Zăngănit de cătuşe la Primăria Timişoara

Mai mulţi şefi din Primăria Timişoara ar putea să plece din instituţie cu cătuşe la mâini, după ce procurorii DNA vor finaliza dosarele penale împotriva persoanelor responsabile cu retrocedarea sau vânzarea de case şi apartamente, pe Legea 112/1995, dar şi de spaţii comerciale, către persoane care n-ar fi avut acest drept.

Surse bine informate din justiţie vorbesc despre sute de locuinţe şi case care ar fi ajuns la poliţişti, judecători şi procurori cu încălcarea prevederilor legale în domeniu, numai pentru ca ştabii din Primăria Timişoara să-şi asigure imunitatea în faţa legii. Astfel se explică şi faptul că, de-a lungul a mai bine de 15 ani, doar câteva dosare penale au fost întocmite de procurori împotriva unor angajaţi ai administraţiei Ciuhandu, din zecile de plângeri penale depuse împotriva lor.

O categorie aparte o reprezintă modul în care unele dintre imobile au ajuns, cu complicitatea autorităţilor din Primăria Timişoara, pe mâna mafiei imobiliare ţigăneşti. Sursele citate susţin că mai mulţi ofiţeri de judiciar, angajaţi ai DNA Bucureşti, au verificat mii de dosare la sediul Poliţiei Timiş, acolo unde şi-au stabilit cartierul general. Prin adjunctul procurorului-şef al DNA, structura centrală, procurorul Marius Iacob s-a aflat timp de aproape o săptămâna la Timişoara pentru a coordona derularea dosarului în care urmează să fie inculpate zeci de persoane, iar prejudiciul s-ar ridica la multe sute de milioane de euro.

Chiar dacă în unele cazuri infracţiunile de care s-ar face vinovaţi funcţionari din Primăria Timişoara, ori beneficiarii ilegalităţilor comise de către aceştia, s-ar fi prescris, rămâne posibilitatea ca vilele şi apartamentele intrate ilegal în posesia mai multor persoane, să revină în patrimoniul statului român, în urma unor acţiuni civile promovate în instanţele de judecată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.