Ana Ularu a intrat în „Familia Borgia”

Actriţa Ana Ularu a fost distribuită în cel de-al treilea sezon al celebrului serial de televiziune “Familia Borgia”. Actriţa, cunoscută din “Periferic”, “Hârtia va fi albastră”, “Italiencele”, joacă rolul ducesei Charlotte d’Albret, cea care va deveni soţia lui Cesare Borgia. Acest sezon are 10 episoade, iar pe Ana Ularu o veţi putea vedea în cel de-al cincilea: “The Wolf and The Lamb”, în 21 iunie, la HBO.

“Familia Borgia” – sezonul III va fi difuzat în curând şi de HBO România, în fiecare vineri, de la ora 20.00. Premiera va avea loc pe 24 mai.

Saga dinastiei italiene din secolul XVI “Familia Borgia” (“The Borgias”), serial început în 2011 (pe canalul tv american “Showtime”), a ajuns acum la sezonul al treilea. Seria aceasta îl are din nou în rolul principal pe Jeremy Irons, actor nominalizat la “Globul de Aur” pentru “Cel mai bun actor într-un serial de televiziune” în 2012 pentru rolul dintr-un sezon anterior al aceluiaşi film. Acesta joacă recent şi într-o altă peliculă, “Trenul de noapte pentru Lisabona”, după bestsellerul lui Pascal Mercier. În serial el apare în rolul lui Alexandru al VI-lea Borgia. Lui Jeremy Irons îi place să spună “Sunt un personaj romantic. Romantismul nu are vârstă”. Serialul urmăreşte destinele familiei Borgia din Italia Renaşterii: membrii ei ajung în cele mai înalte cercuri ale puterii şi temutul cap al familiei devine Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, Alexandru îşi mobilizează familia să depună un jurământ răzbunător contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Astfel pontificatul său va deveni scena unor turbulenţe politice. Dar adevăratele probleme din viaţa lui Alexandru sunt copiii săi, care au crescut şi încep să-i sfideze autoritatea. Ana Ularu se iubeşte cu frumosul Francois Arnaud şi e nora celebrului Jeremy Irons.

“Familia Borgia” este creat, produs şi scris de regizorul laureat cu “Oscar”, Neil Jordan (“The Crying Game”).

“Istoric, Charlotte D’Albret a fost o nobilă de la Curtea Franţei, ducesă de Valentinois şi sora regelui Jean III de Navarra. Căsătoria ei cu Cesare Borgia a durat până la moartea acestuia, iar Charlotte a fost mama singurului copil legitim al fiului papei Alexandru VI, Louise Borgia.

Alături de Francois Arnaud, în Familia Borgia

Cu toate că mariajul celor doi stă sub marca unor decizii strategice politic, am decis să abordăm rolul şi situaţiile dramatice dintr-un punct de vedere logic, al chimiei unor tineri care, mai departe de interesele pe care le servesc, descoperă şi avantajul uman al unirii lor. Sunt doi nobili inteligenţi, au umor şi luciditate în ceea ce priveşte interacţiunea lor.

Am repetat cu Kari Skoglund, regizoarea episodului «The Wolf and The Lamb», şi am descoperit că – intuisem cumva asta din perioada de casting – ceea ce o face pe Charlotte să rămână soţia lui Cesare până la sfârşitul vieţii, în condiţiile în care în episod se vorbeşte despre bula papală care îngăduie divorţul, este camaraderia dintre ei.

Ca spectator urmărisem avid primele două sezoane, iar după finalul celui de-al doilea m-am înfrânat cu greu să nu întreb ce se întâmplă, să nu aflu povestea înainte de a mă întoarce din postura de actant la cea de privitor.

Le adoram pe Holliday Grainger şi pe Gina McKee (Catherina Sforza), mi se par două roluri extraordinare şi minunat întrupate. De asemenea, pe François Arnaud şi pe Sean Harris (Micheletto). Cu Sean chiar am mai lucrat şi la filmul lui Susanne Bier. Iar despre Jeremy Irons mi se pare deja inutil să mai spun că este unul dintre actorii mei preferaţi. El reuşeşte să îl reabiliteze şi acuze în acelaşi timp şi, în mod subtil şi neacuzator, să îl umanizeze pe infamul Rodrigo Borgia”, mărturisea actriţa.

Ana Ularu a fost primită minunat din prima zi, de la prima probă de costume cu Gabriela Pescucci, un idol pentru ea, care provine dintr-o familie de scenografi. “Echipa a fost în cel mai curat sens al cuvântului mi-nu-na-tă! Profesionişti, dar mai departe de asta, artişti adevăraţi. Ai nevoie de artişti pentru a înfăptui un asemenea serial, nu e doar industrie. Întâlnirea cu François şi Holly a devenit o prietenie foarte frumoasă şi am amintiri superbe din perioada filmărilor. Am fost adoptată imediat şi răsfăţată din prima zi. François m-a ajutat să filmez o probă pentru un alt proiect, mi-a fost DOP (director de imagine) şi partener, apoi tot el s-a ocupat cu trimiterea probei, cu toate că filma zilnic”.

În timpul unei şedinţe foto

La filmări realizatorii se temeau cel mai tare de scena balului, foarte complicată tehnic, cu multă lume într-un spaţiu destul de mare. Mai ales că semnificaţia acestei scene este deosebit de importantă. Cei doi se cunosc, se analizează, se simt şi se aleg unul pe celalalt după o discuţie ce poartă, mai departe de aura unei negocieri fruste, şi o puternică încărcătură erotică a doi egali care se descoperă.

“Am iubit prezenţa mea în «The Borgias». Nu există alt cuvânt sau altă descriere”, declara ea.

Ana Ularu are 27 de ani şi este absolventă a “Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică”. De la 8 ani joacă în filme de lung şi scurtmetraj, piese de teatru şi seriale TV.

Pentru rolul din “Periferic”, în regia lui Bogdan Apetri, Ana a primit Premiul pentru “Cea mai bună actriţă” la Festivalul de Film de la Salonic şi trofeul “Boccalino” – Premiul Criticii Elveţiene pentru “Cea mai bună actriţă”, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, precum şi premiul pentru “Cea mai bună actriţă în rol principal” în cadrul “Galei Premiilor Gopo” din 2012.

Ana Ularu a fost răsplătită, de asemenea, cu trofeul “Shooting Stars” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (2012), devenind astfel unul dintre cei mai buni 10 tineri actori din Europa.

Alte câteva producţii de succes în care a jucat sunt “Turkey Girl”, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional “Lost and Found”, “Italiencele”, semnată de Napoleon Helmis, “Hârtia va fi albastră”, de Radu Muntean, şi “Youth Without Youth”, regizat de Francis Ford Coppola.

Puţini ştiu că, la începutul carierei sale, Ana Ularu a apărut într-o serie de videoclipuri ale unor trupe celebre precum “Kaiser Chiefs”, “All Saints”, “Hurts” sau “Magnetic Man”, toate regizate de W.I.Z. Pe Ana o puteţi recunoaşte în videoclipul original al pieselor “Angry Mob” (Kaiser Chiefs), “Sunday” şi “Better than Love” (Hurts), “Perfect Strangers” (Magnetic Man), “Rock Steady” (All Saints).

O actriţă multipremiată

Ana Ularu a fost extrem de activă din punct de vedere artistic în ultimul an. Dintre proiectele cele mai recente amintim aici “Serena”, în regia danezei Susanne Bier, câştigătoarea “Oscar”-ului 2011 pentru “Cel mai bun film străin” cu “In a Better World”. În “Serena”, Ana Ularu va apărea alături de Bradley Cooper (“The Hangover” – 2009, “Wedding Crashers” – 2005, “Limitless” – 2011) şi de Jennifer Lawrence (“The Hunger Games” – 2012, “Winter’s Bone” – 2010), interpreţii rolurilor principale. “Serena” este o dramă cu acţiunea plasată în perioada crizei economice din perioada interbelică, în statul Carolina de Nord, din SUA. Pelicula va fi lansată în cinema în 2013.

“A Very Unsettled Summer” (2013) este un film în regia Ancăi Damian în care Ana Ularu joacă alături de Jamie Sives, Kim Bodnia şi Diana Cavallioti.

Tot anul acesta – nu întîmplător premiera va fi chiar pe 23 August – o veţi putea vedea în “Sunt o babă comunistă” (2013) al lui Stere Gulea. Cu Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea.

În thriller-ul “Camera Trap” (2013), regia Alex Verner, filmat în Isle of Man şi Nepal, Ana Ularu joacă rolul unui biolog din cadrul unei expediţii wild life din Asia Centrală, expediţie care se dovedeşte a fi extrem de periculoasă.

“Index Zero” (2013) este o producţie italiană, o poveste distopică absolut fascinantă, în regia lui Lorenzo Sportiello. Ana Ularu va juca alături de Simon Merrells, actorul englez din rolul lui Marcus Crassus din serialul “Spartacus”.

Să mai amintim din filmografia ei peliculele „Diaz”, regizată de Daniele Vicari, „Afterimage”, de Cătălin Leescu, „Line”, de Anton Groves, – „Love Close-Up”, de Sebastian Voinea, – „One Night Love”, de Florin Kevorkian, „Bucureşti – Berlin”, de Anca Miruna Lăzărescu, „The Magnate”, de Şerban Marinescu, „Damen Tango”, al lui Dinu Tănase, „The Italian Girls”, de Napoleon Helmis, „Maria”, regizată de Peter Netzer, „Une mere comme on n’en fait plus”, sub bagheta lui Jaques Renard, „Passion Mortelle” şi „Meurtres par procuration”, de Claude-Michel Rome.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.