60 de secunde despre Marea Unire, prin ochii regizorului britanic Laurence Dunmore

O poveste adevărată, un erou care nu a renunțat în fața imposibilului, o călătorie care a durat ani şi s-a întins pe mii de kilometri, a marcat zeci de locuri și oameni și a oferit o moștenire națională românilor. Toate acestea sunt povestite în 60 de secunde de cineastul englez Laurence Dunmore, în spotul de Anul Nou al BRD. O misiune dificilă ca și istoria pe care se bazează, care l-a intrigat și convins pe regizorul britanic să se urce în primul avion către România.

Laurence Dunmore este regizor de film, cunoscut mai cu seamă pentru “The Libertine”, o producție ce îi are în distribuție pe Johnny Depp și John Malkovich, precum și de advertising, lucrând de-a lungul timpul pentru mai multe campanii ale unor branduri globale importante. În campania de Anul Nou a BRD, Laurence Dunmore își prezintă viziunea cinematografică într-un spot bazat pe o poveste reală despre pasiune, perseverență și depășirea adversităților.

Când am primit scenariul, am fost imediat intrigat și am căutat săaflu mai multe despre eroul principal și viața lui. Nu am mai fost în România, dar auzisem foarte multe lucuri pozitive despre industriile creative și de producție de film. Am înțeles că am în față ocazia unei abordări cinematografice epice datorităcălătoriei uimitoare prin care ne poartă voința eroului de a-și urma pasiunea, de a nu renunța și de a-și duce drumul până la capăt. În orice producţie cinematografică, indiferent de lungime sau format, există elemente de storytellingcare, dacăsunt bine combinate, pot transportapublicul în timp, dincolo de orice barieră de loc sau moment istoric. Pe ele am mizat pentru a transforma o poveste reală, și epică în același timp, într-un film de 60 de secunde”, a spus Laurence Dunmore.

Așa cum am făcut în ultimii ani, revenim, la începutul lui 2018 –an cu o semnificaţie aparte pentru România – cu un îndemn de a merge până la capăt şi de a ne urmări pasiunile şi idealurile, ilustratprintr-o poveste adevărată, legată de identitatea națiunii. Este o poveste care a inspiratşi a strâns în jurul ei o echipă pasionată şi a convins un cineast ca Laurence Dunmore să se implice”, a adăugat Sabina Ştirb, brand communication manager la BRD.

Laurence Dunmore și-a început cariera ca graphic designer, lucrând în industria muzicii și a cinematografiei. A făcut trecerea către producție video și regie, reușind să se afirme într-un timp foarte scurt. A câștigat Leul de Argint la Cannes, în anul 2001, și Leul de Aur, un an mai târziu. „The Libertine”, filmul de debut al regizorului britanic, i-a adus acestuia 8 nominalizări la British Independent Film Award, printre care și cea pentru „Cel mai bun regizor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. O palmă răsunătoare trasă de acest englez genial întregii industrii cinematografice româneşti, care toacă milioane de dolari anual pe filme blocate în realismul negru românesc, cu pacienţi aruncaţi din salvare care mor la margine de drum, cu măicuţa violată de popa de la mănăstire care caută un closet mai dosnic să-şi avorteze copilul, etc…etc. Nimic despre dimensiunea socială şi personală a jertfei şi succesului pe care s-a făcut Marea Unire, la orice calitate, nu mai vorbesc la calitatea clipului lui Dunmore.
    Rusine sa ne fie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.