Ai „o cafea în așteptare“? Noi îți publicăm adresa 

Inițiativa cotidianul.ro: Din dorința de a face un bine persoanelor mai puțin norocoase sau care trec printr-o perioadă mai puțin fastă, cotidianul.ro publică gratuit lista și adresa localurilor care au adoptat conceptul „o cafea în așteptare“. 

Conceptul care a pornit din Italia poate fi de mare ajutor mai ales acum, în sezonul rece, așa că putem întinde o mână de ajutor măcar prin mediatizarea localurilor care l-au adoptat.

TRIMITEȚI pe redactia@cotidianul.ro numele și adresa localului și noi le vom publica.

Mai multe despre acest concept

Conceptul a fost adus in Romania după ce un text a făcut inconjurul online-ului românesc.

,,Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia și am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns și s-au apropiat de bar. „Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi și 3 în așteptare”. Au plătit, și-au luat cele 2 cafele și au plecat. Mi-am întrebat prietenul „ Ce înseamnă cafele în așteptare?” Prietenul mi-a răspuns „ Așteaptă și-o să vezi.” Au mai intrat câțiva oameni. Două fete au cerut câte o cafea pentru fiecare, au plătit și au plecat. Comanda următoare a constat în 7 cafele și a fost făcută de 3 avocați- trei pentru ei și 4 „ în așteptare”. În timp ce încă mă întrebam ce înseamnă „ cafelele în așteptare”, aceștia pleacă. Deodată, un om îmbrăcat cu haine vechi, care semăna cu un cerșetor, ajunge la bar și întreabă binevoitor : „ Aveți o cafea în așteptare?” și chelnerul îi servește o cafea. Recapitulare : oamenii plăteau de dinainte o cafea care urma să fie servită unei persoane aflată în imposibilitatea de a-și plăti o băutură caldă! Această tradiție a început la Napoli, acolo unde poartă numele de „Caffe Sospeso“, dar a fost răspândită în toată lumea.  În câteva locuri, este posibil să comanzi nu numai „ cafele în așteptare”, dar și un sendviș sau o masă completă…

„Faceți ca această idee frumoasă să fie publicată în toată lumea! Ar fi minunat ca acest lucru chiar să se realizeze.”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

10 Comentarii

  1. Si voi credeti ca asa ii ajutati??????????… Invata-l sa prinda peste, nu il da gata prajit. Pe cind ce e mai important?
    Un job in asteptare sau o pensie in asteptare dupa 40 de ani de munca… Asa nu eradicati saracia mai trotineta… Asa mariti rindurile somerilor si a celor care mor muncind… Nu vad luminite pentru pensionarea normala la 55 de ani. In loc sa urlati ca nu sint joburi pentru tineri din cauza batrinilor obligati sa munceasca pina la 65…70 de ani, de catre statul criminal, voi blamati batrinii ca nu mai lasa scaunele din mina… Halal #gindire… bleah. O sa ajungeti la virsta pensionarii
    (55) si nu va mai angajeaza nimeni troti. Sa va aduceti aminte cit de haini si de aroganti a-ti fost, la virsta la care putea-ti sa ii ajutati pe batrini, ajutindu-va pe voi insiva.

  2. ….o campanie care ajută cafenele dar venitul unui om al străzii pare trasă de păr … De ce cafeneaua nu poate să ofere in baza unei legi cafea la preț redus ? Pentru oamenii străzii ? Sau in ce fel de societate trăim dacă un om nu-și permite o cafea ? sau cum a fi această campanie făcută la un restaurant de fițe pentru mine rămâne o campanie de pentru cafenele și cam atât ….in plus la o verificare din partea fiscului dacă nu bat încasările cu vânzările se pot aplica sancțiuni …este frumos in teorie dar in realitate este greu de transpus …..

  3. Ati gasit si voi o campanie de suflat in teava,de boicotul austriecilor nici pomeneala

  4. Prima intrebare a lui @Andrei e pentru destepti ! Articolul e pentru prosti, din toata treaba Ciolau, Ciuca, Caciu, Johanis si tot Statul lor isi i-au tainul de la fraieri !

  5. Veneam obosit de la o lucrare încasată, îmbrăcat de reparat o presă, cu pete de ulei și de cauciuc de la furtune și am intrat într-un supermarket să iau o pizza, lihnit fiind.M-am trezit privit cu milă de o doamnă care a vrut să-mi plătească plăcinta italiană.M-a văzut contrariată cum scot vreo 2000, ostentativ, din buzunar, după care m-a privit cu scârbă, crezând că sunt cerșetor.Nu și-a imaginat o secundă că aș fi putut câștiga din muncă, banii.Munca cu mâna excludea, în imaginația ei bani mai mulți.Când și când, mai plătesc si eu masa altora și nu-mi pare rău.Nu ofer niciodată bani, decât dacă știu exact cui și pentru ce, și cel mai mult mă supără adunatul banilor pentru operația unui copil.E inuman să ceri zeci de mii de euro unui părinte cu copilul chinuit de boală, zeci de mii pentru câteva ore de muncă.Dacă aș putea,i-aș lua tot atăt pe o reparație curentă.E jegos.E subuman.

  6. Postăkel Gudurău, cand un barbat arata ostentativ, o suma mare de bani unei femei, cum crezi ca interpreteaza, femeia?
    Clar, amandoi v-ati inteles gresit.

    Ideea este generoasa dar cred ca este putin straina, pentru societatea noastra… Poate tinerii se adapteaza mai usor, poate accepta mai usor ideea ca odata, vor plati ei „o cafea in asteptare”.

  7. Moooamma ce metoda..! Pachete cu zahar si ulei „in asteptare” nu sunt? Ca imi schimb haineel la masina si ma duc din nou.

  8. la Lidl, in fiecare an…dar nu stiu cine le ridica…clientii lasa…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.