Victor Ponta a minţit în privinţa lui Liviu Voinea

De la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria, minciuna a devenit un obicei. Premierul Ponta a acuzat un post de televiziune că dezinformează, deşi chiar la postul respectiv un membru marcant al PSD îl contrazicea.

Duminică, pentru Ponta, trecerea lui Voinea la BNR era o „invenţie”

Luni, plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului a votat Consiliul de Administraţie al BNR. Printre cei care au primit girul pentru a îndeplini funcţia de viceguvernator s-a aflat şi ministrul pentru Buget, Liviu Voinea. Desemnarea şi candidatura lui Liviu Voinea au fost ţinute la secret de către PSD. Duminică însă, informaţia a „transpirat” şi a fost anunţată de Realitatea TV. La puţin timp după acest anunţ, „Gândul Info” l-a contactat pe premierul Victor Ponta pentru confirmarea sau infirmarea informaţiei. „Realitatea TV pur şi simplu inventează”. Acesta a fost răspunsul dat de premierul Ponta. Deci, o minciună „marca” Băsescu.

Îşi va cere premierul scuze?

Este greu de crezut că pe 15 iunie, seara (zi de duminică), premierul Victor Ponta, care este şi preşedintele PSD, nu ştia de nominalizarea lui Liviu Voinea. Ministrul pentru Buget a confirmat „live”, duminică seara, la Realitatea TV, că a fost „propus de PSD pentru postul de viceguvernator”. În aceste condiţii, minciuna premierului este pur şi simplu inexplicabilă. Culmea, luni dimineaţă, ca şi când nu ar fi existat declaraţia sa de duminică seara din „Gândul Info”, Victor Ponta a anunţat că nominalizările pentru BNR înclusiv cu numele lui Liviu Voinea. Iar în ceea ce-l priveşte pe acesta, Ponta a menţionat că „sunt foarte mulţumit de activitatea lui Voinea la Ministerul Bugetului”. Reamintim că în unele medii de presă au apărut informaţii privind reticenţa lui Voinea privind scăderea temporară a CAS cu 5%.

Nu mai rămâne decât să vedem – timp încă mai este – dacă Victor Ponta îşi va cere scuze că i-a minţit pe români şi că a acuzat un post tv că „pur şi simplu dezinformează”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.