Acord pentru salvarea copiilor cu malformații cardiace

Aproximativ 1.700 de intervenții au avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din București și în centrele din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, iar 600 de copii au fost transferați și operați la San Donato, în urma unei colaborări româno-italiene.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat vineri Policlinica IRCCS San Donato, Spitalul IRCCS San Raffaele și Spitalul IRCCS Galeazzi – Sant’Ambrogio din Milano, la invitația conducerii Grupului San Donato, informează Ministerul Sănătății.

Vizita are loc la puțin timp după ce România a reînnoit acordul de cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice cu Grupul San Donato, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo și Asociația Inima Copiilor din România.

Scopul colaborării româno-italiene este scăderea ratei mortalității infantile în România, cauzate de malformațiile cardiace congenitale.

Datorită acordului, au fost realizate aproximativ 1.700 de intervenții la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din București și în centrele din Iași, Cluj Napoca și Timișoara, iar aproximativ 600 de copii au fost transferați și operați la San Donato.

De asemenea, 140 de medici, asistenți medicali și tehnicieni din România au beneficiat de pregătire profesională, dintre care 50 de persoane prin training în cadrul IRCCS Policlinico San Donato, din Italia, iar 90 de cadre medicale au fost pregătite la Spitalul “Marie Curie”, în timpul misiunilor operatorii.

În timpul vizitei din centrul de chirurgie cardiacă din Italia, ministrul Sănătății s-a întâlnit cu părinții copiilor români operați acolo. De asemenea, acesta a discutat cu unul dintre medicii români de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, care se află la pregătire profesională în Italia.

„Parteneriatul și colaborarea salvează vieți! Acordul de cooperare dintre Ministerul Sănătății din România și Grupul San Donato a permis salvarea vieții a peste 2.000 de copii români, care au fost tratați în clinicile din Italia și România în ultimii 9 ani. Dezvoltarea profesională a peste 140 de specialiști români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice este de asemenea o componentă esențială a acestei colaborări, care va permite până în anul 2025 ca toate aceste tipuri de intevenții chirurgicale să se realizeze în România. Mulțumesc în mod deosebit conducerii Grupului San Donato, dr. Francesco Galli, domnului profesor Alessandro Frigiola și domnului profesor Tammam Youssef pentru sprijinul constant acordat și care are ca principală preocupare tratarea copiilor cu afecțiuni cardiovasculare grave și care permit viață mai bună pentru copiii români care au nevoie de ajutor medical”, spune Rafila.

Ministrul Sănătății și reprezentanții Grupului San Donato au discutat și despre posibilitatea de extindere a colaborării în alte specialități medicale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Leung A. Congenital heart disease and DPT vaccination.Can Med Assoc J. 1984 Sep 15;131(6):541.PMID: 6332664 [PubMed – indexat pentru MEDLINE] Si nu e singurul vaccin responsabil, as vrea sa amintesc de Gardasil de la Merck, un vaccin anti-HPV, un ucigas de copii si responsabil pentru probleme foarte grave de sanatate.
    Miocarditele și pneumonia sunt decese tipice prin vaccinare antigripala. Antibioticele induc boli cardiace, de asemenea. Unele tratamente pentru cancer induc insuficiență cardiacă congestivă. La fel medicamentele pentru tratarea tulburarii de hiperactivitate deficitară. Ritalin este amfetamina legala din farmacii. Unele analgezicele cresc riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Fenilpropanolamina, sau PPA, ingredientul activ în zeci de decongestionante si suplimente de dieta populare fără prescripție medicală cresc riscul de apariție a celei mai mortale forme de accident vascular cerebral. Antipsihotice precum risperidona și benzodiazepinele sunt administrate copiilor cu ADD și ADHD si provoaca probleme cardiace, stimuleaza productia de prolactina care provoaca obezitate si cresterea caracteristicilor sexuale feminine la baieti. Si implicit alte probleme cardiace. Adica lasati-o jos cu problemele congenitale, ca macane. Nu spun ca nu exista, dar in acest context extrem de toxic aruncarea matei moarte in gradina zestrei genetice este o gluma. Bagati de seama ca am enumerat doar medicamente si vaccinuri ca factor de stres major.

  2. Ca sa dau Cezarului ce este al lui.. Bolile cardiace sunt cauzate si de produse de origine animala, clor, zahar si painea alba, prin urmare deficiente de vitamine. Alt aport important vine din proceduri stomatologice, respectiv canalele radiculare. De asemenea, dioxidul de sulf din carbune este impins de centralele electrice in stratosfera unde absoarbe banda de UV 295 nm, reducand astfel producția de vitamina D în piele. Deficienta de vitamina D este strans asociată cu riscul de boli de inima. Hipersensibilitatea reactiva la unele tipuri de campuri electromagnetice induce migrene, probleme de concentrare si memorie, probleme cardiace, tulburari de dispoziție si anxietate. Noaptea, lumina albastra din gadgeturile noastre tehnologice perturba ritmul circadian, lucru care poate contribui la aparitia cancerului, diabetului, bolilor de inima si obezitatii. Cred ca ajunge deocamdata. As vrea sa mai scriu despre traume si stres ca factori in bolile de inima generate de la vladica la opinca, dar nu mai e loc.

  3. Sa asezi medical Timisoara fritzului langa Bucuresti si Iasi este o exagerare. Nimeni nu a auzit de vreun mare profesor dat tarii de medicii scoliti acolo. Noroc cu nea Nelu care mai acu vreo zece ani le-a dat statut in domeniul cercetarii (!!!) stiintifice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.