Ilie Năstase, criticat din nou

Prezent pe podium, în Caja Magica, la festivitatea de premiere a finalistelor Madrid Open, Simona Halep și Kristina Mladenovic, Năstase a generat nemulţumire printre oficialii din tenis, potrivit B1Tv.

Președintele WTA Steve Simon s-a arătat indignat că a fost ignorată suspendarea emisă de Federaţia Internaţională de Tenis în cazul lui Ilie Năstase.

„A fost o finală frumoasă şi le felicit din suflet pe Simona şi Kristina pentru prestaţia lor extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce caută pe teren. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor și i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigației. A fost iresponsabil și inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial”, a spus liderul WTA.

În timpul partidei dintre Sorana Cirstea și Johanna Konta, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a primit „avertisment pentru nerespectarea conduitei” de la arbitru şi a fost scos apoi în afara arenei. Ulterior, britanica a izbucnit în lacrimi și a părăsit terenul, după ce ar fi fost insultată de Ilie Năstase.

Năstase s-a enervat pentru că jucătoarea britanică era tot timpul deranjată de atmosfera din teren şi în tribune şi i-a reproşat acest lucru arbitrului de scaun, însă pe un ton nepotrivit. Năstase a fost trimis apoi la vestiare, dar nu înaine de a-l înjura pe arbitru şi de a o jigni pe Konta.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat ulterior că fostul tenisman a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului său de Fed Cup România – Marea Britanie şi că nu mai are acces la competiţiile ITF.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.