Alarmă în piața bancară

Mai multe bănci au fost păcălite de indivizi care au utilizat buletine de identitate false. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Supraveghere din cadrul Băncii Centrale, Nicolae Cinteză, în cadrul Forumului Bancar organizat de revista Piața Financiară. ”Au apărut cărți de identitate în sistem foarte bine contrafăcute și sunt câteva bănci în sistem care au fost deja păcălite. O singură bancă s-a prins, celelalte habar nu au avut că fuseseră păcălite. Actele de identitate aparțin unor medici care există în mod real, doar că falsificatorii le-au furat identitatea. Rețeaua a făcut destul de multe asemenea acte de identitate. Dumneavoastră verificați la Fisc nivelul veniturilor, dar verificați de fapt o persoană care există în realitate. Unul dintre cei cărora li s-a furat identitatea e un șef de secție dintr-un spital din Capitală. Omul respectiv ”luase” credite din 5 bănci”, a spus Cinteză.

Oficialul BNR a explica și cum a fost depistat primul fals: ”Acolo unde e valabilitatea actului de identitate a apărut un spațiu în plus, între ziua și luna expirării. În rest, e perfectă contrafacerea. Una dintre bănci a sesizat acest spațiu, l-au mai plimbat pe client vreo 2-3 zile și apoi s-a aflat că în baza aceluiași buletin au fost acordate vreo patru credite!”, a declarat Cinteză. Acesta le-a cerut bancherilor prezenți la forum să solicite și alte documente Directorul Direcției de Supraveghere din cadrul Băncii Centrale, Nicolae Cinteză, a dezvăluit, în cadrul Forumului Bancar organizat de revista Piața Financiară, a dezvăluit că mai multe bănci au fost păcălite de indivizi care au utilizat buletine de identitate false. ”Au apărut cărți de identitate în sistem foarte bine contrafăcute și sunt câteva bănci în sistem care au fost deja păcălite. O singură bancă s-a prins, celelalte habar nu au avut că fuseseră păcălite. Actele de identitate aparțin unor medici care există în mod real, doar că falsificatorii le-au furat identitatea. Rețeaua a făcut destul de multe asemenea acte de identitate. Dumneavoastră verificați la Fisc nivelul veniturilor, dar verificați de fapt o persoană care există în realitate. Unul dintre cei cărora li s-a furat identitatea e un șef de secție dintr-un spital din Capitală. Omul respectiv ”luase” credite din 5 bănci”, a spus Cinteză.

Oficialul BNR a explicat și cum a fost depistat primul fals: ”Acolo unde e valabilitatea actului de identitate a apărut un spațiu în plus, între ziua și luna expirării. În rest, e perfectă contrafacerea. Una dintre bănci a sesizat acest spațiu, l-au mai plimbat pe client vreo 2-3 zile și apoi s-a aflat că în baza aceluiași buletin au fost acordate vreo patru credite!”, a declarat Cinteză. Acesta le-a cerut bancherilor prezenți la forum să solicite și alte documente, precum facturi de telefon, de utilități sau alte documente care să vă convingă ca cel care solicită creditul e aceeași persoană, precum facturi de telefon, de utilități sau alte documente care să vă convingă ca cel care solicită creditul e aceeași persoană.

 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Minciuni spuse pentru a face loc CHIP-ului. Or sa vina sa spuna ca sistemul actual, banul fizic nu mai este sigur, vor produce atacuri cibernetice sau chiar vor infecta bancnote, toate astea pentru a forta omul sa accepte CHIP-ul.

  2. un ”medic” dintr-o populatie majora de peste 10 milioane a facut o frauda bancara, singur sau datorita unor angajati neatenti? deci actiunea este de 1/10.000.000 nu credeti ca-i totusi o cam mic raportul? ANAF cum de nu a observat, caci un client nu poate face imprumut pana ce ANAF nu da datele fiscale? apoi undeva exista evidenta impromuturilor…cate institutii nu-si fac serios activitatea?

  3. Eu, unul, tot nu inteleg dece volumul de hartogaraie continua sa fie atat de mare. La orice tranzactie bancara, se cere copie dipa CI, desi banca are in server toate datele clientului. Acelasi lucru se petrece si la Fisc si la cabinetele medicale si ( culmea! ) la politie. Totodata ni se scot ochii cu ” protejarea datelor individuale „. Care protejare?!? Escrocherii s-au facut si se vor mai face. Asta nu inseamna sa ni se ceara si autobiografia si autocritica.

  4. cip si card instrumente satanice antihristhce de control total si global pentru popoarele transformate in populatii pentru omul indobitocit si spalat pe creier cu „valorile” occidentului iudeomason !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.