Avertisment de la OMS: Criza cu care ne-am putea confrunta anul viitor!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că în 2022 ar putea exista un deficit de seringi necesare pentru efectuarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ceea ce ar putea avea o consecinţă şi asupra imunizării de rutină.

Autorităţile naţionale de sănătate ar trebui să-şi planifice din timp nevoile cu mult timp înainte pentru a evita îmbulzeala, golirea magazinelor de produse şi alte asemenea situaţii care au avut loc la începutul pandemiei, cu lipsa echipamentelor de protecţie personală, a spus experta OMS Lisa Hedman.

”Am putea avea o penurie globală de seringi pentru imunizare, ceea ce ar putea duce la probleme grave, cum ar fi încetinirea eforturilor de imunizare şi probleme de securitate”, a declarat aceasta într-o conferinţă de presă.

Un astfel de deficit ar putea duce la întârzieri în desfăşurarea vaccinărilor de rutină, în special pentru copii, şi a altor servicii de sănătate şi totodată ar putea încuraja reutilizarea nesigură a seringilor şi acelor, în special în ţările mai sărace, a adăugat Hedman.

În jur de 6,8 miliarde de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate la nivel global, aproape dublu faţă de numărul vaccinurilor de rutină, spune Hedman, în comparaţie cu capacitatea totală de producţie de aproximativ 6 miliarde de seringi de imunizare pe an.

Aceasta ar putea face ca lumea să se confrunte anul următor cu un deficit de până la două miliarde de seringi, dacă nu vor fi reorientate mai multe fabrici către producerea tipului potrivit de dispozitiv pentru vaccinuri, a spus Hedman.

”Dacă alegem să producem un alt tip de seringă sau să creştem capacitatea pentru seringile specializate pentru imunizare, aceasta ar necesita timp şi investiţii”, a spus ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Pai e si normal sa avem o viitoare criza de seringi, deodata ce din astea se gasesc cu sutele pe jos, prin Rahova si Ferentari, citeodata si prin locurile de joaca ale copiilor ! …

  2. Eu ma sacrific pentru binele obstesc si renunt la vaccin. Sa ramana seringi pentru Marele Urs.

  3. vor inventa un aerosol care sa ”mangaie” IQ si sa-l calmeze mai ceva decat Alz cu un hei…sur la mer.

  4. Criza seringilor ar putea duce la o altă pandemie, pandemia de SIDA.
    De aceea, pentru că trăim într-o societate din ce în ce mai deschisă, trebuie foarte rapid legalizat și încurajat jointul.
    Trebuie avut în vedere și faptul că există riscul scumpirii prezervativelor, pe fondul luptei împotriva emisiilor de carbon de la fabricile producătoare, ceea ce ar face ca această nouă pandemie să afecteze și viața comunităților curcubee. De aceea se impune imperios alocarea de fonduri nelimitate pentru tot ceea ce înseamnă protejarea și încurajarea aceastei noi culturi.
    Nu ne putem juca, nu-i așa, cu viitorul omenirii.

  5. Rolul OMS e sa gaseasca solutii pentru prevenire, tratare si vindecarea bolilor! Dar el face doar previxiuni, nu a fost in stare sa faca o ancheta normala la Wuhan,pt ce a aparut covidul! Dar face previziuni! Aceste previziuni sunt exact miscarile viitoare ale OMS ca sa terorizeze populatia si sa o manipuleze cu ajutorul fricii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.