Turcia, raiduri împotriva Statului Islamic pentru prima dată

Avioane turcești au participat vineri seara, pentru prima dată, la raiduri aeriene împotriva pozițiilor Statului Islamic în Siria, în cadrul coaliției conduse de SUA, a informat sâmbătă MAE turc.

„Avioanele noastre de luptă (…) au început ieri seară să realizeze alături de avioanele coaliției operațiuni comune împotriva unor ținte ale Daesch (acronimul arab pentru Statul Islamic) care reprezintă o amenințare pentru securitatea țării noastre. Lupta împotriva organizațiilor teroriste este un subiect primordial în materie de securitate națională pentru Turcia. Această luptă va continua cu hotărâre”, a precizat MAE turc, într-un comunicat citat de AFP.

Turcia a fost acuzată mult timp că dă dovadă de înțelegere față de jihadiștii din Statul Islamic, însă la sfârșitul lunii iulie a lansat „un război împotriva terorismului” pe două fronturi, vizându-i pe jihadiștii din SI și mai ales pe rebelii kurzi din PKK, pe teritoriul turc și în nordul Irakului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.