Circul cel mare crește mereu

Asta nu-i campanie electorală! Asta nu-i competiție! Asta nu-i dezbatere! Este doar o formă de circ! O ploaie de înjurături de la tribună, un potop de minciuni de la microfon, o basculă de ocări la adresa adversarilor, o căruță de minciuni pentru poporul care visează un alt fel de viață.

Ce campanie și ce politică este aia în care Ludovic Orban strigă la pus parul pe ei și la plîngeri penale? Cîtă minte are un șef de partid care îndeamnă la așa ceva? Asta nu-i campanie electorală! Unii se îmbracă în galben, alții în roșu, își pun fulare pestrițe, întind lozinci, aduc cîntăreți și actori ca să se strîngă lumea ca la urs.

Jumătate sau trei sferturi dintre aplaudaci îmbulziți în fața scenelor sunt figuranți mobilizati de șefii lor, plătiți, amenințați sau alungați din birouri pe bază de tabel.
Spectacolul maimuțelor este simplu și primitiv. Strîng mîna, zîmbesc cu gura pînă la urechi și dau cîte o floare femeilor. Și apoi rînjesc, implorînd simpatie sau dragoste, cerșind voturi și îndrugînd aiureli. Pentru ce? Pentru puterea pe care o vor în numele celor mulți și o folosesc numai pentru familia și pentru grupul lor politic.

Se vor duce românii cu un proiect la Bruxelles și Strasbourg? Împărțiți în cete nu vor conta nici cît un cîrd de gîște!? Or să convingă pe cineva Vasile Blaga și Rareș Bogdan? Ce vor pricepe Victor Ponta și Puiu Iordănescu? Rareș Bogdan pe post de Gigi Becali va lupta pentru ”mai întîi România!” Ce glumă veselă devine un slogan copiat de la americani! Cine să-l creadă și pentru ce proiect? Unul făcut cu Hellvig și Călin Mitică?

Cum va arăta lobby-ul românesc făcut de părintele Terheș? Vom exporta doar fiere, bîrfă și bancuri? Sau vom duce acolo și demență electorală exersată îndelung la București? Vom promova ingeniozitatea paranoică a lui Mălin Bot și a lui Ceaușescu? Gașca asta va năvăli în Europa și cetele noastre de isterici vor zăngăni cătușele și pentru Timmermans și pentru Junckers?

Nu vede nimeni că acest circ pe care l-am tolerat la intrarea în tribunale și la procese s-a întins și pe străzi, și pe la casele politicienilor și la mitingurile electorale! Este un plan civil de acuzare a adversarilor sub care se văd epoleții și un mod de a băga frica în adversari? Sau un fel sălbatic de a atrage electorat de partea unui extremism ambalat democratic?

Ce mitinguri sunt acestea? Ce procese se pot desfășura cu sforării și circoteci de toate părțile? Biroul Electoral Central ce face? Dă note pentru spectacol? Poliția și Jandarmeria ce fac? Scriu scenarii sau se distrează la continua degradare a modului de desfășurare a proceselor și adunărilor publice? Îi aplaudă pe unii sau pe ceilalți! Dacă o ținem tot așa ajungem la păruială generală, la o caricatură de democrație și la o răzbunare fără sfîrșit.

Asta nu-i campanie electorală!
Astea nu sunt proiecte politice!
Asta nu-i competiție și nici atmosferă civilizată!
Dacă instituțiile statului nu au nici o reacție, înseamnă că ele nu există! Și dacă ele nu dau semne, nici oameni politici care să le conducă nu mai există!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 28

34 de Comentarii

  1. Hm. Subtil, softly, élégamment, ni se dã Dezlegare la USR.
    S-a schimbat ordinul pe Unitate?
    Oricum, sugestia e inutilã. Realitatea era vizibilã din avion. De multã vreme.

  2. Ce pretentii putem avea de la un TEMBEL? D-aia l-a si pus Johanis sef la penele, ca, daca nu era, nu-l punea. Johanis de d-astia are nevoie, ca nici el nu e altfel

  3. Vorba șefului de sindicat sau a secretarului PCR către tov. Director, în curtea intreprinderii, în dimineața de 1 Mai muncitoresc: “Ăștia-s oamenii, cu ăștia defilăm!” Dl. Ludovic Orban, cei care instigă din spate, sau ca strategie primitivă de campanie din tot ghiveciul politic, uită că “cine seamănă vânt culege furtună”.

  4. Domnule Nistorescu, avem campania pe care o merita presa din care faceti parte! Niciun cuvintel in editorial despre marii circari si raspandacii de stiri false cum ca USR si Ciolos fura frigiderele si aragazele romanilor neconectati la electricitate si gaze in funte cu dragnea, dancila, plumb sau grapini! De la pesedisti domnul Nistorescu il aminteste pe terhes, obscurul despre care nici macar majoritatea pesedistilor nu stiu ca este de-al lor, in schimb baga tare domnul Nistorescu cu Orban, cu Rares, cu Ponta,cu Oprea, cu opozitia!

  5. Daca nu stii sa minti , sa fii smecher ,sa fii sarlatan , sa fii viclean , nu esti bun pentru politica ! Care dintre alegatori pot sa prevada intentiile ascunse ale candidatilor? Dupa alegeri cei alesi isi vad de interesele lor . Indiferent din ce partid fac parte candidatii , toti vor bani si privilegii. Asa a fost pe timpul lui I.L.Caragiale , parintele multor personaje celebre (printe care si bunicul meu) , asa este si acum. Asa este la noi , asa este si la stapanii mondiali ai democratiei.

  6. Oricum circul asta n-are importanta. Romania e condusa din exterior cu mana de fier.

  7. Dle.Nistorescu,mutati-va in Botosani sa va dea daddy 20.000 de lei sa va faceti closet in casa,ca e adevarat,nu e minciuna,nu-i asa? De peste doi ani se alege,incet incet,praful de noi si dvs.gasiti vinovata de asta opozitia? Asa e cu independenta asta,in presa!

  8. Nu putem sa nu onoram masa intins de domnul Nistorescu,mai ales ca e pe patru benzi cu sens unic… De acord ca trimitem nule,pe unii ca i-a lamurit SIE pe lideri sa ii mai lase o tura,ca au facut niste lipituri decisive,altele sunt trimise ca femei fatale la inaintare ca alde greu de refuzata Grapini sau madam Weber(sa aratam ca avem minoritarce educati);printre toti nesaratii straluce cel mai frumos barbat din ue,Norica Nicolai, ca sa nu mai spun de apucatorii mentionati, pramatii batrane ca: tata Puiu, tata Pronosport,tata Vamesu,tata Olgut na Olguta, etc care mai de care lipsit/a de cultura politica,ideologie si patriotism!Vorba PSD,”Romania merita mai mult! „

  9. După ce am văzut discursul lui Orban la Tv. mi-am dat seama că galbenii ăştia fac campanie PSD-ului

  10. Grotesc : impostoru’ de Orban (si restul impostorilor din acelasi partid) plagiaza … Vestele Galbene … (!!!)

  11. Stați liniștiți,a intrat si scursura ardeleneasca(ciordlos) pe teren live de prin franta si arunca cu invective spre romanica! Lu’ ăsta,propun sa i se dea interdicție de a mai vorbi și intra in Romania! Nu are dreptul sa denigreze tara,să fie clar! Oare nu se găsește nimeni să dea in judecată sau o plângere penală împotriva acestui individ ciolos? Ăștia care aduce numai infecții tarii și traitorilor din țară,trebuie sa li se dea cel puțin o interdicție! Vezi și infecții verbali pnl cu geci galbene și portocalii plus #rezist,ăștia toți trebuie să răspundă penal deoarece repetiția verbală a invectivelor,strică definitiv imaginea țării în străinătate!

  12. Oare acest circar! ”iohanist pdl-ist” nu are timp să se asculte să vadă ce tâmpenii debitează ????!!!!

  13. Dacă Iohannis nu e , nici circ nu mai e ! * * * Ăsta-i dirijorul orchestrei de ciumpalaci gălăgioși , bătăuși , isterici , tembeli , panicarzi , infecți .

  14. ..ar fi interesant daca am afla ce i cu vestele galbene purtate de limberalii din frunce?? fac parte ndin vreo uniforma consacrata ..pa plan internasional??

  15. Nu stiu de unde aceasta inviforare a maestrului nistorecu. Toti e prosti, numa de psd si ciolos2,15 nu se face referire. Plateste bine astia de’i tii dumneata in brate?

  16. Insist cu ‘pestele de la cap se impute ‘! Atata timp cat Marele Dezbinator si Antiroman (MDA) , cu obsesia lui patologica , incurajeaza si alimenteaza aceste manifestari , lipsite de ‘minima moralia’ , este greu de sperat la ceva bun de la ciracii lui , Sica Mandolina , Farfuridi ,etc..O data nu am auzit de la el un indemn la respect , la bun simt , fair-play , etc.. Daca nici in preajma Sarbatorilor Pascale , atunci cand ?

  17. Nu va mai mirati cu golanelile facute de acesti martafoi ca sa îl parafrazez pe rares bogdan.hotu striga hoti.vila de la cluj pe care o are îi facuta cubani din taxele si impozitele neplatite de la tvsritv,acuma îsi rupe gura pe unde umbla sa îsi faca campanie,bazata pe ura,prin tara,ori cum pacat de oameni morti la revolutie ca asta ne demonstreaza ca securisti ne conduc in continuare,noi oameni batrîni ne avem timp sa iesim sa facem miting,noi mergem la vot,stim separa raul de bine,dar la ce îi la ora actuala pe strazile capitalei,lasa de dorit,tot ce se face se face ca neamtu nu ghindeste pentru români,iel scrie carti,ca are timp,printre concedii,acuma si-o lansat carte cu numele sau..EU.RO.ÎI Mai trebuie înca un mandat.o sa murim si no sa apucam sa avem si noi un presedinte român iubitor de acest popor.Ori cum la ce campanie are si cu ceargumente acest popor daca îl mai voteza ne meritam soarta.Nu înteleg de unde sondajele ca iel are atîta încredere,vad putorile de moldoveni nu toti care îsi dau cu parerile si îl lauda.Va spun ce se vehiculeaza pe la tara,asta ca sw stiti ca nu îl mmai vor in fruntea statuli,credeti catoti oameni de la tara sînt prosti,nu .Numa ca daca se fraudeaza alegerile ce putem face.Martafoi caree chitaie pe strazi si în frunte cuPndlul usreul ,Ponta Ciolos securisti,Ungurul de mandolina Orban acompaniat de pupincuristu de Rares,de la televiziunea pe care o bagato in faliment si so capatuit cu banuti împreuna cu bihoreanu chel stiti despre cine vorbesc gusatu,care si-o facut si îel avere tot din furat si acuma manînca toti rahat.Daca nu ne trezim copii nostri vor avea de suferit.

  18. Doar atat stiu Partidul Nazistilor si Lichelelor (PNL), mafiotii din Partidul Mafiotilor si Penalilor (PMP) si securistii din Uniunea Securistilor din Romania (USR) + PLUS:
    scandal, jigniri, amenintari si minciuni.
    Cei din Pro Romania vin puternic din urma.
    Aceste partide au un program cu doua puncte:
    1. Jos Dragnea si PSD;
    2. Totul pentru noi, nimic pentru tara si romani (daca lucrurile ar sta altfel atunci, in campania electorala, ar veni cu proiecte, programe pentru tara si romani (cam ce a facut PSD in 2016) si nu cu injurii, jigniri, amenintari, atacuri, etc. la adresa adversarilor politici).

  19. Din înțelepciunea lui Jhonny: „Am încercat să scot bani de la un ATV. Lumea m-a privit curiosă. După ce le-am spus cine sunt, m-au încurajat”.
    Jhonny fața în față cu Mioarei C. „Vă mărturisesc , sincer, iubesc toate animalele, dar pentru cerbi și mioare am o atracție deosebită”.
    Din înțelepciunea lui Jhonny: „Ieri am cerut amănunte, la grădina zoologică din Sibiu, despre Leul de Argint de la grădin zoologică din Berlin. Nu știau nimic. Mișună lumea de incompetenți în funcții publice”.
    „Un cunoscut m-a rugat să-i ofer un volum,epuizat, din creația mea. L-am refuzat categoric. Opera mea e,încă, plină de energie”.

  20. „Minciuna sta la masa” cu unii, iar poporul si-a pierdut ratiunea crezandu-i, votandu-i, ca europarlamentari ca sa voteze impotriva Romaniei, ceea ce Ungaria paradoxal nu a facut. Doar tarana tarii in care este sangele celor ce s-au jertifit mai poate face dreptate, caci prin tradare v-ati ucis spiritual fratele si ati facut inutila jertfa:
    10. Si Dumnezeu a zis: „Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine.
    11. Acum blestemat esti tu, izgonit din ogorul acesta, care si-a deschis gura ca sa primeasca din mana ta sangele fratelui tau!
    12. Cand vei lucra pamantul, sa nu-ti mai dea bogatia lui. Pribeag si fugar sa fii pe pamant.”
    Bicilis si-a tradat neamul, iar in urma lui a ramas un cantec, ca un ecou: „Muntii nostri aur poarta/Noi cersim din poarta-n poarta”. Veac dupa veac unii au tradat, mintit, n-au putut iubi tara. Le-au cazut victime: Burebista in 44 iHr. Decebal in106, Mihai Viteazul in 1601, Tudor Vladimirescu in 1821, Alexandru Ioan Cuza in 1866, aceeasi ”boieri”orbiti de curti straine, ca si in armistitiul fara negociere dupa care o parte din armata romana a fost capturata dus in lagare dupa 23 august 1944, azi unii sunt prizonierii unui termen ”liberal” si unui regionalism prost inteles care macina tara prin ”superioritatea” gradelor din al+cool/palinca, Orban L ca unul de 80 de ani. Beti-va mintile, dar lasati tara in pace, vorba lui Delavrancea: „tara n-a fost a mea, nu e a voastra ci a urmasilor, urmasilor”. Nu uitati ca in primul rand sunteti ai acestui pamant nu Yalta/Malta este ratiunea lumii si nici Diploma Leopoldina care-i mana pe unii. Nu suntem urmasii Romei ci ai Omului creat de Dumnezeu, latina este NOUA fundamentata pe coloniile Eladei, incepand cu Aeneas din Troia si unde Arhimede a fost ucis (287 iHr-212 iHr). Nu maretia unor talhari trebuie sa va impresioneze ci virtutile unui neam care dainuie cu mii de ani inaintea scrierilor lui Herodot din sec.V iHr.

  21. hahahaha
    Mă uit cu surprindere că Nistorescu nu vede decât la opoziție atitudine de derbedei.
    Păi Dragnea șobolanul ce o fi?

  22. @joenegut: Da, dl Nistorescu nu vede, nu aude, nu citeste nimic despre limbajul de maidan al lui Dragnea sau poate ca ii place!
    Sa-i dam ceva interesant, tot din clica infractorilor lui Dragnea:
    „SCANDAL URIAȘ la vârful MAI. Chestorul IONIȚĂ o acuză pe CARMEN DAN de minciună, manipulare și mascaradă.
    Seful DGA, instituţia care verifică integritatea angajaţilor din MAI, chestorul cu 2 stele Cătălin Alexandru Ioniţă, a dat publicității o SCRISOARE Deschisa, preluată de mediafax.ro, în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în structura pe care o conduce, îl vizează de fapt pe el.

    Acesta descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose şi acuză că a fost silit să scrie demisia de la Poliţia Română, aflând din presă că a fost a schimbat.

    Carmen Dan s-a arătat vineri nemulţumită de activitatea DGA, spunând că ministerul are nevoie de o instituţie de integritate, “nu de un alt parchet”.

    Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose.
    Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil.
    Tudose a acuzat-o însă pe C. Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia.
    C. Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie.
    Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Tudose din fruntea Guvernului.”
    Uite scrisoarea lui Ionita, lipeseste cuvantul incompetenta, sluga C. Dan e si INCOMPETENTA!
    https://www.podul.ro/articol/scandal-urias-la-varful-mai-chestorul-ionita-o-acuza-pe-carmen-dan-de-minciuna-manipulare-si-mascarada-5188.html

    Sictir, slugi ordinare!

  23. Ce tare ar fi sa nu prinda PnDL-ul niciun post de europarlamentar, dar asta nu se poate. Si cel mai trist ca e Bodenel capul la lista 😀 Da lasa, ca asa merita PnDL-ul. Dupa alegeri o sa cada capuri de acolo, desigur doar de la PNL si in sfarsit PDL-ul isi intra total in drepturi.

  24. Circ pe banii nostri, pe timpul si pe nervii nostri. Eu am decis sa-mi economisesc timpul, sa nu-l mai pierd cascand gura la prostiile lor.

  25. Nu trebuie sa fii platit ca sa poti rationa este suficient sa nu mananci la restaurant, ci sa-ti cumperi din acelasi supermarket timp de zece ani alimentele a caror pret nu s-a schimbat. Atunci intelegi cine te minte si cine a dat o speranta. Nu vrei sa vezi ca majoritatea parlamentarilor si invitatilor TV din PNL sunt fosti PD-L care incercau sa te convinga ca-i bine sa cresterea TVA la 24% sa scada salariul cu 25%, sa se impoziteze pensiile peste 1.000 de lei cu 16%. Ti-a placut dobanda de peste 100% din vremea CDR si tot ce ti-au oferit Boc si Basescu atunci roaga-te sa castige toate alegerile si sa-si tina promisiunea de reducere a salariului minim pe economie, poate reintroduc impozitul de 16% la pensii mai mari de 1.000 lei acum este de 10% peste 2.000 de lei si 5,5% la sanatate, TVA de 24%. Roaga-te sa se intoarca cele peste 100 taxe si impozite ca sa-ti creasca inima de bucurie. Vreau sa vina ca sa va bucurati cand va vor spune ca scaderea venitului este o facere de bine, ca inca nu suntem ultima tara si doar crescand saracia vom fi ultimii, scuzandu-se ca actualii au gresit cand au dat 50 de centi la salariu. In ce tara din UE se castiga 250 de euro/luna? Traiesc modest asa cum fac si adevaratii oameni, incepand cu Socrate, mofturile sunt pt parveniti.

  26. Dle Nistorescu, un subiect precum un POD luat de viitura apelor Anul trecut, PROMIS de Dancila ca va FI REFACUT cu viteza luminii si ACUM dat uitarii si pus pe lunga lista de asteptare la Sfantu asteapta, chiar NU e de interes mai mult decat vorbele de campanie ale liberalilor care nu va plac deloc, spre deosebire de limbajul de catifea de lux de Paris al lui Dragnea?
    „Ghe. Baciu: Ministerul NU își mai asumă refacerea podului feroviar de la Budila.
    Investiția pe fonduri europene ar fi avut termen de finalizare în octombrie.
    Locuitorii din zona Întorsura Buzăului NU vor vedea și nici auzi prea curând vreun tren venind spre Gara din oraș, rămasă acum părăsită după ce podul feroviar de la Budila a fost măturat de apele Tărlungului vara trecută.
    Senatorul PMP Ghe. Baciu acuză Guvernul de superficialitate și dezinteres în această problemă și nu numai.
    Parlamentarul de Covasna, originar din Întorsura Buzăului a transmis miercuri, intr-un Comunicat de presă, că a reluat șirul interpelărilor către miniștri, după ce au apărut schimbări frecvente în componența Guvernului, cu privire la stadiul refacerii podului de cale ferată de pe raza localității Budila, județul Brașov, care, înainte de a fi distrus în vara anului trecut de viitura râului Tărlung, asigura circulația trenurilor pe ruta Brașov – Întorsura Buzăului.
    El aspune că atitudinea de superficialitate și dezinteres de care dau dovadă miniștrii poate avea importante urmări în viața publică, pentru că la nivelul Guvernului „e haos, lipsă de informație și de colaborare internă. Fapt ce face să mă îndoiesc de competența celor ajunși la acest înalt nivel de conducere a treburilor țării, prin voința coaliției politice care și-a asumat guvernarea României”.
    https://covasnamedia.ro/actualitate/gheorghe-baciu-ministerul-nu-isi-mai-asuma-refacerea-podului-feroviar-de-la-budila

    „Pentru romani”, cum minte Dragnea, de fiecare data!

  27. Trebuie facuta o distinctie clara intre discursul public in fata unei multimi si dezbatere televizata. O analiza superficiala si superflua. Aveam pretentii mai mari de la dumneavoastra, domnule Nistorescu.

  28. Cum editorialul de azi este decat despre opozitie, asteptam un editorial pentru echidistanta jurnalistica despre comportamentul manelisto-interlop al PSDragnea prin Moldova care ne considera pe toti cei care ne exprimam dreptul constitutional la opinie si adevar „nimic”, domnule Nistorescu. Despre „duba”-microbuz cu geamuri fumuri cu care s-a plimbat PSDragnea prin Moldova, despre cum al treilea om in stat este pazit de badiguarzi cu ceafa groasa si nu de SPP cum scrie legea statului roman, despre cum fanfare si orchestre polueaza fonic cetatenii doar ca PSDragnea sa nu auda vocile cetatenilor care isi exercita dreptul constitutional la protest, despre cum moldoveanul facut si ” nimic· a fost batut de gorilele PSDragnea.

  29. Insul acesta stă rău rău cu tărtăcuța, 1000 la % de acord cu Singur.

  30. Lili de ce nu te barberesti? Dup, o scurta pauza lili reapare in spatiul public nebarberita. Gurile rele spun ca a fost la un curs, intensiv, de perfectionare pe teme politice si minoritar- curcubetare. Altii spun ca domnia sa a fost la un curs intensiv de dictatura proletara si gandire logico-deficitara. Ne bucuram pentru achizitiile domnie sale intelectuale, dar tot nu-ntelegem de ce nu se barbereste? O fi vreun indemn din partea doamnei Lili, mare amatoare de asperitati si duritati conjugale? Pana la elucidarea misterului femeii cu barba, asteptam noi comentarii despre sex- barbatiii efeminizati din USR, PNL Si PMP. Nu uitai sa treceti pe la magazinul de produse cosmetice. Primavara aceasta se poarta crema cu scoarta de banani si stejari puteziti.

  31. Sunt pe 26 mai alegeri pentru UE.Ce vrem și/sau trebuie să votăm? Când se vor dezbate și la noi astfel de teme să mergem obligatoriu la vot.Tot timpul s-au lipit fel și fel de inutile referendumuri, care nu au absolut nici o legătură cu tema alegerilor.Doar pentru ca să-i votezi pe ei,pe ei care se bat în proști : prostul meu este mai puțin prost decât prostul tău !!! ,este o stupizenie.Votezi doar niște trișori.
    PHILIPP BAGUS – The TRAGEDY of the EURO SECOND EDITION © 2012 Ludwig von Mises Institute
    Două viziuni pentru Europa
    A existat o situație între avocații a două diferende idealuri de la începutul Uniunii Europene. Care ar trebui să adopte: viziunea liberală clasică sau viziunea socialistă a Europei? Introducerea monedei euro a jucat o cheie rol în strategiile acestor două viziuni.Pentru a înțelege tragedia euro și istoria acesteia,este important să fim familiari cu aceste două viziuni divergente și subiacente și tensiuni care au venit în fața unei monede unice.

  32. nea cornele, cand te uiti in jur, nu-ti vine s-o iei la fuga spre alte tari? ca doar ai cu ce !! noi ramanem aici sa ne „sacrificam” !!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.