Nu s-a mai întâmplat asta din 1996

În luna iunie, Europa a înregistrat cel mai mic număr de autoturisme noi din 1996 încoace, cu puțin peste 1,06 milioane de vehicule, iar pentru unii producători auto vânzările au scăzut cu aproape 50%, potrivit datelor furnizate de asociația europeană a industriei auto, scrie Reuters.

Volkswagen Group a fost cel mai afectat producător auto major, cu aproape un sfert mai puține vânzări față de iunie anul trecut. Pe parcursul primului semestru, însă, Stellantis a înregistrat cea mai mare scădere, de 21,1%.

Dintre mărcile mai mici, înmatriculările noi ale Volvo au scăzut cu 47,9% în iunie și cu 28,5% în prima jumătate a anului, în timp ce Jaguar Land Group a înregistrat o scădere mai mică în iunie, de 13,2%, dar cea mai abruptă lovitură din acest an până acum, de 34,7%.

Inflația, blocajele din lanțul de aprovizionare, creșterea numărului de cazuri de coronavirus în unele țări și lipsa continuă de cipuri sunt doar câteva dintre problemele care afectează industria auto din regiune, care a înregistrat 12 luni consecutive de scăderi.

Marii producători de automobile, de la BMW la Stellantis, au raportat în ultimele săptămâni scăderea vânzărilor la nivel global, înainte de publicarea rezultatelor pentru cel de-al doilea trimestru, la sfârșitul acestei luni.

Toate cele patru piețe majore din Uniunea Europeană – Spania, Italia, Germania și Franța – au raportat o scădere a înmatriculărilor de mașini.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

6 Comentarii

  1. desi se vorbeste de criza, de inflatie, etc. pretul aurului nu a atins 2000$ uncia asa cum s-a intaplat in criza din 2009, cel mult 1900, nici petrolul 150$ barilul. Aurul a coborat la 1706,5$ si petrolul la 97,57$…practic nu pretul de pe Bursa scumpeste viata ci o bagheta magica dirijeaza/creste veniturile unora in defavoare a miliarde de oameni…

  2. Să le mulțumească celor care implementează „marea resetare”. Aveau impresia că nu vor fi afectați? Cum era, „no jab no job”? Sau „no job no car no food”? Eu personal aștept prăbușirea UE și a nemernicilor care ne conduc. Sunt dispus să rabd orice până la moarte doar să văd Europa prăbușită prin propriile alegeri în epoca medievală. Să o văd atunci pe Ursula și mulți alții ce scuze vor găsi. Putin nu are nicio vină că Europa e condusă de incompetenți și rău voitori. După ce va cădea, și va cădea negreșit, UE nu-și va mai reveni niciodată! O să fie cea mai frumoasă zi din viața mea de voi fi viu atunci!

  3. Politica inteleapta a tovarasului Soros&gasca si a conducerii Partidului Progresist Mondial. Va multumim din suflet pentru pretioasele indicatii privind distrugerea bazei energetice, distrugerea economiei si a agriculturii. Productia la proteina de gandaci a crescut precum si cea de vanturi si vrajeli solare. Salutam rationalizarea apei calde si a caldurii in apartamenele Uniunii Sovietice Europene. Fara discriminare femei si barbati de 50,60 sau 65 de ani or sa mearga la servici pe biciclete imbracati in triouri si trening. Iar bunicii pe trotinete ne-electrice ca sa lase ratia de curent pentru cei angajati. Tot inainte spre progresismul de aur al omenirii!

  4. e articol subtire.
    va rog sa aprofundati! nu faceti doar asa o afirmatie. spre exemplu, la americani, unde piata e foarte cosmopolita, se poate vedea clar ca lucrurile nu merg bine. cu toate astea, chiar si GM mai vinde. trebuie facuta o comparatie intre marcile autohtone de acolo si producatorii euroasiatici care exporta in America.
    ciao si fiti cuminti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.