Dan Chitic: Despre cum România a creditat SUA cu 9 miliarde de Euro

O știre puțin discutată în ultimele două zile a fost aceea că România a cumpărat tancuri Abrams în valoare de 2,5 miliarde de dolari (românii spun că ar costa „doar” un miliard, dar dacă în Congresul SUA a fost înaintată suma de 2,5 miliarde, eu sunt gata să pariez că ăsta este prețul final real!).

A cumpărat e un fel de a zice, căci, ca și avioanele F35, în valoare de 6,5 miliarde de dolari „cumpărate” la începutul lunii august 2023, TOATE, ȘI TANCURILE ȘI AVIOANELE, AU TERMENE DE LIVRARE DE 5-10 ANI!!!, scrie Dan Chitic într-un articol pentru puterea.ro.

Atunci de ce face România PLĂȚILE (fie și parțiale) ACUM?

„Este un cost plătit pentru siguranța națională” desigur, fiindcă „participarea noastră la efortul de securitate comun al NATO” și alte sloganuri de genul acesta sunt doar pentru gușterii corect politic.

Citiți articolul integral AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

15 Comentarii

  1. suntem milostivi, unii sunt la ananghie…trebuie sa-i ajutam si sa rupem o bucatica de la gura copiiilor asa-i crestineste

  2. Sunt diferite moduri de a plăti taxa de protecție, în trecut ii spuneam haraci

  3. @ghinion,
    S-au afundat prea mult în mizerie și, odată ajunși acolo, fac orice pentru bani, nu ca alții/le!

  4. Am cumpărat avioane și tancuri pentru ca dorim sa devenim cea mai puternica națiune care se lupta cu morile de vânt, mori ecologice autentificate de SUA și HUE. Urmează ca în 2024 sa achiziționam măgari de ultima generație, invizibili și rezistenți la atacul cailor sălbatici. Firește vom cumparam si trotinete blindate pentru atac urban și triciclete cu teva de 14 cm pentru a-i atacat pe cei reduși mintali din partide, adică pe toți.
    PS. Oare de ce au votat toate partidele achiziția? Firește fiindcă unele sunt naționaliste și suveraniste și nu vor ca americanii sa ne părăsească tara și sa vina rusi ca sa ne aresteze clasa politica și s-o trimita la canalul Bastroe ca sa-l readucă la adâncimea initiala.
    PS. Politicieni de AUR tara noastra are și prevăd prin veacuri a ei dezintegrare. Traiasca doamna Sosoaca. Singurul bărbat politic din România. Restul sunt cârpe de șters praful și mizeria UE, SUA, NATO și știm noi a cui, dar nu o putem rosti cu voce tare fiindcă se sesizează Iguana, Elefantul și Wiesana.

  5. Sa nu uitam ca haita fsn(psd pnl udmr si minoritarii) a furat din Romania mii de miliarde de euro si nu a fost gasit nici un vinovat !Ce inseamna acest nimic ?Ar fi interesant sa aflam cat a fost cota-partea ?

  6. TOTUL PENTRU FRONT,TOTUL PENTRU O FUNCȚIE MARE ! AȘA GRĂIT-AU DULAPUL ȘI PROSTĂNACUL! CINE-OR FI ACEȘTIA?

  7. Cum asa, amerlocii nu vind si „pe caiet”, ca la bufetul garii din Patirlagele ? Urit, foarte urit !

  8. Se va repeta povestea cu Bechtel, marele constructor de autostrăzi virtuale. plata înainte ca la curve, numai că serviciul plătit nu se va materializa niciodată. Există experiența necesară în România, autostrada Bechtel. sau mai plătit tot în avans , niște sisteme antirachetă Patriot, care tot vin, dar nu mai ajung. La fel și avioanele F16 din Norvegia, tot plătite în avans, dar nu sunt șanse prea mari să ajungă în România deoarece norvegienii nu au cu cine să le aducă în stare de funcționare. Mai sunt și alte exemple mai „mărunte” dar care au cam aceeaşi soartă. Toate acestea în condițiile unui război care se desfășoară la granița țării și un altul destul de aproape de noi. Singura explicație pertinentă este ca acest tip de contracte se constituie în noua formă de „tain, peșcheș, haraci, plocon”, pentru ca cei cocoțați pe la butoane, în loc să fie invers, destinatarii tainului ar trebui să-i plătească pe nemernicii din fruntea țării, pentru serviciile pe care le fac noilor stăpâni ai țării. Vorba ceea si …. și cu banii luați.

  9. Ei, daca se importa material militar din Rusia, domnul avocat Dan Chitic era fericit.

  10. E o schema veche aplicata si de germani grecilor, si de americani argentinienilor…Sutem deja rusinea planetei, prostii prostilor care in treizeci de ani au adus Romania la sapa de lemn. Ne da Zelenski cu sutul in c.., ne omoara romanii din Ukraina si noi nu mai prididim sa-i sarutam papucul cersind un alt sut in c…Romania din 1989 = unica tara din lume si industrializata si fara datorii externe. De treizeci de ani prostia, tradarea si incultura conducatorilor politici romani echivaleaza cu prostia celei mai jegoase tari africana, ceva ca si Congo! Doar vedem un Johannis care ne uraste sincer! Mai votati mafiotii? Intreb birocratii din sistem care-s slugi destepte la stapani prosti? Mai vreti prostie groasa si curvaraseala puturoasa din parlamentul Romaniei? Nu-i roman care sa nu aiba o matusa cu 50 de lei pensie pe luna! Chiar nu ne este rusine in fata lui Dumnezeu?!!?

  11. Asa se intimpla cind o tara este condusa de niste papagali .Astept sa vina si timpul cind toti acesti papagali care si-au batut joc de Romania ,au jefuito ,au vindut aproape totul strainilor ,au determinat pe romani sa-si paraseasca tara pt. a cauta un loc de munca ,au indatorato bancilor straine incit nici copii copiilor nostrii nu vor putea sa plateasca datoriile si dobinzile ,sa fie cit se poate de aspru pedepsiti .

  12. 44 la suta din romania este analfabeta unctional,restul …pupa moastele…geoana prostanacu este al doileA om ion nato…care este o organizatie terorista condusa de jidani…

  13. Nu cumpara si un Don Quijote si un Sancho Panza ? Sa conduca trupili?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.