Liderul ALDE a cerut măsuri ferme: „Poate au mintea românului de pe urmă”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, speră că Guvernul Orban va lua măsura izolării la domiciliu. Politicianul admite că măsura este una extremă, dar, în absența unei alte soluții, aceasta poate fi varianta potrivită în lupta contra coronavirusului.

„Sper că ieșirea dlui Orban din izolarea de la Vila Lac 1 va produce și luarea măsurii pe care toată lumea o recomandă, cea a izolării la domiciliu!

Izolarea la domiciliu este o măsură extremă, este adevărat, dar nu s-a inventat alta mai eficientă pentru oprirea răspândirii virusului. Și nu o spun doar eu, ci toți cei care au trecut deja prin ce trecem noi acum.

Dacă tot nu au luat-o încă (și asta ne-a adus cu siguranță alte mii de îmbolnăviri), poate au mintea românului de pe urmă și atunci când o vor lua, pentru că nu e vorba de dacă, ci de când o vor lua, o vor cupla cu măsuri care să asigure înghețarea și amânarea ratelor bancare și a leasingurilor, precum și un mecanism viabil pentru plata celor care sunt în șomaj technic.

Ordonanțele pe care guvernul le-a dat și care sunt un pas bun, dar mic, trebuie operaționalizate rapid prin măsuri de aplicare clare și simple și care să fie comunicate fiecărui angajator sau angajat care are nevoie de ajutor.

Izolarea la domiciliu va fi dificilă, de aceea noi toți trebuie să ne gândim la soluții ca ea să nu devină și traumatizantă!“, scrie liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

17 Comentarii

  1. 1. Lista cu toti romanii sau alte minoritati care au venit din strainatate in ultima luna.
    2. Localitatile lor izolare totala .
    3.Testare medici si pacienti internati in ultimile 20 zile.
    4.Testare vanzatori de la magazine…mai ales din panificatie.
    5. Testare vamesi…si altii care au avut legaturi cu strainii …aeroporturi…tiruri…etc.livrari la domiciliu.
    6.Asigurare la toti romanii mancare hrana rece ca la armata odata pe saptamana contracost…decontata la sfarsitul crizei.
    7. Inghetarea ratelor la banci…caldura ..curent…pana la reinceperea activitatii.
    8. Inchiderea granitelor ….persoanele bagate in tabere de carantina cu paza o luna langa granita.
    9.Confectionarea de cosciuce suficiente si infintarea de cimitire noi.
    10. Asigurare de echipamente si medicamente pentru cei implicati.

  2. E vreun concurs de „Programe de masuri”sau s-a facut apel la schizofrenici?Vad ca ala care a spart ghiata a venit cu idei ciuce ,una mai tampita ca alta..

  3. „Klaus Iohannis: ”Recomandarea de a nu ieși din casă devine obligatorie! Vom folosi și armata. Măsuri speciale pentru cei peste 65 de ani”

  4. cand vrei sa implementezi vaccinarea obligatorie si cipuri la populatie, intai bagi frica in oameni si apoi o sa ceara ei singuri injectia…
    basca ca mai fac si oleaca de dicatatura cu noi…asa de incercare…sa vada cum raspunde prostul la „programul guvernului din umbra”

  5. Sunt de acord cu Tariceanu zis „Restituiti tot” pentru aplicarea de masuri extreme:

    – nationalizarea tuturor retelelor de distributie;
    – renationalizarea tuturor resurselor naturale;
    – plafonarea profiturilor „nesimtite” pentru marile lanturi de retail si pentru banci;
    – acordarea de comenzi si ajutoare de stat numai firmelor romanesti;
    – renuntarea la achizitia de rachete Patriot si alte „jucarii” de felul acesta;
    – reintroducerea in limbajul comun, prin lectii predate inca de la gradinita, a cuvintelor acum uitate: patriotism, national, iubire de tara, demnitate, mandrie …
    Si lista ar putea continua … Ganditi, oamemi buni!

  6. @Ego..: si neaparat baga si masura asta,”reforma agrara,pamant taranilor”,la pachet cu „izgonirea casei regale” care suge sangele poporului si a arenasilor straini!.Castele,vile de protocol,terenuri de vanatoare,lacurile,raurile, date muncitorilor sindicalizati..
    Burgezia pleaca unde vedea cu ochii,politicienii la canal,Parlamentul inutil.inchis pe veciStop

  7. Dragă domnule Tăriceanu având în vedere vârsta care o aveți de 68 de ani împliniți, ar fi bine să vă opriți cu recomandările fiincă restul celor de peste 65 de ani nu avem nici o vină că insistați să mai fiți vizibil, după ce v-ați scufundat singur barca, și cereți stare de asediu. Abia am aflat și ați aflat că cei peste 65 ani suntem faptic ARESTAȚI LA DOMICILIU, tot v-o dorește domnul Iohannis de mult… Dacă perseverați, genialul președinte Iohannis și salvatorul Națiunii române guvernul Ludovic Orbán va da o nouă ordonață de “canonul tăcerii”. Adică: “Persoanelor peste 65 le este inerzis să vorbească, au voie numai să respire dar obligatoriu pe nas. Ventrilocii se excetează de la prezentu articol. ” Gândiți-vă domnule Tăriceanu că atunci vorbești deschizi gura inerent prin aburii respirației răspândești viruși dacă ai, sau poți inhala virusii de covid19 din zonă.

  8. Dragul meu Popa-Prostu, de misto de la poporu’ roman sant satul. Ai impresia ca glumeam cu masurile extreme: toti va uitati la capra raioasa a vecinului dar la ditamai elefantu’ de miliarde nefiscalizate scoase afara de „prieteni” inchideti ochii, ba chiar ii ajutati sa-si care sacii afara din tara …

  9. Mafia internationala si a pus oamenii in conducerea diferitelor tari…Masurile luate de ei sunt cum cere stapanu…

  10. @ego,continua! Fata de ce spui tu eu cred ca trebuie sa ne dotam militar sa rezistam rusilor 3 zile,pana ne vin ajutoare. In rest,de acord cu tine. Daca cine drk.a cedat toate alea? Astia patriotii.

  11. Ce tot îl citați și-l băgați în seamă pe papagalul ăsta, participant activ la ducerea RO de râpă? Mai bine cereți-i să se interneze urgent cu tot psd-ul în cele 8 spitale regionale promise înaintea alegerilor.

  12. Ce tot îl citați și-l băgați în seamă pe papagalul ăsta, participant activ la ducerea RO de râpă? Mai bine cereți-i să se interneze urgent cu tot psd-ul în cele 8 spitale regionale promise înaintea alegerilor. Soluție corectă:
    Toți membrii PSD,UDMR,ALDE,MINORITĂȚI care se îmbolnăvesc să fie obligatoriu acceptați doar în cele 8 spitale regionale promise înaintea alegerilor parlamentare din 2016! PE VIAȚĂ!

  13. § Câțuvencu:
    Igen! … Dar l-aș prefera pe Lăpușneanu în combinație cu Țepeș, adăugând și CCR-ul pe lista proscrișilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.