Acces blocat către lac. Șeful PSD Constanța, vile în zonă protejată

A primit autorizație de construire în septembrie 2022, dar aceasta ar putea fi declarată ilegală, susține Dobrogea Live. Documentul nu include și avizul Ministerului Culturii.

Este vorba despre Felix Stroe, șeful PSD Constanța, care  ridică cinci vile pe malul Lacului Siutghiol. Vorbim de o arie naturală protejată, inclusă în rețeaua ecologică Natura 2000, dar aflată și în situl arheologic CT-I-m-A-02723.

Potrivit documentațiilor de urbanism, construcțiile vor bloca liberul acces la lac.

Felix Stroe a început lucrările de edificare a unui complex de cinci vile în localitatea Ovidiu, pe malul Lacului Siutghiol, arie naturală protejată, inclusă în rețeaua ecologică Natura 2000, scrie sursa citată.

De asemenea, Agenția pentru Protecția Mediului nu a dispus evaluarea impactului asupra mediului, deși terenul e într-o zonă protejată.

Terenul de 1.500 mp a fost obținut de Stroe și soția sa, Elena, de la Primăria Ovidiu în 1994, potrivit extrasului de carte funciară, mai informează Dobrogea Live. Până în iulie 2025, Stroe a instituit drept de superficie pe teren în favoarea lui Adrian Măriuț și Cristian Gabriel Panait, ambii implicați în proiecte imobiliare controversate cu firma Alpha Builders, dezvoltator care va construi și cele cinci vile ale baronului local

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Am mai scris si pus intrebarea:
    – Nu cumva zonele protejate sub anumite denumiri si inscrise in orice entitate steaineza, sunt zone protejate pentru marii capi infractori din orice domeniu care practica orice in afara legii?

  2. Acces spre lac blocat de construirea vilelor sau pentru că terenul de langa lac e proprietate privata? Nimeni nu vede fenta? Cum a ajuns un teren in proprietate privată dacă e situat in zonă protejata Sit natura 2000? Sau cum s-a declarat Sit Natura 2000 pe o proprietate privată? Asta trebuie cercetat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.