„Afaceri de miliarde care ne-au schimbat viața“, la B1Tv

B1 TV va difuza duminică, de la ora 16:00, documentarul ”Afaceri de miliarde care ne-au schimbat viața”, acesta fiind primul episod dintr-o mini-serie produsă de BBC.

Săptămâna aceasta, echipa BBC investighează sistemul sanitar și domeniul pharma, dar și modul în care acțiunile acestora ne-au influențat viața.
O temă a acestui prim episod este supramedicamentația, o problemă care s-a dezvoltat în ultimii 30 de ani la nivel global. Filmul prezintă cazuri concrete cu privire la depresie

Prin lărgirea spectrului unor diagnostice, tot mai multe rețețe sunt prescrise pentru pacienți, deși în multe cazuri medicamentația nu este necesară. Acest fenomen poate fi dăunător pentru populație, iar în același timp reprezintă și o problemă financiară pentru sistemul de sănătate. Filmul prezintă cazuri concrete cu privire la depresie, la ADHD, dar vorbește și despre o problemă tot mai întâlnită în rândul tinerilor, utilizarea de suplimente.

De asemenea, implicarea marilor companii din domeniul tehnologiei, precum Google, în sistemul de sănătate și implementarea inteligenței artificiale în acest domeniu, reprezintă o altă temă a documentarului.

Documentarul va fi difuzat duminică, de la ora 16:00, pe B1 TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.