Bani pentru românii geniali

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) anunţă alocarea a 7 milioane de lei pentru 100 de tineri savanţi români, prin programul competitiv de burse „Ştefan Odobleja”. Fondurile provin din Planul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare IV pentru stimularea performanţelor doctoranzilor şi postdoctoranzilor în activitatea de cercetare.

„Am deblocat Bursele ‘Ştefan Odobleja’: 100 de tineri români geniali vor beneficia de 13.500 euro fiecare, pentru activitatea de cercetare. Finanţăm cu 7 milioane de lei tinerii specialişti români, prin acest program competitiv de burse ce poartă numele savantului Ştefan Odobleja, ale cărui cercetări au contribuit la dezvoltarea ciberneticii. Fiecare bursier selectat în competiţie va beneficia de până la 13.500 de euro pentru activităţile sale de cercetare, pe durata unui an academic”, precizează luni ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, într-un comunicat al MCID, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, obiectivele programului sunt creşterea numărului de burse de cercetare acordate pe bază de competiţie pentru doctoranzi şi post-doctoranzi români, de către programe existente recunoscute la nivel internaţional şi creşterea atractivităţii carierei de cercetare, prin crearea unui cadru instituţional favorabil dezvoltării unui parcurs profesional bazat pe etică şi performanţă.

Bursele de cercetare ‘Ştefan Odobleja’ sunt o competiţie multianuală, cu derulare pe întreaga perioadă de implementare a PNCDI IV, care beneficiază de o aprobare anuală a finanţării de către MCID.

Sprijinul financiar acordat în cadrul programului, pentru fiecare bursier, este de maximum 13.500 euro, echivalent lei, la cursul de referinţă al BNR din momentul semnării contractului. Durata unei burse individuale de cercetare acordată prin acest instrument de finanţare este de maximum 10 luni (perioada anului academic).

Depunerea cererilor de finanţare se realizează într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere online https://uefiscdi-direct.ro.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. contributie activa la propria celula digitala: inchisoare. acesti spalati pe creieri in #inovatie nu usureaza viata semenilor, nu aduc gratuitate si libertate, prin urmare fericire. sunt platiti sa construiasca detentie pentru omul liber: digitalizare. pentru „siguranta” noastra.

  2. Ro are nevoie de cercetatori geniali. Bun, ei sunt platiti oe un proiect pe 3 ani si apoi ciuciu bani. Prin urmare pleaca fiecare de unde a venit.

  3. Roman Genial ! Isi plateste Impozitul la Casa pe 2 ianuarie 2024 , ca sa nu-i Blocheze Contul ! Si sa-i taie din Banii din Cont ! Si nu vrea Carte de Idntitate cu CIP ! Ca nu calatoreste in Strainatate !

  4. Prosteala manipulator! Unde și în ce domeniu mai exista asemenea tineri? Sunt tinerii de la usr pupați de bugetarii de lux din guvern cu pnrr pentru publicitate electorală? Nu am auzit decat de distrugerea și tăieri fonduri de la cercetare în cri 34 ani de bătaie de joc la adresa țării.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.