Top 20 all time – cele mai bune filme de Crăciun


La fiecare sfârşit de an se dau publicităţii top-uri din foarte multe domenii, cel al filmelor de Crăciun fiind nelipsit în ultimele zile ale anului. Top-ul postului TV AMC ni s-a părut cel mai semnificativ.


De la 12.000 de voturi pozitive la 10.000, negative

Site-ul canalului de televiziune AMC a propus o listă de 20 de titluri ale celor mai populare şi vizionate filme care au drept subiect Crăciunul. Ordinea celor 20 de filme a fost dată de voturile cititorilor site-ului. Filmul care s-a clasat pe primul loc a obţinut 12.820 de voturi, în timp ce ultimul, a obţinut 10.298 de voturi, dar negative. Doar ultimele 3 clasate au primit voturi negative. Evident, nu este acesta singurul tot al filmelor de Crăciun. Am ales însă top-ul site-ul unui celebru canal tv specializat pe filme de calitate. În jur de 15 din filmele acestui top se regăsesc de fapt în toate top-urile monitorizare de noi. Top 20 arată astfel:

1. How the Grinch Stole Christmas

(Un desen animat de senzaţie din 1965 care a cunoscut mai multe versiuni, una fiind în lucru pentru a fi lansată în 2017. Avem o excepţie, versiunea cu actori din anul 2000, cu Jim Carrey în rolul lui Grinch)

2. Elf

(Şi aici sunt 3 variante, cea mai cunoscută este chiar prima cea din 2003, cu Will Farrell şi James Caan în rolurile principale)

3. It’s a Wonderful Life

(Un clasic al filmelor de Crăciun lansat în 1946 cu o distribuţie de zile mari: James Steewart, Donna Reed, Lionel Barrymore şi Thomas Mitchell.)

4. Home Alone

(Probabil unul dintre cele mai urmărite filme, „Singur acasă” fiind difuzat aproape în fiecare an – şi nu doar în perioada Crăciunului – de toate televiziunile generaliste din România. Realizat în 1990, cu Macaulay Culkin – 10 ani, Joe Pesci şi Catherine O’Hara în rolurile principale, Home Alone a spart toate Box Office-urile, ceea ce i-a determinat pe producători să revină şi cu seria a II-a ş.a.m.d.. Doar partea a II-a Home Alone 2: Lost in New York s-a apropiat de prima parte celelalte două serii şi cu actori diferiţi nu au mai avit succes.)

5. National Lampoon’s Christmas Vacation

(O comedie spumoasă cu Chevy Chase şi Beverly D’Angelo. Filmul a fost lansat în 1989 şi reprezintă „varianta” dezastruoasă a vacanţei de iarnă a familiei Griswold. În 1983, aceeaşi familie a avut o vacanţă de vară ratată, în Franţa)

6. A Charlie Brown Christmas

( Un desen animat de lansat în 1965 cu intenţii pur comerciale a devenit un foarte urmărit film de Crăciun. Pe 30 noiembrie 2015, un musichal de 60 de minute a celebrat cei 50 de ani de la lansarea filmului. Printre protagonişti, Boys II Men, Sarah McLachlan, Pentatonix ş.a. Barack şi Michele Obama apar şi ei în „distrubuţie”.)

7. Rudolph the Red-Nosed Reindeer

(Un desen animat lansat în 1964 şi în care Burl Ives a lansat şi piesa cu acelaşi nume, piesă aflată în primele 10 poziţii în top-urile de profil în 2015. În 1989 s-a lansat un „remake”, printre „voci” fiind Whoopi Goldberg şi Debbie Reynolds)

8. Miracle on 34th Street

(Un clasic al cinematografiei mondiale cu Maureen O’Hara, Gene Lockhart şi John Payne în rolurile principale. În rolul lui Susan Walker, o Natalie Wood senzaţională la vârsta de 9 ani, deja la 5-lea rol de copil pe marile ecrane. Filmul a fost distins cu 3 premii Oscar. Au existat şi alte 4 remake-uri, dar sub nivelul originalului.)

9. A Christmas Story

(O comedie din 1983, care se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor. Este explicaţia votării filmului în top 10. Melinda Dillon şi

10. Frosty the Snowman

(Desen animat de televiziune care are la bază piesa cu acelaşi nume. Lansarea a avut loc pe 7 decembrie 1969 la postul CBS)

11. The Santa Clause (1994)

12. White Christmas (1954)

13. A Christmas Carol (1984)

14. Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas (2000)

15. Holiday Inn (1942)

16. Scrooged (1988)

17. The Muppet Christmas Carol (1992)

18. Christmas in Connecticut (1945)

19. The Nightmare Before Christmas (1993)

20. Bad Santa (2003)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.