBECILI..ce se numesc si romani , sunt atat de iresponsabili si canta in troaca acestor Perfizi Englezi batjocorind un semen de-al lor.In speta Ilie Nastase. Adicatelea una care triseaza si se drogheaza este bine mersi primita in circuitul WTA iar Ilie Nastase pentru o gluma ce nu are nimic in clin sau maneca cu rasismul il executam pe viata. Pe cine.. Geniul tenisului mondial Ilie Nastase.!!Acesti bastrazi idioti ce posteaza asemenea aberatii pe acest forum , trebuiesc exclusi din randul acestui neam, pe vecie.Niste idioti si cretini iresponsabili fara dragoste de acest popor napastuit.!! Stelu
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Radu Humor
+5
Cine sunt cei care au sărit la glezna lui Ilie Năstase ? Că mai sus de ea nu-i ajung . Nişte birocraţi care n-au ţinut în viaţa lor o rachetă în mână, sau nişte sportive care nu ştiu să-li recunoască înfrângerea ! Când îl auzi pe Năstase te umpli de bunădispoziţie, când îl auzi pe Ţiriac te molipseşti de seriozitatea specifică omului calculat şi aşezat. Ce bine că sunt români ! Avem şi noi asemenea excepţii şi se reped nişte avortaţi să-i înjure pentru a le face pe plac unora numai ca să li se vadă mai bine servilismul, slugărnicia, dar şi nemernicia ! P.S. Când vorbeşte Năstase se aud râsete , când vorbeşte Ţiriac nu se aude nici musca !
Publicat Miercuri, 17 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 27 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 5 ore şi 5 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 23 ore şi 5 minute
România pune piedici întreprinzătorilor
Publicat acum 3 ore şi 8 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 7 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 44 minute