Trump: mii de opere de caritate fără a băga mâna în buzunarul personal

Donald Trump a făcut încă o mare afacere – a donat 102 milioane de dolari în scopuri caritabile timp de cinci ani fără să bage deloc mâna în buzunarul personal. Echipa lui de campanie a spus că donațiile lui Trump s-au ridicat la suma menționată, iar Washington Post a luat cele 93 de pagini în care echipa lui Trump s-a chinuit să îndese cele 4.844 de donații ale magnatului și a demonstrat că niciun cent nu a venit din banii personali ai lui Trump.

Multe dintre donații au constat, de exemplu, în meciuri de golf cu Trump, câștigate la tombolele de binefacere. Niciun dolar cash, ci golf pentru cei în nevoie, în valoare de 6,4 milioane de dolari. Sume mult mai mari s-au dus către ajutoare pentru conservarea imobilelor (63,8 milioane de dolari), donații de terenuri (26,1 milioane de dolari).

Echipa de campanie a recunoscut că nu există contribuții în cash de la miliardar însuși, dar că cele aproape o sută de pagini nu conțin toate operele lui de binefacere. Despre ce ar mai putea fi vorba? ”Nu vrem să le dezvăluim. Nu vrea ca alte fundații de caritate să vadă despre ce e vorba”, spune seful echipei de finanțiști ai campaniei lui Trump, Allen Weisselberg, sugerând că asociațiile de caritate l-ar asalta în acest caz pe Trump.

Faptul că multe fundații ar veni la ușa lui Trump pentru a cere sume tot mai mari de bani de la miliardarul a carui generozitate tocmai au vazut-o dezvăluită în paginile ziarelor este infirmat de jurnaliștii americani. În primul rând, asemenea asociații cer bani indiferent că știu sa nu că donatorul s-a mai implicat în asemenea activități. În al doilea rând, aceste asociații știu prea bine că Trump este bogat și l-ar asalta oricum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.