Bâlbâiala Ralucăi Turcan la Cluj. ”Nu îmi place tonul dvs”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a venit la Cluj pentru a vedea care sunt problemele instituțiilor de cultură din Cluj-Napoca, dar habar nu are despre faptul că Muzeul de Artă a fost retrocedat aproape integral, relatează stiridecluj.ro. Despre situația de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, unde expoziția mare, cea permanentă, este închisă de 15 ani, Turcan nu a putut să explice cum va fi rezolvată problema, cu toate că este șefa culturii.

Reporterul Știri de Cluj a întrebat-o dacă știe care este de fapt problema de la Muzeul de Artă, înainte de a merge acolo în vizită, așa cum ar trebui să știe un ministru. Situația de la această instituție de cultură este scandaloasă. Statul a pierdut cea mai importantă clădire din Cluj, în fața unor moșternitori și va trebui să achite chirie. Dacă imobilul nu va fi cumpărat de stat, palatul Banffy ar putea ajunge restaurant sau hotel, așa cum și-a exprimat temerile chiar directorul Muzeului de Artă Cluj.

Doamna ministru, știți, totuși, care e situația de la Muzeul de Artă… înainte de a face această vizită?”.

Am o evaluare… O să vă răspund după ce primesc toate detalii…”, a precizat Raluca Turcan. ”Vă mai întreb o dată, cunoașteți situația de acolo?”, a mai fost întrebată, dar ministra a preferat să tacă, închizând microfonul.

Un alt jurnalist a continuat să întrebe, iar apoi a replicat: ”Haideți să punem lucrurile la punct. Nu îmi place tonul dvs. Până la urmă eu sunt un om care am venit să pun umărul la tot ce înseamnă viața culturală din Cluj. Rolul unui ministru nu este să se transforme într-un oracol din conferința de presă. Rolul unui ministru este să vină, să stea de vorbă, să se ducă la fața locului cu managerii instituțiilor de cultură și să anunțe soluții. Dacă dumneavoastră aveți nevoie de povestitori, vă rog să vă adresați în altă parte”.

Ministra a fost salvată de Emil Boc și Daniel Buda, care au explicat că Muzeul aparține de Consiliul Județean Cluj și nu de minister. Ulterior, aceasta a spus că dacă se fac proiecte se pot aloca finanțări, mai precizează publicația.

Citiți articolul integral AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

12 Comentarii

  1. Si de unde si pana unde un ministru trebuie sa stie situatia tuturor muzeelor, galeriilor de arta, caselor de cultura si bibliotecilor din tara? Si daca nu cunoaste situatia uneia, da-i in cap cu maciuca.
    Femeia a specificat ca se va interesa si gata……[Rumburak]

  2. ati observat cat de deranjati si pretiosi au inceput sa devina acesti „sensibili”, nealesi de nimeni? acestea-s semnele dictaturii, dragii mei, dragi… stiti cum sunt spalati pe creieri oile in corporatii, cand se angajeaza? TU, ANGAJAT-SCLAV, ESTI NOROCOS CA NOI TE-AM ALES PE TINE. CE POTI FACE TU PENTRU NOI, SCLAVULE?** asta este atitudinea nealesilor, iar „raspunderea gubernamentala” inseamna pip cu bolta peste vrerea oamenilor care mai gandesc si se opun tavalugului maoist, care este instaurat paaas-cu-paaas. daca jurnalistii, impreuna cu cei care mai gandim intru LIBERTATE AM FI IESIT IN STRADA, CAND ACESTI NEMERNICI CRIMINALI, AU SCOS TANCURILE (nu taburile, alea au aparut a Unirea, mai tarziu) PE STRADA PE 16 MARTIE 2020, NU AJUNGEAM AICI. daca era POPOR si nu populatie. oi.

  3. Asa da, bravo celor doi minioni ridicoli care au salvat onoarea scandurii lui draga Stolo. S-ar spune ca-s cam ultimii pedelei fideli ramasi in vieata si pe la butoane.

  4. Păi măi rumburak, cască gura să mă kak,ea s-a dus acolo mă..în vizetă,nu e trebuia să se informeze un pic despre ce urmează să vadă? Nu, probabil că nu

  5. Orice cladire istorica trebuia sa fie trecuta in patrimoniul cultural si sa nu poata fi transformata intr-o locatie COMERCIALA. EX, Marea Britanie unde locatiile de cultura sunt ‘listed’ si nu ai voie, prin lege sa le schimbi statutul.
    Muzeul Peles, intretinut de statul roman, din banii romanilor, timp de 70 de ani, a fost retrocedat boierilor care nu sunt in stare sa il intretina si cer bani de la statul roman, de la muncitorul roman, sa il poata intretine.
    Case istorice, trasformate in case de cultura, au fost date unor mostenitori venetici ce le-au transformat in afaceri, sau au fost vandute inapoi statului roman pe milioane de euro.
    SA NU UITATI: TOATE ACESTE CASE CERUTE DE VENETICI AU FOST RIDICATE PRIN ASUPRIREA SI INFOMETAREA POPORULUI ROMAN DE O CLASA DE PARVENITI SI HOTI. Este trist ca romanul a uitat usor suferinta bunicilor si strabunicilor ce au trait vremuri grele condusi de acesti parveniti ce azi vor sa ridice capul iar.

  6. Din secretara sifonata pe birou a lui Stolojan, scoaba a ajuns ministru. Sigur ca e habarnista, sigur ca are tupeu, doar a studiat la Moscova. Trai-ne-ar clasa politica si parasutele ei!

  7. ,,Ministra a fost salvata de Emil Boc si Daniel Buda….. ”

    Mai corect era asa
    Ministra a fost scoasa din buda de Buda .

  8. Raluca Țurcan interpretează splendid la pian o sănătate de Beethoven iar mirlanii de serviciu o întreabă gogomănie învățate la școală generala ( de ex : aria cercului , capitala Madagascarului , președintele Norvegiei), marlanii cu mirlaniile.

  9. Greșit! Posibil sa fi fost retrocedat cu acte pe bază de conținut fals că în timisoara tiganiadei, că Plavanul cu 6 case.

  10. hahahahah… dar cum va permiteti voi sa o criticati pe ea? ea e de la PNL, ea e votata si e unsa de la UE sa va fie sef, sclavetilor… cat tupeu sa o criticati

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.