Americanii se asigură că vor avea vaccin

Administraţia SUA va plăti 1,95 de miliarde de dolari companiilor farmaceutice Pfizer şi BioN-Tech pentru a produce şi distribui în Statele Unite 100 de milioane de doze ale vaccinului anti-Covid-19, dacă produsul se va dovedi eficient după testele clinice extinse, informează CNBC.

Conform contractului, Statele Unite vor putea comanda încă 500 de milioane de doze ale potenţialului vaccin, a comunicat Departamentul american al Sănătăţii şi Serviciilor Umane. Pfizer şi BioNTech dezvoltă împreună un potenţial vaccin anticoronavirus.

Dacă produsul se va dovedi sigur şi eficient în urma testelor clinice extinse, Pfizer va începe furnizarea dozelor în zone din SUA, la solicitările autorităţilor americane, potrivit Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane. Eventualul vaccinul va fi disponibil „fără costuri” pentru cetăţenii americani, a precizat instituţia. Nu este clar cine va primi primele doze ale vaccinului şi cum se va stabili acest lucru.

Cele două companii farmaceutice au anunţat că testele clinice extinse, la care vor participa 30.000 de subiecţi, vor începe la sfârşitul acestei luni, după primirea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.
Valoarea acţiunilor Pfizer a crescut cu 4% în sesiunea de pretranzacţionare de miercuri, iar cea a titlurilor BioNTech a avut o creştere de 6%.

Contractul a fost semnat în cadrul programului guvernamental denumit „Operaţiunea vitezei exponenţiale” („Operation Warp Speed”), un plan al Departamentului american al Sănătăţii cerut de preşedintele Donald Trump care are rolul accelerării dezvoltării unui potenţial vaccin anti-Covid-19. Acesta pare a fi cel mai mare contract acordat până acum în cadrul programului
„Operaţiunea vitezei exponenţiale”. La începutul lunii iulie, compania Novavax, cu sediul în statul american Maryland, a semnat un contract cu valoarea de până la 1,6 miliarde de dolari în cadrul programului de vaccinare lansat de Administraţia SUA, obiectivul fiind de a furniza 100 de milioane de doze ale eventualului vaccin până în ianuarie 2021.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Tot pentru cei interesati de dialog, dincolo de propaganda si isteria pe care o supraliciteaza la nivelul constiintei colective, o discutie echilibrata cu doi epidemiologi de la Oxford. O conversatie care atinge punct cu punct toate problemele controversate ale actualei epidemii. Si o cerere pe care o au (formulata mai bine ori mai confuz) cei care critica intreaga gestionare a epidemiei ca si folosirea ei drept cal troian, bun la toate, cum s-a mai spus si aici. Citez, tradus liber, din text:
    „CH: Carantina/izolarea este o unealta bruta, ar fi insa necesara o conversatie inteligenta privind implementarea unor strategii care sa mentina functionarea societatii si in acelasi timp ii protejeaza pe cei mai vulnerabili. (…) Permanentizand carantina pe termen nedefinit va crea probleme. Mi-e greu sa vad in aceasta suprimare optiunea viabila. Virusul va fi cu noi o vreme, va trebui sa invatam sa traim cu el.”
    https://childrenshealthdefense.org/news/oxford-epidemiologists-suppression-strategy-is-not-viable/?itm_term=home
    Cu aceeasi doi, alt articol: „Putem avea incredere in numarul declarat de decese din Covid-19?” https://unherd.com/thepost/prof-carl-heneghan-can-we-trust-the-covid-19-death-numbers/

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.