Cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa

Un top al celor mai bune și mai frumoase stațiuni de schi din Europa a fost întocmit de site-ul European Best Destinations, pentru ca împătimiții sporturilor de iarnă să aleagă pârtia potrivită de distracție.

În topul celor 10 destinații de vacanță întocmit de turiști se află stațiuni din Suedia, Elveția, Austria sau Franța.

Saint Gervais, Franța

Este o stațiune situată la cea mai mică distanță de cel mai înalt munte din Alpi, Mont Blanc. Iarna este anotimpul în care Saint Gervais reînvie, iar activitățile nocturne în aer liber (schi, schi de tură sau snowshoeing) îi dau farmec. În stațiune se găsesc și băile termale celebre încă din perioada Imperiului Roman. Zona de schi are în total 445 km de piste și 217 pârtii pentru toate gradele de dificultate. Întreaga zonă cuprinde șase stații conectate prin 116 lifturi și autobuze de transfer, accesul la cele mai multe dintre acestea fiind gratuit.

Saint François-Longchamp, Franța

Situată pe locul 4 în top, stațiunea este la o altitudine între 1.450 și 1.650 metri, fiind amplasată pe munte. Atracția stațiunii este organizarea plimbărilor cu sania trasă de câini, iar la lăsarea serii se pot face și coborâri în grup cu sania. Stațiunea este protejată la nord de Mont Blanc, iar la sud de Pic l’Etendard și este legată de Valmorel. Împreună formează „Grand Domaine“, un parc de joacă pentru amatorii sporturilor de iarnă. Nu mai puțin de 165 de kilometri de pârtii de schi se află în această stațiune, potrivite pentru toți turiștii, scrie European Best Destinations.

Are, Suedia

Potrivită pentru începători, stațiunea invită turiștii să-i exploreze peșterile înghețate, să descopere gustul inconfundabil al tocănițelor tradiționale și să se distreze într-o cursă de sănii trase de câini. Pe lângă pistele pentru copii și începători, regăsim și multe pârtii negre și trasee pe pante off-piste, pentru turiștii experimentați. Amatorii sporturilor extreme pot practica carving (una dintre cele mai provocatoare tehnici, prin intermediul căreia schiorii fac viraje spectaculoase) și heli-skiing (plonjarea din elicopter pe zăpada neexplorată). O cafenea elegantă așteaptă sportivii la cea mai mare înălțime din Suedia, pe vârful Åreskutanca.

Kitzbühel, Austria

Recunoscută ca principala destinație din Alpi pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Kitzbühel este renumită la nivel mondial nu numai pentru pârtiile sale, dar și pentru terenurile de golf, care au transformat-o în centrul acestui sport al Alpilor. Evenimentul de top al iernii, competiția de schi de pe Hahnenkamm, la care cei mai buni schiori de pe plan mondial se întrec în cea mai dificilă coborâre din lume, atrage numeroși fani ai sportului. Turiștii se pot bucura de plimbări pe aleile din orașul medieval vechi, de hoteluri elegante și trasee pitorești pentru drumeții.

Gstaad, Elveția

Renumită pentru experiențele speciale pe care le pot trăi turiștii ajunși aici, stațiunea Gstaad din Elveția este o destinație considerată de neegalat. De multe ori, locația este asociată cu luxul și înalta societate.

Val Thorens, Franța

Am lăsat la urmă cea mai înaltă stațiune din Europa (2.300 metri altitudine), care ocupă și primul loc în topul European Best Destinations, Val Thorens din Franța. Timp de trei ani consecutiv, în 2014, 2015 și 2016, a fost desemnată „cea mai bună stațiune de schi din Europa“, în urma voturilor exprimate de turiști pe site-ul European Best Destination. Aici se află și 3 Vallée, cea mai mare zonă de schi din lume, cu aproximativ 600 de kilometri de pârtii interconectate. Stațiunea de schi Val Thorens promovează conceptul ski-in/ski-out și se poziționează ca o destinație car-free, pentru ca turiștii să se bucure din plin de stilul pur de munte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.