ANUNȚ neașteptat: ”Mi-am înaintat demisia”

Preşedintele AEP Daniel Barbu a demisionat de la conducerea instituţiei, intenţia sa fiind să candideze la alegerile europarlamentare, pe listele ALDE. News.ro a relatat sâmbătă că Daniel Barbu ar urma să plece de la AEP, el vizând locul 2 al listei ALDE pentru europarlmentare iar trezorierul PSD Mircea Drăghici fiind o opţiune pentru preluarea postului, în condiţiile în care a renunţat la nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor.

”Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcţie încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro.

Surse politice au declarat sâmbătă pentru News.ro că trezorierul PSD Mircea Drăghici, care a anunţat că îşi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, ar putea fi propus, potrivit unei variante de lucru din cadrul coaliţiei, pentru postul de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) îm condiţiile în care Daniel Barbu ar urma să primească un loc eligibil pe lista ALDE la alegerile europarlamentare.

Vicepreşedintele Pro România Răzvan Mitu l-a acuzat pe Daniel Barbucă a participat la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE, în condiţiile în care, conform legii, „preşedintele şi vicepreşedinţii nu pot fi membri ai unui partid politic”, solicitându-i acestuia demisia.

„Ştim cu toţii că dl. Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp!”, a spus Mitu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. la cate gafe ai facut pe orice ista ai fi, se duce draq toata lista senatorulmelcilor!!

  2. Ai sa lamurim putin lucrurile:
    1. Demisia d-lui Barbu nu e o surpriza. AEP a fost o etapa tranzitorie pe care n-a dorit-o niciodata cu adevarat.
    Dar, uneori, mai pierzi cate un joc doar ca sa arati ca a fost un joc.
    2. Toata conducerea AEP de la inceputuri pana in prezent a fost numita de politruci pentru a le servi interesele.
    Defapt, de asta a fost creata aceasta institutie.
    3. Dupa o scurta observatie istorica, noua conducere va fi numita de PSD. Si va fi un post cautat.
    Pentru ca nu ai nimic de facut si nici nu trebuie sa stii ceva anume.
    Marturie sta precedentul presedinte, Ana Maria Patru „treci la loc”. A fost ridicata de pe strada fiind acuzata de fapte
    de coruptie pe care le-a si recunoscut ulterior.
    4. Este AEP o miza buna? Da. Daca te obisnuiesti cu cigulitul frimiturilor ramase de la masa vulturilor.
    AEP e un loc unde poti sa fii „demnitar”(a se intelege defapt un om fara demnitate), sa locuiesti de exemplu in Popesti Leordeni si sa iei diurna 2% din salariu, chiar daca vine masina sa te ia sau sa te duca acasa;
    sau poti avea cartea de identitate in judetul de unde ai plecat si statul, sa se simta obligat sa-ti dea casa si diurna ca esti o persoana mai speciala fara de care nu se poate;
    Despre asta e vorba si despre multe alte lucruri nesimtite si corupte.
    Este despre slaba pregatire si despre balbaiala unei conduceri care nu are habar si nici nu e interesata de scopul si rolul acestei institutii.
    Inteleg ca se incalzeste Mircea Draghici, finul lui Patru „treci la loc”?
    E pe famiglii?

  3. un ratat ajutat de tariceanu. un pietroi pt ale de pe ulitza lui minca, varga, tudy ionescu

    oare alde chitoiu nu au profesionisti??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.