Un nou miting al persoanelor cu credite în franci elvețieni

Peste 1.000 de persoane, care au credite în franci elvețieni, au participat duminică în Piața Victoriei la un nou miting, cerând autorităților adoptarea Legii conversiei pentru acordarea de facilități și discounturi celor împrumutați.

„Mitingul de astăzi a fost dedicat clasei politice în totalitatea ei. Numărul clienților în franci elvețieni este de 75.000, dar cu precizarea că, dacă adăugăm creditele externalizate, cifra ajunge la 120.000, așa cum a recunoscut și Banca Națională. Din datele BNR reiese faptul că aproximativ 6.800 de clienți au făcut, deja, conversia creditelor avute în franci elvețieni și bănuiesc că aceștia sunt de la Banca Transilvania, bancă însă care are 18.300 de credite în această valută. Următorul pas va fi depunerea unui Memoriu la Cabinetul prim-ministrului în cursul zilei de mâine (luni – n.r.)”, a precizat, pentru Agerpres, la finalul mitingului, Cătălin Voivozeanu, membru în Grupul Clienților cu Credite în CHF, organizator al mitingului.

„Noi am încercat și varianta propusă de Guvernatorul BNR, de a negocia direct cu restul băncilor. Încercăm în continuare acest lucru, pentru că nu s-a finalizat acest proces, dar este decât o încercare și atâta tot, deoarece băncile nu sunt responsabile și nu vor să participe în mod concret la o reducerea semnificativă a ratei și acordarea unui discount, așa cum a făcut Banca Transilvania. Deci, în cazul acesta, când băncile nu vor să negocieze, singura noastră soluție este o lege, dar și parlamentarii noștri după cum se vede, nu se ocupă de problemele cetățenilor”, a mai spus duminică Voivozeanu.

În data de 15 ianuarie anul acesta, francul elvețian s-a apreciat puternic pe piețele internaționale, câștigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Națională a Elveției (BNS) a renunțat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.