Andrei Marga, lansări de carte și conferințe

În ziua de 22 martie 2018, în Aula Magna a Universității “Transilvania” din Brașov se lansează, cu participarea autorului, volumul lui Andrei Marga, Identitate națională și modernitate (Editura Libris, Brașov, 2018, 360 p.), o abordare originală a unui subiect continuu actual.

În ziua de 23 marte 2018 profesorul Andrei Marga susține la  Facultatea de Drept a Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu conferința Legitimarea. Legitimarea democratică, o examinare în premieră în țara noastră a formelor actuale de legitimare. În continuare se prezintă cartea lui Andrei Marga, Justiția și valorile (Editura Ratio&Revelatio, Oradea, 2017)

În ziua de 25 martie 2018, profesorul clujean va prezenta, la lansarea la București a volumului Marelui Rabin Menachem Hacohen și Baruch Tercatin, Hagada de Pesah (Editura Hasefer, București, 2018, 268 p.), conferința  Pesah-regina sărbătorilor, care analizează simbolistica ieșirii din robia egipteană, la invitația autorilor volumului.

În ziua de 26 martie 2018, Andrei Marga va susține conferința Miturile. Critica rațiunii magice, la o reuniune de la Universitatea din București, cu prilejul lansării volumului lui Carol Iancu, Les mythes fondateurs de l’antisemitisme. De L’Antiquite a nos jours (Privat, Paris, 2017).  Conferința pune problema elaborării unei noi critici – “critica logicii magice”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

    • Având o concepție elaborată – față de mulți pișcători de idei, cum este acest vax, cum își zice acest comentator – Marga se expune, firește. Numai că cele două cărți ale sale – Frații mai mari și Emancipare, asimilare, disimilare – sunt unele din cele mai bune produse ale culturii române în tema evreilor. Onoare lui și onoare culturii române că dă asemenea cărți! Doar că și compatrioții lui ar fi bine să știe că există, măcar atât!

    • Și Enescu și Brâncuși și Eugen Ionescu și nenumărați alții, români și neromâni sunt ceea ce sunt având relații bune cu evreii. Așa că antisemitismul este o proastă opțiune.

    • Se vede bine anvergura lui marga și capacitatea lui de a aborda sistematic – adică în forma de sistem – un evantai larg de teme. Bravo lui! Este nevoie de așa ceva, urgent! Domul vax, cum semnează cel de mai sus vrea antisemitism? Oare? Știe ce înseamnă asta? Adică ce implicații regretabile are?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.