20 de ani de la tragedia care a şocat România

Eveniment de comemorare la Buzău. Se împlinesc două decenii de la tragedia de la Mihăilești. Pe 24 mai 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat la Mihăileşti, judeţul Buzău. Au murit 18 oameni.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat şi conducerea IGSU si autorităţi locale din Buzău, au participat, vineri, la comemorarea a 20 de ani de la tragicul accident.

”În data de 24 mai 2004, destinul a scris o pagină însângerată a istoriei pompierilor militari, când, pe timpul îndeplinirii unei dificile misiuni în localitatea Mihăileşti, pe drumul european E85, şapte militari din cadrul Grupului de Pompieri Judeţean Buzău au căzut la datorie. În acelaşi accident şi-au mai pierdut viaţa doi jurnalişti, opt localnici prezenţi la faţa locului, dar şi şoferul autocamionului implicat”, au transmis, vineri, oficialii DSU.

Aceştia apreciază că este ”de datoria noastră să păstrăm vie memoria acestor eroi care, în acele momente de maximă dificultate, au demonstrat devotament, curaj şi o loialitate de nezdruncinat faţă de jurământul pe care l-au depus pentru a-şi proteja semenii”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. A socat Romania prin prostia cu care a fost facuta interventia, de catre niste sefi d0bit0ci, care ar fi trebuit sa cunoasca riscurile pe care le prezinta un incendiu la azotatul de amoniu, folosit de teroristi si de mineri ca exploziv.
    Nu doar ca pompierii au fost sacrificati, dar nici macar nu i-au indepartat pe toti gura-casca stransi ca sa vadea spectacolul.
    Au ignorat niste cunostinte elementare pe care noi, cei mai in varsta, le-am invatat inca din perioda liceului comunist…..[Rumburak]

  2. „curaj şi o loialitate de nezdruncinat”

    -idiotzii au bagat capu in poza
    atata tot.
    nu sint „eroi” ci ERRORI ALE SYSTEMULUI.

    @[Rumburik]
    mai dar tu
    ai citit sau ai scris
    Manualul Pirotehnicianului Din Protectia Civila

    Dr. Nicolae Steiner Ing. Andriciuc Radu. Lt.col. Grosu Nicolae Lt.col. Iuracu Dan. MANUALUL PIROTEHNICIANULUI. BUCURETI 2004. Niciodat, pe taramul…

  3. Dupa explozia de la Mihailesti, incendiul de la Colectiv, cate spitale au mai ars pentru mizeria de plandemie cu pacienti tinuti fortat si legati de pat, cati dintre cei mari au fost schimbati daramite sa fie si cercetati penal sau condamnati.
    Vorba lui. A trebuit sa moara oameni da vina guvrnul meu. A venit si s-a schimbat ceva. Nimic.

  4. @[Rumburik]

    asta trebuie citita si ras-citita,

    Manual de apărare locală antiaeriană – Digital-Library of LBUS
    digital-library.ulbsibiu.ro › jspui › handle
    Manual de Aparare Locala Antiaeriana-1961.pdf, Manual de apărare locală antiaeriană. București, Editura de Stat Didactică și Pedagogică, 1961, 276 p. 16.88 …

    ca sa intelegem cum se face un „inside job”,
    cum otraveshte ZOG* aerul
    si da vina pe covizi.

    -va reamintim ca pixzdariile Patriei „dizinfectau” aerul pulverizind ceva
    ziua in amiaza mare
    asupra unor victime surprinse pe strazi;
    banuim ca au lansat un atac biologic cu Rickettsia*,
    vezi cazurile/clusterele din Moldova si Lombardia

    *Rickettsia (Rickettsia) este un gen de bacterii mici Gram-negative intracelulare din grupul alfaproteobacteriilor (familia Rickettsiaceae, …
    -dupa cate scrie in carticica din 1961
    astea sint suspectul de servicii!

  5. Atunci PDSR era la guvernare și au mușamalizat rapid. Au asfaltat peste fragmente umane.

  6. @maxtor vad ca tu citesti cate ceva dar chestia e ca nu prea pricepi.
    Intra in IMDG cu UN 1942 si gasesti Fișa de Securitate a azotatului de amoniu. Ai toate detaliile acolo,despre riscuri,despre modul de actiune in caz de incendiu, ce trebuie sa eviti (de exemplu stingerea cu jet de apa), mai gasesti si Fișa Medicala care da detalii despre modul de evitare a contaminarii si tratamentul in caz de contaminare….
    Alea cu manuale,ce spui tu, frecare de menta.

  7. Nu am scris manuale, dar am invatat bine chimie in scoala si in facultatea comunista, cand se invata carte, iar ca inginer chimist am citit si invatat tot felul de norme de protectia muncii si PSI, deoarece eu trebuia sa-i instuiesc si sa-i verific pe cei din subordine. Uite-asa intr-o viata de munca, nu am avut niciodata niciun fel de accident cu subordonatii in toate sectiile si unitatile de productie pe care le-am condus. Desi erau conditii periculoase de munca.
    Dar latri si tu, ca sa te bagi in ciorba……[Rumburak]

  8. Nu am scris manuale, dar am scris o multime de instructiuni de lucru si de protectia muncii ptr tot felul de utilaje si instalatii, care nu m-as mira sa fie si azi in vigoare, daca mai folosesc aceleasi utilaje si instalatii de atunci……[Rumburak]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.