Rusia spune că avioane de luptă ale Ucrainei au fost relocate în România. Reacția MApN!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a susținut că Forţele Aeriene ruse au distrus 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere din cele 250 de aeronave de luptă aflate în posesia Forţelor Armate ucrainene, în aer şi la sol, de la începutul operaţiunii din Ucraina. Conform oficialului rus, unele dintre avioanele ucrainene de luptă au fost relocate pe teritoriul României, informează Interfax, preluată de News.ro.

”Când a fost lansată operaţiunea specială, Forţele Armate ucrainene aveau până la 250 de avioane de luptă şi elicoptere în stare bună de funcţionare. Forţele Aerospaţiale Ruse au distrus 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere la sol şi în aer”, a spus Konaşenkov.

”Unele dintre avioanele (de luptă) ale Ucrainei au fost relocate în România şi nu iau parte la lupte”, a adăugat el.

”90% din aerodromurile militare ucrainene, unde se află forţa principală a aviaţiei de luptă, au devenit inoperabile”, a mai precizat Konaşenkov. Aproape nu au mai rămas piloţi (militari) ucraineni calificaţi de clasa întâi şi a doua”, a precizat oficialul rus.

”De astăzi, observăm doar încercări izolate ale aeronavelor de luptă ale Forţelor Aeriene Ucrainene de a decola”, a subliniat Konaşenkov.

MApN, reacție la ministerul rus al Apărării

„Cu privire la afirmațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, de miercuri, 9 martie, prin care se acreditează ideea că pe teritoriul României ar fi fost relocate aeronave de luptă ucrainene, care astfel <nu iau parte la confruntări>, facem următoarele precizări: Afirmația este în totalitate falsă. Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene”, a transmis MApN.

Reprezentanții ministerului susțin că, cel mai probabil, se încearcă specularea exemplului aeronavei militare ucrainene Suhoi 27 care a solicitat, în 24 februarie – prima zi a invaziei ilegale a armatei ruse în Ucraina, aterizarea de urgență în România.

Ministerul Apărării susține că a comunicat cu transparență situația acestei aeronave, care a fost gestionată cu respectarea strictă a normelor legislative naționale și internaționale aplicabile în astfel de situații. „Aeronava a fost returnată autorităților ucrainene, fără armament la bord și, evident, nu se mai află pe teritoriul României”, transmite ministerul.

Conform instituției, și situația celor 14 elicoptere ucrainene civile, neînarmate, a fost comunicată în mod transparent și oportun.

„Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 14 elicoptere configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare. În urma primirii aprobărilor de survol din partea autorităților române, pentru toate cele 14 elicoptere au fost depuse marți, 8 martie, și miercuri, 9 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aflându-se deja la destinația finală”, a anunțat Ministerul Apărării.

Marți, după ce patru elicoptere din Ucraina au aterizat marți la Iaşi și au ajuns apoi la Brașov, alte cinci elicoptere ucrainene au ajuns în România pentru reparații. Ministerul Apărării Naționale anunța că, în total, 14 elicoptere ajung în țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

55 de Comentarii

  1. Daca se foloseste doar atacuri aeriene pe intuneric si victimele nu au ceea ce le trebuie, nu e nirmal da te lauzi privind controlul aerian al tarii pe care vrei sa o invadezi. Oricum, mai toate declaratiile au iz politic, adica mincinoase, ceea ce e in teren reprezinta realitatea pura.

  2. Astept ca tovarasii filosovietici sa transmita o lista detaliata. Pe site, ca la ambasada pe Kiseleff o fac deja.

  3. Niște iresponsabili care au ajuns să conducă România pentru o șapcă roșie și decorații gen Baronul Münchhausen sunt în stare să dea foc țării noastre. Domnule prim ministru General Ciucă ați participat activ în zonele de conflict al ultimilor 10 ani, știți ca după confruntare nu rămân decât munți de moloz și suferință de nereparat. Dacă sunteți român de ce nu stopați aventura periculoasă în care este împinsă România. Știți bine că din toate participările unor contingente ale Armatei române pe câmpuri de luptă, pentru interesele celor mari din NATO, România nu s-a ales cu nimic doar câteva vaduve, câțiva orfani și câțiva mari mutilați de război. Credeți ca a meritat? Acum războiul este mult mai aproape de noi și este un tot un război care nu ne privește, nu puteți da dovadă domnule prim ministru general Ciucă de fermitate blocând acțiunile NATO de pe teritoriul României, aducând liniștea și calmul în casele românilor.

  4. Baaiii…Iohannis,tu auzi ce zice rusul cu avioanele ucrainene,…in ce „PIXUL” meu vrei sa bagi ROMANIA,tu esti inconștient,sau tradator.!!??

  5. Propaganda rusa e deja la inghesuiala Putin e vinovat de crime impotriva umanitatii

  6. RUSII NE-AU LUAT LA OCHI , MAI MULT CA SIGUR SE VA TERMINA PROST PENTRU ROMANIA ,IRESPONSABILITATEA SI INCOMPETENTA SE PLATESTE DAR NU DE VINOVATII CARE AU GENERAT STAREA DE CONFLICT CI DE NEVINOVATI.

  7. Regimul Fanariot Iohannis se joaca cu Focul cu Riscul de a Transforma Romania in Moloz.
    Ukraina Nu este Tara NATO iar Romania nu are Obligatii de nici-un fel fata de Nazistii Salbatici Ucrainieni si Mercenarii Black Water in solda Scamatorului Zelenskyy – Puppet instalat „presedinte” pe Maidan de tovarasa Victoria Nuland.
    Tradatorul de Tara Iohannis trebuie Demis inainte de a Distruge Romania Total !

  8. Chiar să fi prost să digerii explicațile cretine ale generalului de carton…!!..cum e ba să te trezesti cu 14 elicoptere la mentenanță?..
    Vine colorata vineri să vezi ce ordine da transmisionistului!!!..
    Români faceti bagajele si dunga, să rămână mă ciucă să ducă lupta…

  9. USA,Germania,Polonia,Franta,Bulgaria,nu-si permit sa expedieze avioane de lupta catre Ucraina;ne permitem noi?V-ati pierdut mintile domnilor guvernanti?

  10. ROMANI azi se „pregateste” acelasi SCENARIU de catre SUA,acum cu China. Ultima „afirmatie”!? din partea DNI(cine cunoaste)! american,este…”China se pregateste sa INVADEZE…Taiwanul”.!!

  11. Nu sună bine ! Am intrat in catarea lor noi in locul polonilor ca pina la urma cineva tot trebuie s-o incaseze asa pt exemplu clasei.

  12. Măcar in romania sa bombardeze si nato ca in Ucraina nu se mai poate. Dar in romania se poatebombarda..au oferit motive suficiente

  13. Sigur că diavolul rus știe tot despre aceasta țară…
    Problema nu e asta.
    Problema e ce facem daca rusul vrea să își arate mușchii pe aici…
    Dacă Ucraina cu 250 de avioane nu a rezistat decât două săptămâni că și forța aeriană , noi cat vom rezista !?
    Noroc că aceste elicoptere ucrainene nu sunt înarmate deci nu ar motiv casus belli

  14. Armata română probabil că nu a mințit, atunci când a zis că e vorba de elicoptere ucrainiene civile, care au venit la Brașov pentru „mentenanță”, adică să fie frecate puțin cu menta prin părțile mai sensibile. Numai că la întoarcerea în Ucraina, după „operațiile de mentenanță” s-ar putea ca elicopterele respective să nu mai fie la fel de „civile” ca la venire, să fie adică adaptate pentru a purta o mitralieră și niște bombițe. Muncitorii de la Ghimbav s-au prins de șmecherie, au mirosit că e rost de ceva bani și au șantajat și ei statul, făcând o scurtă grevă, în urma căreia li s-a promis o mărire de salarii. Altfel, soarta României nu interesează pe nimeni și s-ar putea să fim băgați în război fără a prinde chiar de veste.

  15. Este evident că, Romania este o țintă bine stabilită fiindcă joaca murdar! Felicitări Victor Orban!

  16. I-auzi Putinelule, ia trimite-ne tu la Ghimbav cateva balistice din alea mari, ca sa nu mai poata romanii sa faca mentenanta elicopterelor ucrainienilor.
    Ma styupizilor, voi ati vazut cum arata elicopterele alea? Asa arata un elicopter militar?
    E clar: daca psihopatul ar ataca Romania si ne-ar omora cum ii omoara pe ucrainieni, voi l-ati aplauda.

  17. Asa si? Ati auzit ce face werner in seara asta? Se intalneste cu macron!!! Da? deci el se duce sa primeasca ordine de la macron!! Nici in pix nu-l doare ca suntem cu un picior si jumatate in groapa!!!

  18. După câți troli s-au băgat cu comentarii la articolul ăsta, ajung la concluzia că afirmația rușilor este adevărată 100%. Vehiculele zburătoare ukrainiene sunt la noi. Sper ca rușii să termine cât mai repede treaba ce-au început în Ukraina pentru că numai așa avem șanse să scăpăm fără probleme.

  19. Ma tembelakis, Romania joaca murdar pentru ca fac mentenanta elicopterelor civile, pe care idiotii le vad militare?
    Asa-i ca Rusia joaca curat cand omoara ucrainieni si cand ne ameninta cu al 3-lea razboi nuclear?
    Tot curat a jucat si cand au atacat Ucraina dupa ce ii asigurase ca nu-i vor ataca?
    Felicitari!

  20. Dar noi vrem sa luptam contra rusilor nu-i asa? Hai ca e o ocazie splendida sa ne demonstram anticomunismul si atasamentul fierbinte pentru valorile sorosimului. Cine se inroleaza? Caramitru Jr? Bulai? Hai baieti ca maine poimane imparatul mondial Zelensky semneaza si a zburat ocazia!

  21. @REGIMUL FANARIOT IOHANNIS/In Tratatul de cooperare economica si militara semnat de Romania si Ucraina, Tratat votat de Parlamentul Romaniei si validat de Johhanis in Iulie 2021, se stipuleaza clar ca Romania va lupta alaturi de armata ucrainiana in cazul cand Ucraina este atacata de o tara non-NATO. Asa ca conform acestui Tratat tara noastra se afla stare de beligeranta cu Rusia.

  22. De ce nu există in massa-media imgini pozate/ filmate cu aceste aparate de zbor „civile”???

  23. … sunt curios daca isteti vor vedea semnele … 2-oua saptamani inaintea 24 martie ???

    🙁
    [cine creadea unde-o sa duca o infima predictie despre pactul ruso-chinez din 15 decembrie …(24 joi ! 😉 ) … si 24 martie ?
    exista profeti printre noi ? … @gelu ? ]
    🙂

  24. Nou nu ne este frica ca ne apara BULAI pe sapte cai si PAVEL POPESCU seful COMISIEI de APARARE Din SENAT,doua caricaturi de oameni,aterizati din strainatate,de cine or fi fost pusi,fara experienta,[nu se stie nici daca au lucrat undeva pana acum]care aterizati pe scaune caldute ,pe care nici le nu visau,executa ordine,din afara fara sa clipeasca.De laboratoarele de arme bacteriologice,in numar de 26 ,finantate de americani ,aparatorii Ucrainei,a lui Zelensky ,nimic ,nimic.Avioanele care ne spreyau cu prafuri cerul zi de zi ,de dimineata,pana noaptea ,non stop de nu mai vedeai niciodata un cer senin,nu cred ca porneau de peste mari si tari ,cred ca se incarcau de undeva pe aproape, dar nu apareau pe radarele avioanelor.Daca ele plecau de la prietenii nostrii ucrainienii,incarcate cu diversi virusi,mai arborati steagul ucrainei?

  25. Se stie cum foloseste Rusia propaganda murdara fata de tara noastra. Deja trolii exulta pe acest site, invinuindu-ne de toate cele. Nu le rezum repetarile papagalicesti, pentru ca nu merita. Oricum, Rusia daca vrea sa se napusteasca peste un stat liber o va face fara scrupule, in maniera proprie, neiertatoare. Chiar daca reparam sau nu niste aparate de zbor ale statului vecin supus la cele mai atroce crime si distrugeri intr-o epoca in care civilizatia pacii si a dialogului politic, diplomatic si istoric nu ar trebui sa lipseasca. Desigur, pentru oamenii cu ratiune. Dar cu salbaticii cu creierele spalate, cu detracatii isotriei, cum se vede, nu se poate. Ei stiu doar de dreptul fortei, cum l-au folosit mereu de-a lungul vremurilor. Putin isi etaleaza acum atomicele. Un avantaj pe care Hitler, mentorul sau, nu=l avusese inca. Dar ipochimenul o face inconstient, pentru ca si copiii Rusiei se vor stinge in cataclismul atomic pe care il va declansa. Desigur, ca lui nu-i pasa de ei, nu-i pasa de viitorul lor si al omenirii. Dar asta e alta tema. Aici si parintii copiilor care nu vor mai cunoaste bucuriile vietii sunt la fel de vinovati de ascensiunea Spionului scelerat. Parintii ”grijulii” ca s-au lasat dusi de nas de un tiranul care le-a sadit in cerier visuri de marire, de cuceritori sangerosi nu se vor mai putea preface ca n-au stiut. Ei au vazut totul, l-au trait pe pielea lor, iar scuzele puerile ca n-au vrut sau nu vor sa stie ce se intsmpla pe campurile de lupta nu se pot ierta. Iar daca si noi, oamenii inca liberi, il vom lasa banii lui fara a interveni cat de cat, macar sa mai salvam ce se mai poate, va fi tot o acceptare lasa a grozaviilor. Care va costa mai mult decat sa stam deoparte cu bratele incrucisate.

  26. Du-te,Negro pe front sau trimiteti copiii daca ii ai! Atata polologhie pro razboi. Vezi ca l-ai uitat pe Bush care a invadat Irak-ul spunand inainte ca o va face chiar daca nu are aprobarea Congresului american. Irak-ul nu avea copii ? Si toate invaziile USA pentru a fura resursele tarilor vizate folosind pretexte mincinoase si imagini trucate? Daca USA,aripa democrata nu spala bani in Ucraina si nu ademenea Ucraina mintind-o ca o va accepta in NATO, daca mizeria care se crede zeu SOROS nu-si implanta Maidanul,daca Ucraina nu accepta formatiunile neo-naziste capabile de cele mai sadice atrocitati,instruite de NATO, Ucraina nu era azi devastata. Hai sa mergem la cauze,nu la efecte! Si Negro,tie nu-ti pasa de copiii romanilor,ii vrei morti in razboaiele altora care nu au nicio legatura cu ei.Esti mai rau decat Putin,vrei moartea fara a avea vreo ratiune,vreun alibi.

  27. DATI IN URMA CATEVA ZILE SI O SA VA LAMURITI CINE MINTE SI CA SUNTEM LUATI DE IDIOTI !,VEZI CUM SE LAUDAU CU MAREA REALIZARE CA AU INTERCEPTAT MIGUL UCRAINEAN SI CA L-AU SILIT SA ATERIZEZE LA BACAU !,CA APOI SA CONTINUE CU „PILOTUL VA FI JUDECAT PENTRU TRECEREA FRAUDULOASA A GRANITEI „!.DE LA GARANTIILE CA SUNTEM IN NATO SI CA NE APARA NATO !!, DE LA CEI VRO 500 DE SOLDATI VENITI SA INTAREASCA FLANCUL ESTIC SI GOGOSILE MARCA IOHANIS, PANA LA SIGURANTA CA NU VOM FI TAPII ISPASITORI AI AMESTECULUI IN CONFLICT NU-S DECAT ORE SAU CATEVA ZILE.RUSII NU UITA SI NU IARTA !.
    CAT DE CIVILE SUNT CELE 14 ELICOPTERE ESTE DESTUL SA LE PRIVESTI ,CAT PRIVESTE MENTENANTA NU INTELEG DE CE A TREBUIT SA LE DUCA DE LA IASI LA GHIMBAV PILOTII UCRAINIENI ?.PRIMUL LOC UNDE PUTEAU SA FIE PREDATE PENTRU MENTENANTA TREBUIA SA FIE VAMA SIRET ,NICIDECUM UN AEROPORT DIN ROMANIA ,ECHIPA GHIMBAV LE PUTEA PRELUA DIN VAMA SIRET !.
    CINE SI DE CE ATI DAT ROMANIA PE MANA UCRAINIENILOR ?,ESTE CONTINUAREA ACTULUI CRIMINAL DIN 1997 SEMNAT DE CONSTANTINESCU -KUCIMA ?.VOI CARE FACETI ACESTE ARANJAMENTE PLECATI ORCAND ,NOI VREM SA RAMANEM LIBERI SI STAPANI LA NOI ACASA .

  28. ce nu intelegeti oameni buni, ca TRADATORII SI CRIMINALII ROMANIEI VOR SA DEPOPULEZE TARA BAGANDU-NE INTR-UN RAZBOI CARE NU ESTE AL NOSTRU? Ce se va intampla? NATO-SUA VOR PIERDE. ACESTA ESTE ADEVARUL – urmeaza apoi intrarea Rusiei in Romania cu niste rachete. nici nu este nevoie sa se deplaseze pana aici. direct niste rachetute si ne-au facut praf si pulbere. ROMANII FUG CA POTARNICHILE DE AICI. TOATA LUMEA ISI SCOATE BANII DIN BANCI! ASTA SE VREA: DEPOPULAREA ROMANIEI! AU GLOBALISTII DEJA „NATIE” PENTRU A OCUPA ROMANIA DEPOPULATA! TREZITI-VA!

  29. Preocupantă este căutarea rușilor de pretexte pentru lărgirea conflictului.

    În primul rand afirmația că avioane militare ucrainiene s-ar afla „parcate” în România e falsă. Nu am niciun motiv de a ma îndoi de veridicitatea precizarilor MApN. Dar absolut nici una.

    În plus, afirmația face parte din aceeași categorie de provocări cu Nota verbală a Ambasadei Federației Ruse la București, privind discriminarea sistematica a minorității ruse din România. Care discriminare? Când? Unde? Cum? Nu se mai spune.

    Pretext suficient pentru trolii ruși să facă spume la gură, și pe acest Forum.
    Băi ciolovecilor, ați greșit țara!

  30. @Vlad: Nu era MiG ci Su. Pilotul s-a pus imediat la dispozitia Fortelor Aeriene Militare ale Romaniei. De judecata, nu s-a auzit nimic si nici nu cred ca a fost, odata ce avionul a fost lasat liber sa plece. Ce spui cu preluarea din Vama Siret este pueril. Serviciul de intretinere prestat de Romania nu inseamna implicare in razboi de partea Ucrainei, asa cum trimbiteaza trompetele rusesti, mult prea galagioase pe forumurile Cotidianului. De acord cu rusinosul tratat din 1997 dar, desi teoretic era/este posibil, nimeni nu a vorbit de denuntarea sa si incheierea unuia mai echitabil.

  31. @Miruna: Mai bine ti-ai corecta ideile. Pentru scaparile de ortografie poate exista intelegere, pentru propaganda prorusa nu.

  32. Mai baietii astia care stati cu nazismul si atrocitatile in gura toata ziua.
    Daca doi iresponsabili maghiari ar declara independente Bihorul si Satu Mare, sa le alipeasca la Ungaria, noi am fi nazisti daca ne aparam teritoriul, nu?
    Cam asta e treaba si in Donbas.
    Din moment ce a incalcat toate acordurile si tratatele semnate, Rusia nu mai exista in Dreptul International. E o tara paria.

  33. Are dreptate rusul, au scapat prea multe avioane si elicoptere! Unde sunt?

  34. Oricum, rusii nu se vor opri la Ucraina. Cum a declarat Putin, inca de cand Eltin a capitulat in fata alcoolului, pentru el cea mai mare tragedie geolpolitica a fost dezmembrarea URSS. Atunci chiar isi pierduse slujba KGB pentru catava vreme. A facut si pe taximetristul catva timp, apoi a fost recuperat de siloviki si pus in fruntea Rusiei: la incepuit ca premier, apoi ca presedinte. In tot ce a facut n-a fost sa ridice nivelul de viata a populatiei, ci s-o mentina in saracie, in nestiinta si in autarhie. A cultivat doar propaganda gloriei desarte a re-crearii imperiului mort si a investit la greu doar in aramta. Amenitarea cu apocalipsa atomica nu a fost o vorba in vant. El nu e bolnav, cum zic unii, e doar nebun. Cum ati intalnit cu totii in viata sunt multi nebuni „sanatosi tun” la trup. El face exercitii, calareste ursul, face bai demonstrative in copca inghetata. Prin urmare, sa stam cu mana in san ca el sa-si faca mendrele de scelerat e sinucidere curata. Cu mana pe arme ne-am mai putea crea macar o speranta!

  35. Nu fac nicio propaganda pro rusa,terminati cu acuzele astea tembele! Sunt revoltata de partizanatul tembel,de dubla masura si de toate provocarile care ne imping in razboi. In loc sa va luati de decidenti continuati sa mancati painea tradarii si a dezbinarii. Sunteti sub orice critica! De ce nu sunteti in strada sa manifestati impotriva razboiului? Esti dispus sa mori sau tu esti doar goarna din spatele frontului? Eu nu vreau sa-mi fie barbatul trimis pe front.

  36. contra rusilor, singura strategie de inarmare viabila este in armament abtitanc si antiavion usor si depozite distribuite in teritoriu. Invadatorii nu fac fata la luptele de gherila in care e implicata toata populatia- costa prea mult.

  37. Si app de razboi,armata cu cei mai multi generali de ce este platita? Sa pazeasca populatia civila pe timp de pace?
    In caz de razboi generalii stau la pupitru si civilii pe front? Armata de securisti cea mai mare din lume,militienii,pompierii,jandarmii inarmati pana-n dinti plus trupele NATO hranite din bugetul tarii ce rol au in timpul razboiului,sa mobilizeze civili?

  38. Si ca sa vezi ca esti mizerabil,Anonim,tu esti partizanul Ucrainienilor kkciosi care vor sa traga lumea in mormant dupa ei.Tu esti troll ucrainian? Mie mi-e frica de rusi dar si mai frica de decidentii idioti si slugarnici de la Bucuresti,asa ca esti platit doar sa trollezi sau sa inchizi gura,ai mari fracturi de logica! Esti tefelist probabil,nu intelegi un text scris sau il interpretezi dupa cat iti permite constiinta stearpa.

  39. Gresit. S-a stabilit cu mult inaintea invaziei ca Romania trebuie sa fie fruntas in apararea frontului estic.
    S-a semnat un acord de armata comuna cu Ucraina,ajutor prin transfer de echipamente militare,acum ne avertizeaza rusul ca stie de avioane si elicoptere ucrainiene care fac naveta Romania-Ucraina. Ceea ce Iohanis a acceptat,presedintii Ungariei,Poloniei,Bulgariei au refuzat.Iohanis iese cau (editat) si anunta la TV ca ii trebuie si mai multe trupe NATO si baze noi in teritoriu. Iohanis pune la cale o lege cretina prin care sa mobilizeze populatia civila. Are o armata de (editat) agresive,sa lase civilii in pace. Si da,este (editat),dupa referendumul pentru familie a categorisit o parte a populatiei ca fiind formata din „suboameni” si nu a fost singura data.Toti astia subordonati WEF sunt (editat)(editat). Si Trudeau si Macron si democratii americani si Zelensky au etichetat ca „subumani” si alte epitete sinonme in numeroase luari de cuvant,parte a populatiei din statele lor si nu doar le-au etichetat le-au si aplicat masuri discriminatorii.
    Romania nu trimite inca dar a semnat acord pentru armata comuna cu Ucraina. N-a primit ordinul,vine Kamila extremista si poate are in plic ordinul. In autoritatile imbecile si inamice propriului popor numai membri constituenti mai au incredere.

  40. Jurnaliştii de la ziarul rusesc Novaya Gazeta au stat de vorbă cu ruşii care au hotărât să-şi părăsească ţara.
    Ziarul Novaya Gazeta este condus de jurnalistul rus Dmitry Muratov cel care a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 2021. Muratov este recunoscut pe plan internaţional pentru eforturile sale de a proteja libertatea de exprimare în Rusia, o condiţie esenţială pentru democraţie şi pace durabilă.
    „Kârgâzstanul nu a văzut niciodată atât de mulţi oaspeţi din Rusia, în acelaşi timp. Toate hotelurile, hostelurile şi restaurantele sunt pline de ruşi care şi-au părăsit ţara natală pe fundalul unei „operaţiuni militare” şi a unei represiuni sporite împotriva dizidenţilor”, au scris ziariştii de la Novaya Gazeta din Rusia.
    Au capiat ucrainenii, acu au luat-o razna si rusnacii. Partial.
    Nu vor sa traiasca in haznaua in care amesteca tovarasul Putin eliberatorul.
    A inceput sa Put(a)in prea tare.
    A, dar astfel pot tovarasi romanasi filosovietici sa se relocheze la Moskva.
    Sunt locuri multe, rubla subtire si internetul cu intindere pana in Siberia. Inscrieri pe site. In chirilice. Poate gasim o solutie tehnica sa scrieti de acolo la cotidianul. Prin posta, exclusiv.

  41. 😀

    @Miruna nu doar ca Bush a invadat Irakul ci si …atrocitatile fara cap …PORNO … auschwitziene
    de la ABU GHRAIB !

    Prin ABU GHRAIB …ideologia militara a USA a devenit tranparenta …= s-a observat ce ascunde !
    E plin INTERNETUL de poze NE-trrucate cu ce-a facut armata „eliberatoare” yankeie acolo … 😀 !

    mda

    😉

    suntem in cele 2-oua saptamani ininte de 24 martie … istetii dintre noi ar trebui deja sa stie ce va urma !
    [asa ca-s un fantast comic ? 😉 ]

  42. @gelu …ce-a fost la ABU GHRAIB ?
    si
    exosta posibilitatea ca rusii sa faca ceva macar indepartat-la-fel ca americanii in colectia de fotografii de la
    ABU GHRAIB in Irak ..atunci cu invazia pe fiola ?

    🙂

  43. @tetea, tu realizezi ce comparatie tampita faci? daca spuneai ca romania a invadat repubica moldova si moldova se apara poate erai mai aproape de realitate cu comparata!! in ceea ce priveste avioanele si eleicopterele specificate de rusi, nu-i deranjeaza ca au placat, doar atentioneaza romanii ca stiu de ele si acestea SA NU SE INTOARCA INAPOI cu mentenanta aia smechera facuta si SA LUPTE impotriva rusilor asta e ideea!

  44. @ ABC:
    ‘Baaiii…Iohannis,tu auzi ce zice rusul cu avioanele ucrainene,…in ce „PIXUL” meu vrei sa bagi ROMANIA,tu esti inconștient,sau tradator.!!??’
    Iohannis….tu esti inconștient,sau tradator.!!??
    SI UNA SI ALTA!

  45. Misteaux, eu vreau sa cred ca macar o parte a nenorocirilor planificate vor fi devoalate pana la acest 24 martie prezis de tine. Nici USA,nici Rusia,nici China nu sunt straine de planurile mizerabile puse la cale de Deep State.Poate ca stranse cu usa vor fi nevoite sa abandoneze ferestrele inguste de oportunitate. Nu ma amagesc ca va plati cineva pentru crimele si dezastrele provocate,sper doar ca de undeva sa porneasca o rearanjare a lucrurilor pe fagas normal si criminalii sa nu mai hotarasca soarta lumii.

  46. @goguta, pleci de la o premisa gresita.
    Eu am fost in Donbas, Mariopol,Berdyansk, Kerch, si inainte de 2014 si dupa. Oamenii isi vedeau linisti de viata lor, nu ii deosebeai care e ukrainian si care e rùs.
    In Crimea dupa 2014 cunosc situatia pentru ca am avut colegi din Simferopol. Oamenii nu stiau daca mai au la ce sa se intoarca. Au fost confiscate proprietati, au adus rusi care au acaparat toate afacerile.
    In special etnicii tatari au fost loviti cel mai tare.
    In Donbas a fost creat un conflict artificial.

  47. Peste tot pe unde vor rusii sa-si intinda Imperiul au procedat la fel. Au creat conflicte inghetate, si-au introdus armatele sau fortele paramilitare (vezi Dombas si Donetk) si au actionat pana acum discrte, folosind persoanele dispuse sa-si tradeze conationalii (Peninsula Crimeea a fost oferita rusilor de 9 generali tradatori care au anihilat dorinta de a lupta a 6 000 de militari). Asta se stia din 1992, cand resturile Armatei a 14-a ruse au sprijinit cu foc fortele secesioniste transnistrene pentru a impiedica definitiv independenta Tarii noastre surori, Basarabia. In fata acestei realitati fortele democrate au preferat sa priveasca in alta parte. Desi au trecut 30 de ani si rusii s-au facut uitati cu tot arsenalul lor incalculabil inca, acolo. Acum Ucraina s-a desteptat in sfarsit. A opus rezistenta. Rusii au cam fost luati prin surprindere. Tertipurile cu conflictele inghetate s-au fasait dintr-o data. Au trecut la luptele la cald, au luat-o pe cocoasa. Desigur, vor sti sa iasa din mocirla proprie. Vor anihila tot ce misca (cu atat mai putin nu conteaza pierderile soldatilor rusi. Ei vor fi primii inaintati spre sacrificiu. E deja o imputita traditie!). NATO va iesi neatinsa din aceasta apocalipsa, dar care ar fi fost rostul ei? Nimeni nu mai raspunde. Prin urmare, Rusia uber alles!

  48. @Miruna: Gresit este ceea ce spui tu. Nu a existat si nu exista un proiect de armata comuna cu Ucraina. Livrarile de echipament militar, eventual cooperarea militara, este una, armata comuna altceva. Prezenta militara NATO mai consistenta in Romania este de data recenta, odata cu conturarea din ce in ce mai clar a planurilor agresive ale Rusie. Pina acum, NATO a neglijat Romania, atentia fiind aproape exclusiv pentru Polonia si Tarile Baltice. In rest, sint baliverne, fabulatii. Ii faci deci concurenta lui Gelu.

  49. Da sigur,balivernele sunt ale lui Iohanis si ale generalilor sai
    https://www.defenseromania.ro/acordul-militar-dintre-romania-si-ucraina-a-fost-promulgat-unda-verde-achizitia-pentru-de-armament-si-tehnica-militara_611857.html
    Lege ratificare Acord Ucraina – Secretariatul general al …https://sg.mapn.ro › app › webroot › files › project
    PDF
    SENATUL. LEGE pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de. Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar,.
    16 pagini mie nu mi mai deschide site-ul,ori au sters,ori am eu eroare de sistem.

  50. evidentele oricum n-au nicio valoare pentru cei platiti sa minta,sa jefuiasca si sa omoare.

  51. @Miruna: As spune ca ai orbul gainii si nu ar fi o exagerare. Articolele care le dai vorbesc de cooperare in privinta materialului militar, nicidecum de crearea unei armate comune. Insinuarea publicatiei bulevardiere National nu e de luat in seama decit daca ai orbul mintii. Armata comuna presupune doctrina militara comuna. Or, aici apele se despart clar, Ucraina nefiind membra NATO. Armata comuna nu are nici macar Uniunea Europeana. Probabil ca nici nu exista in istorie vreun exemplu de armata comuna a doua sau mai multe state independente. Nu este deci nici un fel de evidenta in postarile tale, decit pentru mahala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.