BEC a respins protocolul. Dreapta Unită își caută dreptatea la ICCJ

Alianţa Dreapta Unită a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central de a respinge protocolul alianţei.

„Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi pe umerii judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

El a reiterat că alianţa va continua „lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD şi PNL” şi că ţara „merită să scape de scumpiri, de taxe şi de jaful” din banii publici.

„Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore. USR a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, când PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot”, se menţionează în comunicat.

Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei.

Conform sursei citate, s-au avut în vedere „punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianţei”, BEC menţionând în decizie că „la poziţia nr. 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”.

„Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP”, se mai explică în decizia BEC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

  1. O fi sau nu real ce scoate pe gura individul, nu știu, dar știu din ce se practica, că, practică în justiție se face ori la comanda, ori când au chef, ori la sfântul așteaptă! De ce? Pentru că legislația din România e incredibil de stufoasă, sunt legi care se bat cap in cap, o groaza de legi care nu au niciun final corect! Atenție, vorbesc din tot ce se întâmplă în cazuri cunoscute!

  2. Catavencu, popa si moflujii. USR intra de bine de rau in Parlament. Sica si cu Tomac, nu!

  3. „stă viitorul democraţiei.” Ha Ha Ha!
    Domnul Drula este asa de amuzant! Se intrece la bazaconii si prostii cu Simion si Sosoaca.
    Cam acolo este locul extremistilor si neomarxistilor.

  4. eliminarea adversarilor politici a inceput printr-o vizibila „democratie”. dictatura a inceput demult. acum doar incep sa se intrevada efectele.

  5. ICCJ va fixa termen de judecată după vreo zece luni, că sunt aglomerați, îi va da dreptate Dreptei Unite, iar aceasta va avea satisfacția individului călcat pe trecerea de pietoni mort cu mulțumirea că dreptatea a fost de partea lui.

  6. Nu-i de ajuns ca a semnat un nimeni, nu cel ales de partid s-o faca ? Asta-i ca fals si uz de fals sau supstitutie de persoana. Parchetarii ar fi trebuit sa se sesizeze si politia sa vina cu fiola. Dar in Romania legea este dubla masura !

  7. Se dovedește (a câta oară ?) că To(lo)mac e DEOSEBIT DE DEȘTEPT !
    măR😜g…

  8. Se pare ca Dreapta Unita acum a devenit Dreapta Sucita. BEC le-a facut ,,stanga-mprejur”……[Rumburak]

  9. Pe cand si respingerea UMDR care nu este partid politic.si anulare legii care le da dreptul sa aiba parlamentri sub pragul de 5%, cu conditia ca in judetele din secuime sa aiba majoritate la alegeri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.