Alarmă pe Aeroportul Otopeni: S-a cerut ajutor la 112

Un cetățean israelian care prezenta simptome de gripă a fost preluat de serviciul de ambulanță de pe Aeroportul Otopeni și dus la Spitalul Matei Balș. Pasagerul a vizitat, acum trei luni, China. Raef Arafat a declarat, pentru Mediafax, că nu există suspiciuni de infecție cu coronavirus.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la Spitalul Matei Balș. Cetățeanul israelian a vizitat China cu trei luni în urmă”, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB).

De cetățeanul israelian se va ocupa Serviciul Sanitar de Frontieră, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există suspiciuni potrivit cărora cetățeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China. El a adăugat că cetățeanul a fost în urmă cu trei luni în China, de ci nu este niciun motiv de alertare.

„Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare și nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX.

Șeful DSU a mai precizat că „nu este corelat cu coronavirusul, cel puțin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni și el era în altă parte. Acestea sunt informațiile de acum. L-a preluat o ambulanță să îl ducă pentru că poate are altă problemă”.

Aeroportul a luată măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie.

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă țară afectată de noul coronavirus.

Aceleași informații sunt prezentate și prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.

Serviciul medical al Aeroportului intervine permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanțier) și este dotat cu două ambulanțe complet echipate.

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus din China a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, 1.396 dintre acestea fiind depistate în China.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. chinezii construiesc 2 spitale.
    In 30 de ani pesedistii au construit…
    Banii pentru 300 de spitale, sunt in paradiduri fiscale.
    Sa ne fereasca Domnul, de o epidemie…

  2. El a adăugat că cetățeanul a fost în urmă cu trei luni în China, si si-a adus aminte ca are gripa!Nu este niciun motiv de alertare,doar ca o sa ceara o despagubire in bani…sa vedem cine l-a persecutat..

  3. Acel om trebuia arestat ca terorist…Avea rokul de a provoca panica in Romania…un soldat sau gradat in armata de razboi infirmational. Vai de serviciile noastre…Creierul e scump in Romania…si nu creste in copaci…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.