Onea, „paradit” la Parchetul General

Fostul șef DNA Ploiești Lucian Onea a sosit marți dimineață la sediul Parchetului General. Potrivit Antenei 3, el va da prima sa declarație în calitatea de suspect.

Lucian Onea este însoțit de avocatul său, un fost procuror. La sediul Parchetului General s-a prezentat săptămâna trecută și procurorul Mircea Negulescu. Potrivit informațiilor obținute de Antena 3, Mircea Negulescu nu a dorit să fie audiat. Acesta a declarat că beneficiază de dreptul său la tăcere.

Legat de dosarele penale ale celor doi, în luna mai, Parchetul General a susţinut că procurorul Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care au fost folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează acte de urmărire penală faţă de suspecţii Negulescu Mircea şi Onea Lucian sub aspectul participaţiei improprii, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal)”, informa Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la acea dată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Lucica, nu uita de unde ai plecat, te asteapta tatal tau sa-l ajuti la batranete cu pascutul oilor pe pasunile vecinilor! Te rog din inima fierbinte, nu uita de unde ai plecat si nu-l face de rusine pe tatal tau!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.