American Gypsy & Spaghete cu pâine| Spectacole noi, online

Cinci noi spectacole intră în colecția TIFF Unlimited, în perioada următoare. Experiențe diferite, despre subiecte delicate, puse în scenă de artiști independenți talentați, care merită susținuți.

Ce urmează:

14 mai: Bucurie și fericire. Pentru homosexualii din Transilvania, viața e bună cât timp tac și nu se arată.

19 mai: American Gypsy. Cum vede o adolescentă romă viața în SUA, țara din care românii au fost expulzați europeni în 2017. După o carte autobiografică

21 mai: Spaghete cu pâine, un one man show despre cumpărături, supraviețuire, capitalism, consumerism și lipsa de bani.

26 mai: Reflection. O poveste despre dragoste și suferință, lipsită de cuvinte, cu păpuși în mărime naturală și actori.

Îți poți lua în continuare bilete, de oriunde din lume, pentru:

BIRDVILLE

COLIBRI

153 DE SECUNDE

CALUL ALB

ÎN VIITORUL APROPIAT

LIMITE

Rămâi conectat la scena independentă din România, de oriunde din lume, și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro.

Ne vedem la tine acasă.

#CaranTIFF

Marți, 19 mai, 20.00

American Gypsy

Concept, text și regie: Mihai Lukács

Cu: Raisa Mihai, Răzvan Rotaru

Coregrafie: Răzvan Rotaru

O explorare prin teatru și dans a temei migrației, inspirată de romanul autobiografic cu același nume al scriitoarei rome Oksana Marafioti și de date oficiale care afirmă că, în 2017, românii au fost cei mai mulți europeni expulzați din Statele Unite. O adolescentă romă care încearcă să se integreze în noua lume observă fascinată diferențele culturale, în special cele din muzică. O producție PARADAIZ.

Joi, 21 mai, 20.00

Spaghete cu pâine

Text și regie: Alex Fifea

Mișcare scenică: Paul Dunca

Un one man show scris și jucat de Alex Fifea despre cumpărături, supraviețuire, capitalism, consumerism și lipsa de bani. De peste cinci ani, Fifea adună povești de la casa de marcat, din fața bancomatului, din părculeț sau din bucătărie. Într-o zi oarecare din februarie 2018, când își cumpăra țigări la bucată, s-a decis să facă un heirup de 5 zile în care să coleze, să mixeze și să verse toate aceste povești într-un spectacol cu iz de stand-up-comedy.

Marți, 26 mai, 20.00

Reflection

Regia: Cristina-Andreea Ion

Cu: Cristina-Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragoș Olaru, Andra Mirescu

O poveste impresionantă, lipsită de cuvinte, cu păpuși în mărime naturală și actori, cu un fir epic ce vă va purta prin stări de spirit contradictorii. O femeie și un bărbat își trăiesc a doua tinerețe în grădina casei, încercând să treacă peste experiența care i-a înstrăinat. Suferința prezentului reînvie bucuria trecutului.

În premieră, săptămâna asta

Joi, 14 mai, 20.00

Bucurie și fericire

Regie: Ándi Gherghe

Text: Székely Csaba

Cu: Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra şi Szász Réka

Un subiect sensibil: situaţia comunităţii gay din Transilvania. Dar, de fapt, nu e deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate şi să tacă. Şi să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Şi atunci toată lumea este fericită.

Un proiect Teatru 3G.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Iarta-ma Magdaleno! Asta numesti tu cultura?!! Chiar nu mai gasesti alte subiecte?

  2. De ce trebuie să fi grețos cânnd pozezi? Fotografiile te aratau cine ești, ce stare de spirit aveai la pozare, râmân un document. Acum obligatoriu sari, te schimonosești, te prostești, faci semne odscene. Asta se cheamă dezinhibare? În fapt în majoritatea cazurilor ascunde, complex, tristețe, descumpănire.
    De ce nu precizați de ce etniei erau “românii europeni” expulzați din USA?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.