A murit fondatorul Boney M

Fondatorul trupei Boney M, Frank Farian, a murit la doar doi ani după o intervenție chirurgicală.   Familia sa a anunțat că solistul și producătorul muzical german a murit liniștit în apartamentul său din Miami, Florida.

Boney M. este un grup de muzică pop creat de producătorul vest-german Frank Farian, a cărui perioadă de glorie a fost sfârșitul anilor ’70. Au fost unul dintre puținele grupuri occidentale din acea perioadă care au devenit populare în regiuni precum Africa, țările arabe, Iran, Asia de sud-est, Europa de Est.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Alături de Nicky Chinn si Mike Chapman, cel mai mare compozitor din anii ’70. Mega talent. Sute de milioane de tineri ascultau ce a compus omul asta.

  2. De ce nu-i aratati poza lui Frank Farian?
    Născut Franz Reuther la 18.07.1941, în Win, Germania, și-a schimbat numele sa șteargă legătură cu umbra tatălui sau SS în armata hitleristă, decedat la Stalingrad.
    A fost talentat si cu un simt al afacerilor foarte dezvoltat. Primul single „Shouting Ghost”, înregistrat în 1964, cu grupul sau Frankie Boys Schatten. În 1973 cu Lynsey de Paul si Ron înregistrează „Roker When you’ve Gotta Go”, un mare succes inclus în Top 100 din toate timpurile de revista germană „Popkultur”.
    În cursul carierei de solist si manager, a vândut peste 850 milioane de discuri, câstigând 800 de discuri de aur si platina.
    Nota: în fotografie est grupul Bonney M (Roberto Alfonso Farrell 06.101949 – 30.12.2010)

  3. „grupuri occidentale … au devenit populare în …. Iran”

    -in Iran nu se socoteste asa!

  4. Au avut succes pentru că pe ritmurile cântecelor erau și melodii. Au fost într-adevăr minunați!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.