Amețitor: O companie, mai valoroasă decât unele țări

Valoarea Apple s-a dublat şi a depăşit 2 trilioane de dolari, fiind la data publicării acestei știri cea mai valoroasă companie din lume. Compania valorează mai mult decât ţări precum Kenia, Cambodgia sau Pakistan.

Sunt zile la care Steve Jobs visa. În ultimele 21 de luni, Apple şi-a dublat valoarea de piaţă până la ameţitoarea sumă de 2 trilioane de dolari, de parcă nici n-ar fi auzit de pandemie.

E cea mai mare creştere înregistrată vreodată de o campanie de tehnologie. Asta face ca cei 5 mari, Apple, Amazon, Google, Microsoft şi Facebook să deţină 20% din piaţa totală de acţiuni.

Dan Howley, analist financiar pentru Yahoo, explică cum a ajuns Apple cea mai valoroasă companie din lume.

„Apple a cotit la un moment dat şi a mizat mult pe servicii, pe dispozitive purtabile, şi-a extins afacerea în loc să se bazeze doar pe iPhone şi asta şi-a arătat roadele. Şi, bineînţeles, are cei peste un milliard de clienţi, e o uriaşă contribuţie la această creştere”, spune Dan Howley, analist financiar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Mă număr printre cei care au purtat blugi și un tricou negru ,la moartea lui Jobs . Oare să fi fost executat? . Asta sa fie recompensa ta pt că ți-ai depășit condiția socială ,și ai ajuns sa înțelegi lucruri beyond your imaginațion. Sa te chinui atitia ani să înțelegi ,sa înveți ,să cunoști , și să fi omorit.

  2. Un simplu joc de imaginatie. Daca in anii 90 pentru acoperirea deficitului bugetar trusturile financiare cu care decidentii Romaniei se caciuleau sa semneze un contract de asistenta financiara, solicitau inchiderea firmelor X Y Z pe criteriul necompetitivitatii (desi de cele mai multe ori era vorba de eliminarea de pe piata a concurentilor redutabili cu forta de munca ieftina) acum criteriile de acordare sunt altele. Aceiasi actori, legati in chinga banilor cu aceste trusturi mentionate in articol, la acordarea unor noi imprumuturi guvernelor iresponsabile, au o alta lista de prioritati – daca firmele dorite au fost puse pe butuci, terenurile si resursele instrainate, ce ne mai ramane? Atrofierea oamenilor.
    Eliminarea faramelor de identiate care ne mai definesc. Si astfel prin politici concertate, aprobate de decidentii iresponsabili de la Bucuresti, ni se impune un nou set valoric care sa ne indeparteze de dragostea de tara, de familie si de Biserica. Suntem constransi sa acceptam propaganda homosexuala in numele diversitatii, sa nu votam dreptul si intaietatea familiei pentru a nu fi retrograzi, sa ne reducem evlavia si spiritul crestin pentru a nu leza spiritul liber contemporan.
    IAr noua optiune identitatara planetara, ne este strecurata in mental tiptil, insidios prin toata propaganda digitala – aceasi actori din articol – care exclud din sfera comunicarii si a reperarii valorice exact pe cei care se raporteaza la principiile de mai sus.
    Ne transformam fara sa stim in vietati fara radacini, homini mollus, consumatoare de credite, de publicitate, de aer si cam atat.

    Rezistenta sta in credinta si marturisire.

  3. asa ceva exista numai in mintile infierbintate si dospite in primitivism. stergeti apple de pe fata pamintului si nu se va intimpla absolut nimic!

  4. Secretul e ca fac afaceri cu China. Exact de ce fuge Plavanul din deal. Oare de ce suntem saraci?

  5. Toate aceste asa-zise mari averi sunt numai niste cifre pe o bursa, pana la realitate e cale lunga.
    Gigantii IT fac parte din acelasi proiect de supraveghere a populatiilor, iar evolutia lor trebuie zugravita ca o poveste de succes. Un miliardar, pornind dintr-un garaj, bla-bla…a cucerit piata.
    Dar asta nu se poate decat in SUA. In alte state, se obtin doar mizilicuri de cateva sute de milioane, nu mii de miliarde.
    Iti intorci caciula si te intrebi: dar cum e posibil asa ceva?
    Sa fie de fapt statul profund in spatele acestor intreprinderi, si a beneficieze aceste societati de supraveghere de sprijin pe alte cai?
    Nu, asta e imposibil, e doar democratie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.