Fenomenul Brăila se extinde

fenomenul Brăila

Practicile revoltătoare ale unor profesori din Brăila par să se fi extins și în alte județe din țară.  Mai exact, profesorii din unele școli din Brăila le spuneau părinților elevilor care aveau note mici să nu se încrie la examenul de evaluare pentru a nu scădea media pe școală. 

Mai mulți părinți din alte orașe, Iași, Turda, Buzău sau chiar și București spun că unii directori de școală au făcut presiuni asupra elevilor de clasa a VIII-a, cu rezultate slabe să nu se înscrie la Evaluarea Națională, pentru a nu strica media școlii.

Un profesor de matematică din brăila spune că aceste practici există de mai mulți ani în județ și că Inspectoratul Școalr Județean nu este străin de ele. Ba mai mult, potrivit acestuia, fenomenul era chiar coordonat de Inspectorat, pentru ca Brăila să fie în topul județelor.

Și în București, aceeași situație

Mama unor elevi de la o școală din Capitală susține că directoarea i-ar fi spus în față că se va asigura ca fiul său, care are note mici, să rămână corigent la matematică, pentru a nu strica media școlii la evaluarea națională. Ea a declarat reporterilor PRO TV ce i-ar fi spus directoarea: „am să fiu foarte atentpă la doamna profesoară de matematică să nu îi treacă pentru că nu vreau ca școala mea să fie trasă în jos, să nu aibă note proaste școala mea. Au aflat și copiii mei și sunt complet demoralizați, chiar într-un început de depresie aș spune. Spun că nu are rost să mai învețe, că doamna directoare a zis că îi lasă.“

Practica ISJ

ISMB le cere părinţilor să comunice inspectoratului orice situaţie în care școala face presiuni asupra elevilor, pentru a nu se înscrie la examene. Un fost inspector general din Brăila susţine că fenomenul exista de câţiva ani în judeţul său. „Toți elevii care se consideră că nu pot lua examenele să nu intre în aceste examene. Aceastra era politica pe care ISJ Brăila a practicat-o“, spune pfesorul Viorel Botea, fost inspector general.

Deşi acuzaţiile au ajuns la nivel naţional, ministerul nu ia în calcul să deschidă o anchetă, pentru că nu există plângeri scrise. În schimb, ministerul anunţă că va reaminti inspectoratelor şcolare să informeze corect elevii în ceea ce priveşte înscrierea la examenele naţionale.

Fenomenul Brăila se referă la situaţiile în care profesorii au făcut presiuni asupra unor elevi cu rezultate slabe, să nu se înscrie la evaluarea naţională, astfel încât şcolile respective să obţină medii cât mai mari la examene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. Vaccinare,nu,evaluare,nu ,propun sa ne predam,lupta e zadarnica!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.