Alt capitol la care România stă prost

Speranţa de viaţă la naştere în România, în anul 2021, a scăzut până la nivelul înregistrat cu 14 ani în urmă, în 2007, în timp ce alte state europene au reuşit ca după primul an de recul, să revină la niveluri apropiate de cele anterioare pandemiei, potrivit datelor Fundaţiei Friedrich Ebert România.

În întreaga Europă, după mai mult de două decenii de creştere, speranţa da viaţă a înregistrat, în cei doi ani de pandemie, o scădere semnificativă, arată datele unui infografic referitor la evoluţia speranţei de viaţă în cei doi ani de pandemie (2020-2021).

În ţările dezvoltate, scăderea din 2020 a fost parţial recuperată în 2021. Reducerea speranţei de viaţă a fost mai accentuată în ţările în care ea era deja scăzută, precizează fundaţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. cata ipocrizie….wow! speranta de viata? dar locuri de munca? dar firme romanesti LASATE SA MUNCEASCA FARA MILITIA ANAF CARE SA APLICE CU PULANUL LEGI NEINTELESE NICI DE EI? DAR „SPERANTA DE VIATA” DIN FACTURI? HAI SIKTIR!

  2. daca gasiti un capitol la care Romania sa „nu stea prost ” cose aiude municati-l repede la Cotroceni si la guvern sa se laude si ei cu „cevasilea „: vedeti baaa ce bine o ducem noi pe hartie, ce mai vreti, ciocu mic ca am adus armate straine si mai aducem ;nu ne mai e frica de nimeni in tara asta !!

  3. Da! avem doua capitole la care „stam bine” : Propaganda si SRI !

  4. Vorbiți prostii! Speranța de viață a scăzut în toată lumea dar propaganda trebuie să fie formidabilă și neobosită.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.