Un inventator se face bancă pentru procurorul general interimar

Declaraţia de avere a lui Bogdan Licu, numit Procuror General adjunct conţine o informaţie şocantă: în 2007 şi 2008 a împrumutat suma deloc neglijabilă de 325.000 euro de la un oarecare TUDOR MIRCEA, avînd ca termen scadent anul 2020!


Investigaţia noastră conduce spre celebrul inventator al ROBOSCANULUI, premiat la Tîrgul de invenţii de la Geneva în anul 2009!

Înainte de orice analiză, să revedem împreună pasajul din Declaraţia de avere din 2011 a lui Bogdan Licu, mai exact fila unde apare acest împrumut:

Trebuie să recunoaştem că este cel puţin surprinzător să afli că un procuror membru al CSM, ajuns ulterior adjunctul Procurorului General, împrumută de la un om de afaceri o sumă atît de mare de bani! De regulă, procurorii, care investighează aproape zilnic cîte un dosar de spălare de bani, fug de astfel de situaţii, căci ei ştiu mai bine decît oricine ce suspiciuni pot să apară în cazul unor împrumuturi de acest fel!

Este greu de crezut că, în afara altor argumente, cineva scoate pur şi simplu din buzunar 325.000 euro şi-i dă cuiva împrumutut, spunîndu-i să-i returneze peste… 12 ani! Mai ales cuiva despre care ştii că este bugetar şi încă unul care prin statut nu poate avea nici un fel de afaceri private!

Primele semne care ne-au condus spre inventatorul TUDOR MIRCEA le-am aflat într-un articol din ZIUA NEWS din 2013, în care citim:

Procurorul Bogdan Licu, uns de Victor Ponta “number two” pe funcția de Procuror General Adjunct al României, anterior, în decembrie 2012, fiind numit de Guvernul Ponta membru în plenul “Oficiului Naţional de Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor”, deține la rându-i și un apartament în cartierul de lux ridicat în spatele IGPR.

Jurnaliştii de la ZIUA NEWS ne spun că, de fapt, Procurorul General adjunct al României nu a cumpărat acest apartament de lux direct de la dezvoltatorul “Central Residential Park SA”, care-i aparţinea celebrului NIRO (Nicolae Dumitru, patronul de la „Dragonul roşu”), cum se procedează de regulă, ci de la un SRL care semnase înainte un ANTECONTRACT! Aceste SRL are un nume foarte cunoscut: SC MB TELECOM – LTD SRL, în cadrul căruia unul dintre acţionari se numeşte chiar TUDOR MIRCEA!

SC MB TELECOM – LTD SRL a încheiat Antecontractul de vînzare cumpărare nr. 981 în data de 27.04.2006 cu SC CENTRAL RESIDENTIAL PARK SA. Tranzacţia s-a făcut la Biroul notarial Bucur Nicoleta, însă, în acelaşi loc, în ziua de 28.09.2007, SC MB TELECOM – LTD SRL încheie un Contract de cesiune în favoarea lui BOGDAN LICU, actualul Procuror General interimar al României!

Ancheta noastră a mers şi mai departe, astfel că, din datele de la Registrul Comerţului, am aflat că TUDOR MIRCEA este chiar Preşedintele SC MB TELECOM – LTD SRL, el fiind şi inventatorul celebrului ROBOSCAN!

Această invenţie a devenit celebră în anul 2009, cînd a obţinut Marele Premiu la Salonul de inventică de la Geneva. Autorul invenţiei este nimeni altul decît TUDOR MIRCEA, cel care i-a cesionat procurorului Bogdan Licu contractul pentru apartamentul de lux din “Central Residential Park SA”!

În mod normal, ne-am întors la Declaraţia de avere a lui Bogdan Licu, în care speram să regăsim acest apartament de lux cumpărat prin intermediul de-acum cebrului TUDOR MIRCEA. Surpriză, însă:

Ne reamintim că acel Contract de cesiune încheiat cu firma lui TUDOR MIRCEA a fost înregistrat în ziua de 28.09.2007. După cum se vede în Declaraţia de avere din 2010 a lui Bogdan Licu, în 2007 a cumpărat doar o casă de locuit în judeţul Ilfov, a cărei valoare de impozitare este de 221.313 lei, adică aproximativ 50.000 euro!

În schimb, în anul 2008, familia Bogdan Licu cumpără încă 3 apartamente în Bucureşti, a căror valoare de impozitare este de 254.140lei, 508.280lei şi 959.557lei, toate pe numele soţiei Licu Monica! Ne-am gîndit că poate întocmirea actelor de vînzare-cumpărare s-a făcut mai tîrziu şi, deci, acel apartament la care ne-am referit mai sus ar fi unul dintre cele scumpe, avînd în vedere zona în care se află şi caracterul de lux. Cel cu valoarea de impozitare de 508.280 lei ar valora 110.000 euro, iar cel cu valoarea de 959.557 lei ar valora 215.000 euro.

Deci, cele două apartamente de lux valorează împreună 325.000 euro, adică exact suma împrumutată de BOGDAN LICU de la TUDOR MIRCEA! Numai că suma împrumutată s-a dat în două tranşe: 125.000 euro în 2007şi avea termen scadent în 2014 şi 200.000 euro în 2011, cu termen scadent în 2020!

Ne este greu să interpretăm această coincidenţă dintre valoarea celor 2 apartamente de lux şi suma împrumutată de Bogdan Licu de la inventatorul Tudor Mircea pentru că ar trebui să facem şi încadrări juridice! Mai ales că, tot din coincidenţă, desigur, exact Tudor Mircea este cel de la care Bogdan Licu preia cesiunea primului apartament! Dacă şi în privinţa numelui TUDOR MIRCEA este tot o coincidenţă şi, deci, ar fi vorba de 2 persoane cu acelaşi nume, îl rugăm pe Procurorul General interimar să ne comunice!

Avem însă instituţii specializate, care ar trebui să ofere un răspuns lămuritor, chiar dacă aceia care trebuie să verifice sînt subordonaţii actualului Procuror General interimar!

O întrebare, totuşi, vom pune: cum va achita Bogdan Licu acest împrumut de 225.000 euro, căci, din calculele noastre, dacă n-ar mînca decît din pomană, cu salariul lui de vreo 4.300 euro, ar avea nevoie de 52 de luni, adică 4 ani şi 4 luni! Am ajunge astfel exact în anul 2020, cînd se împlineşte termenul de restituire a împrumutului! Numai că Licu mai are împrumutaţi din bănci încă 270.000 euro!

Dar despre această foame nebună după bani a Procurorului General interimar vom reveni cu amănunte într-un alt articol dacă, desigur, pînă atunci nu va lămuri cineva aceeastă poveste financiară a unui procuror care caută la alţii circuitul adevărat al banilor!

Pentru astăzi, rămîn cîteva întrebări:

– de unde a avut bani să cumpere atîtea proprietăţi exact în perioada cînd era membru CSM?

– la ce-i foloseşte unui bugetar foamea aceasta de sume uriaşe, care poate deveni oricînd o vulnerabilitate?

– este acest TUDOR MIRCEA care l-a împrumutat aceeaşi persoană cu inventatorul şi preşedintele SC MB TELECOM – LTD SRL?

– ce se ascunde în spatele împrumutului de 325.000 euro de la inventatorul TUDOR MIRCEA?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.