Turcia: atentat soldat cu opt morți, pe fondul instabilității politice

Opt soldați turci au fost uciși în urma unui atac cu bombă asupra vehiculului cu care se deplasau în sud-estul țării. Militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au instalat explozibilul pe o șosea din provincia Siirt și l-au detonat în jurul orei 14, ora României.

Atentatul vine pe fondul ruperii unui acord de incetare a focului care a durat mai bine de doi ani.

Tot miercuri, la Istanbul poliția a intervenit și a arestat doi indivizi care au tras mai multe focuri de armă într-o zonă turistică importantă. Întețirea violențelor în Turcia este însoțită și de instabilitate politică, după ce premierul desemnat de președintele Recep Tayyip Erdogan nu a reușit să formeze un guvern. ”Ne îndreptăm rapid spre alegeri. Din cauza eșecului de a forma un guvern, trebuie să căutăm o soluție prin consultarea voinței poporului”, a spus Erdogan.

Forțele de securitate din Turcia precizează că militanții PKK au ucis patru militari turci în ultimele 24 de ore, în provincia Diyarbakir, în contextul încetării procesului de negociere dintre autoritățile turce și liderul kurd Abdullah Ocalan, aflat în închisoare, condamnat pe viață.

Poliția turcă a restat patru primari care fac parte din Partidul Popular Democrat (pro-kurd), dupa ce aceștia au încercat să declare autonomia localităților lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.