Alimentaţie sănătoasă: Grăsimi pe care poţi şi trebuie să le consumi

Mulţi oameni consideră că într-o alimentaţie sănătoasă n-au ce căuta grăsimile. Însă sunt şi alte persoane care spun că argumentele pentru care grăsimile au fost exluse din alimentaţia sănătoasă nu stau în picioare la o examinare atentă. Grăsimile au căpătat o reputaţie proastă în urmă cu zeci de ani când oamenii de ştiintă au interpretat greşit anumite studii legate de alimentaţia sănătoasă, considerând că un consum de grăsimi duce la obezitate şi boli de inimă. Prin urmare, mâncărurile grase au fost eliminate din alimentaţia sănătoasă întrucât ar fi responsabile pentru creşterea nivelului colesterolului, blocarea vaselor sanguine etc.

Însă, în America, spre exemplu, dietele bazate pe alimente sărace în grăsimi n-au avut rezultatul scontat, dimpotrivă, tot mai mulţi oameni suferă de obezitate. Astfel că experţii au început să-şi revizuiască atitudinea despre grăsimi, lucru recomandat de altfel, pentru toţii oamenii.

Ca şi carbohidraţii şi proteinele, grăsimile sunt un nutrient esenţial. Ceea ce înseamnă că organismul uman are nevoie de grăsimi pentru a îndeplini anumite funcţii esenţiale pentru absorbţia unor vitamine precum A, D, E şi K. În plus, grăsimile sunt o importantă sursă de energie şi este vitală pentru sănătatea pielii şi a părului.

Citeşte continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/alimentatie-sanatoasa-grasimi-pe-care-poti-si-trebuie-sa-le-consumi/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.