Sondaj: Încrederea în România de mâine condusă de copiii de azi

Majoritatea românilor cred că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine, 54% dintre cei întrebaţi fiind de această părere, în timp ce 25,2% spun că va fi mai rău, iar 15,7% că va fi la fel, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research.

Conform cercetării sociologice, dintre cei care au încredere în modul în care copiii de azi vor conduce România de mâine 59% sunt bărbaţi, 62% – persoane cu studii superioare, 65% – persoane cu venituri mari, 59% – angajaţi din sectorul privat şi 58% – locuitori din Bucureşti.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 15 – 25 noiembrie, în cadrul unui proiect iniţiat de think tank-ul Strategic Thinking Group în parteneriat cu Euronews România, pe un eşantion simplu aleatoriu de 1.070 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative, cu vârsta de 18 ani şi peste, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

Grupul de Gândire Strategică îşi propune să furnizeze o platformă civică activă dedicată încurajării reflecţiei şi a gândirii strategice prin analize, studii şi cercetări de profunzime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

  1. Da, am văzut turma #rezist cât de capabilă și inteligentă este.

  2. Prima intrebare referitoare la viitor este, va intra Romania in razboi sau nu? Raspuns, va intra in mod sigur. ….Pentru ca va fi obligata si mai ales pentru ca romanii sunt majoritar rusofobi….Iar rusofobia e boala mintala sau prostie totala…asta ne invata Istoria.

  3. Păi bre,. Care este educația copiilor de azi, oficial 50 % analfabeți funcționali. Care este educația văzută la tv căci marea majoritate de acolo se educă,..atunci când pe sticlă vezi și auzi doar turuitoare și rârâriți care povestesc despre infractori patrioți. Care poate fi increderea ta devreme ce mai toți visează la plecarea pe alte tărâmuri,.. Romania și chiar proprii părinți dezamăgesc și dau exemple proaste..Deci dacă azi vezi de cine ai la guvernare, ce fel de specimene,..păi ce crezi de mâine cum va fi ? Mai bine ?? Cum bre ?? Ce mai ai de vândut, furat, să mai poți importa măcar mătura și făraș..? Ești gata și trebuie să recunoști.. Și ești gata pentru că nu faci ceea ce știi că azi ai de făcut, adică reforma administrativă. Adică alte pensii la nerușinați, Adică școală adevărată cu profesori adevărați..Adică să ai privatul viabil.. Deci, de azi nu le faci,, Ce pui mei o să ai mâine ??

  4. Nu va arata mai bine. Atata vreme cat invatamantul, educatia si moralitatea degenereaza, si restul va degenera. Si nu e vorba de ruptura dintre generatii.

  5. Vai mama noastră dacă vom fi conduși de generația tinara?Majoritatea celor capabili și educați sunt afara. Și nu se mai întorc.

  6. Vor face si ei ceea ce au vazut ca fac parintii lor escroci de azi.
    Ptr ca in Romania merge…..[Rumburak]

  7. sa fiu pesimist, dar chiar daca ar fi minunati copiii de maine vor fi tot mai putini, pt ca se nasc mai putini si pt ca unii din ei iau drumul exodului, in timp ca statisticele spun ca micuta Elvetie creste, Romania scade tot mai mult, intr-o zi chiar vom fi o Gradina, adica numai flori si pasarele, poate doar un gradinar va mai trece pe aici…Ma intreb daca n-am fost egoist sa-mi doresc sa ramana aici unde intr-o zi va fi pustiu?

  8. Aici
    sunt banii dvs. Dati pe sondaje securistice trucate vizibil pe modelul 2+2=5, ca asa zic eu.

  9. cine face studiile astea? pe bune? vai de capul nostru cu copiii crescuti in otravuri mengele de cand se nasc, apoi controlati prin tehnologie (cred ca partea frontal-superioara este arsa bine) – probabil durata de viata extrem de scurta. EI NU GANDESC SI NU AU VALORI. TOTUL ESTE CANALIZAT PE BANI SI HAINE. foarte putini dintre ei sunt educati in familie cum trebuie… vai de viitorul lor in primul rand – soricei in polistiren toti.

  10. Ratia de ciocolata s-a marit de la 30 de grame la 20 de grame, traiasca Fratele cel Mare.
    Cum imita tarisoara asta toate prostiile vazute prin Occident…ieri, fiii de boieri isi jucau tineretile la stos si petreceau la Bal-Mabil. Azi, in lipsa de alt orizont, creeaza „think tank”-uri (astea ce or fi, un fel de Sherman imbunatatite? Sau Abrams?) zise strategice.
    Cuvantul „strategic” s-a demonetizat insa, fiind folosit abuziv in sintagma „parteneriat strategic”, formula ce s-a dovedit a insemna in realitate „vasalitate quasi-totala”.
    Pe cand o initiativa exclusiv romaneasca in politica? Fara imitatii de prost gust?

  11. daca cei care vor conduce Romania maine sunt copiii,nepotii,etc decidentilor de azi, crescuti in rasfat si bogatie din coruptie ,furt, atunci tinerii lupi vor fin mai rai deaat cei de azi!
    O VARIANTA CU SPERANTA DE BINE!
    Cei care vor conduce maine Romania sa fie din diaspora romana,scoliti la universitati din vest ,deci care nu au fost in contact cu sistemul corupt din Romania.

  12. s-a dezvoltat, culmea, in momentul de mare cooperare militara din 1877-78, la obtinerea independentei si a Dobrogei. Neamtul era puternic ancorat de Berlin si intarzierea plecarii rusilor din tara l-a enervat. Apoi, Carol I s-a legat cu acte secrete de imperiul habsburgic si s-a opus colaborarii cu Antanta in care era si Rusia, chit ca aceasta alianta a dus mai tarziu la Romania Mare.
    Rusofobia la cei mai multi romani, care e reala, nu are alte argumente decat problema Basarabiei, care e o alta necunoscuta pt. cei mai multi…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.