Trump ameninţă să sisteze finanţarea pentru asigurările de sănătate

Donald Trump și fostul consilier Steve Bannon

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat sâmbătă să sisteze finanţarea federală de care beneficiază asigurătorii, în cazul în care Congresul nu adoptă o nouă lege care să abroge reforma sistemului medical impusă de Barack Obama, relatează AFP.

Într-un mesaj publicat pe Twitter sâmbătă, preşedintele american a avertizat: “Dacă o nouă lege a sănătăţii nu este aprobată rapid, ajutoarele financiare pentru companiile de asigurare, iar asistenţa financiară pentru membrii Congresului va înceta foarte repede!”

Prima parte a tweetului său pare să vizeze cei aproximativ opt miliarde de dolari, subvenţii virate de statul federal asiguratorilor pentru a scădea preţul asigurărilor de medicale pentru familii cu venituri scăzute.

A doua parte se referă, aparent, la cotizaţiile virate de stat pentru mecanismul specific de asigurare care a fost implementat pentru aleşi şi personalul Congresului, în urma reformei Obama din 2010.

Anunţul lui Trump vine în condiţiile în care Senatul a respins în noaptea de joi spre vineri un text menit să abroge Obamacare. Trei senatori republicani – John McCain, Susan Collins şi Lisa Murkowski – şi-au alăturat vocile democraţilor pentru a respinge textul, cu 51 de voturi împotriva şi 49 pentru.

Oprirea subvenţiilor federale ar putea determina asiguratorii să îşi crească semnificativ tarifele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.