Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu va fi pus în libertate

Update:Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, în Portul Constanţa, va fi pus în libertate după ce acesta a fost vineri sâmbătă reţinut de procurori.

Acuzat de ultraj şi loviri şi alte violenţe, procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au emis, sâmbătă noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Surse din Poliţie spun că procurorii au decis ca bărbatul să nu mai fie dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Duminică seară  expiră ordonanţa de reţinere valabilă 24 de ore. Adrian Zglobiu urmează să fie cercetat în  stare de libertate pentru ultraj, loviri şi alte alte violenţe.

Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, în Portul Constanţa, a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de ultraj şi loviri şi alte violenţe.

Procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au emis, sâmbătă noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia.

Duminică, bărbatul va fi dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit avocatului din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu, acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

La ieşirea de la Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, „cântate pentru Băsescu”.

„După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?”, a spus constănţeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: „Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân”.

La finalul vizitei făcute la bordul navei şcoală „Mircea”, după ceremoniile de decorare a bricului, preşedintele Traian Băsescu a fost scuipat, de la mică distanţă, de un bărbat din Constanţa, Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani

Sâmbătă, în Portul Constanţa au fost ancorate în acest weekend şi vor putea fi vizitate cele 13 nave cu vele care au participat la „Regata Mării Negre”.

Eveniment important în calendarul competiţional de profil, Regata, la care au participat cele mai mari 13 nave cu vele din lume, a început în 30 aprilie, din portul bulgăresc Varna, prima cursă defăşurându-se între Varna şi Novorossiysk (Rusia). După repoziţionarea flotei în portul rusesc Soci, cea de-a doua cursă a regatei s-a desfăşurat între 18 şi 24 mai pe traseul Soci – Constanţa, urmând să se încheie în Portul Constanţa cu patru zile de evenimente nautice şi culturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.